על מה משלמים??

טל205

New member
על מה משלמים??

במסגרת לימודי בנושא נזיקין של אדם לרכוש חברו נשאלנו על מה אדם משלם כשהוא מזיק חפץ לחברו? על הפסד כספי או על עצם ההיזק, שבעצם היה כאן חפץ והרסתי אותו? לכאורה כשתסתכלו על השאלה ודאי שתאמרו שאדם שמזיק לי חפץ חייב לי את שוויו אך חשבו מעבר לזה.. מה דעתכם??

טל205

New member
דוגמא להמחשה

אולי בכדי לחדד את צדדי הספק אביא דוגמא, בעבר הייתה אספנית בולים מאוד גדולה שהחזיקה באלפי בולים אשר שווים נאמד בהון אדיר. כל הבולים כמובן היו בכספות מיוחדות וכו... היה בול אחד ששוויו נאמד ב500000$ והיה עוד בול אחד כזה בעולם. לאחר מאמצים מרובים הצליחה אותה אספנית גדולה לרכוש גם את הבול השני כך שהיו לה 2 בולים מאותו סוג. לאחר כמה ימים נעשתה פריצה לביתה והפורצים שרפו חלק מביתה כך שאותו בול נשרף .. לאחר חודשים שתפסו את הפורצים טענו הפורצים שאינם חייבים על אותו בול 500000$ כיוון שלא הפסידו לה כסף כי כאשר נשאר רק בול אחד כזה בעולם שוויו נהפך למליון$... מה דעתכם?? (הסיפור נכתב מתוך פרוטוקול עם המון שינויים)

משפטית לצורך העניין

הם צודקים,יש כאן מעין קיזוז כלכלי על ייחודיות הבול.מוסרית,ברור שלא..זה אוסף נדיר שייקח שנים אם בכלל להשיבו

תלוי איזה חפץ

אני מבין לאן אתה חותר.לרוב החפצים יש תחליף אך יש חפצים בעלי ערך סנטימנטלי.

טל205

New member
בא לא נכנס לזה

כי בזה אתה נכנס לדיון עמוק הן מצד שווי ממוני לשטר והן מצד רכוש שאין לו שווי אלא סנטימנטים כמו ירושה מאמא וכדו... כאן מדובר בדבר שיש לו שווי בשוק העולם(זו לא הגדרה שלי) אך בנזק הכספי שנעשה בו שווי של חפץ אחר הוכפל. זה שונה. וכמובן שאני מדבר משפטית וכל לא מוסרית.

למעלה