על מה כדאי לשים דגש בטסט?

Woogyman

New member
על מה כדאי לשים דגש בטסט? ../images/Emo110.gif

היי, שלום לכולם. מזל טוב על הפורום, זה באמת רעיון מצויין. השאלה שלי היא כזאת - אני נוהג טוב יחסית, ויש לי טסט (חיצוני) עוד 3 ימים. אני עושה את הטסט בראשל"צ, ששם למדתי את כל השיעורים. השאלה שלי היא על מה כדאי לשים דגש בטסט? מהירות, חניה נכונה, שמירה על נתיבים, הולכי רגל, זינוקים בעלייה ודברים אחרים שקשורים לתפעול? אני יודע שבעיקרון אני צריך לשמור על הכל, וזה גם מה שאני אעשה, אבל השאלה שלי היא למה הטסטרים בדרך כלל הכי שמים לב כשהם קובעים אם הנבחן עבר או לא?

Woogyman

New member
ועוד שאלה לא קשורה - ../images/Emo110.gif

ששני מורים לנהיגה אמרו לי עליה שני דברים שונים: כשנכנסים לכיכר וכשיוצאים ממנו, צריך לאותת ימינה בכל מקרה? המורה שלי אמר שבכניסה לכיכר וביציאה ממנו מאותתים ימינה. מורה אחר שהיה לי איתו שיעור אחד (שהחליף את המורה הרגיל שלי) אמר לי שאני צריך לאותת ימינה רק אם אני מתכנן לצאת מהכיכר ימינה. אני יודע שנהגים מנוסים לא מאותתים בכלל (
), אבל מה צריך לעשות מבחינה חוקית?

../images/Emo26.gif

אני תוכמת במורה שהני. רק כשאתה יוצא מהכיכר ימינה אתה צריך לאותת ימינה, אחרת זה ישר..(או שמאלה ואז אתה מאותת שמאלה) - אבל אני לא מומחית בעניין.. עוד יומיים רק נגמר לי המלווה
בקשר לטסט - אני לא יודעת מה להגיד לך..העניין של מהירות והוכלי רגל מאוד חשוב..ושמירה על הנתיב שלך ממש חשובה. החנייה כבר פחות..ז"א אני עברתי טסט למרות שהחנייה של לא הייתה כל כך טובה.. היא הייתה חניה די עלובה..זאת אומרת - חניתי רחוק יחסית מהמדרכה..
בכל מקרה- הטסטר שם דגש בדרך כלל (במיוחד בטסט ראשון
) על מה שאתה לא עושה טוב
אתה חייב לשים
להכל..כי הכל חשוב..

crusher

New member
ככה

כשנכנסים לכיכר מאותתים ימינה(לפי החוק) כשבתוך הכיכר סוגרים את האיתות וכשרוצים לצאת לאנשהו (לא משנה אם ממשיכים ישר, שמאלה או ימינה) מאותתים ימינה

be_roo

New member
תלוי בכיכר

ופה אדגיש שיש לדעתי לעשות עדכון בחוק, כי מה שהוא אומר סותר לעיתים את הצורך בבטיחות, ואני אסביר. אם מדובר בכיכר גדולה, שבה רכבים המגיעים מכיוונים שונים אינם רואים זה את זה (כיכר המדינה או כיכר קוגל), יש לאותת ימינה בכניסה, לכבות את האיתות, ולאותת שוב לפני היציאה הרצויה. אבל! החוק מחייב לאותת בכל פניה או סטייה מנתיב. אם אתה מגיע לכיכר, אין כאן סטייה, אתה פשוט ממשיך עם הכביש, ברור לכל נהג שרואה אותך לאן אתה ממשיך לנסוע. זה כמו לאותת כאשר יש עיקול בכביש. לכן האיתות בכניסה לכיכר במקרה זה הוא מיותר, הוא אינו מוסר מידע חיוני לנהגים סביבך על כוונותיך, אבל בטסט מומלץ לא לוותר עליו. אם מדובר במעגל תנועה קטן, שבו כל נהג רואה את הרכבים המגיעים מכיוונים שונים, הרבה יותר הגיוני לאותת מראש באיזו יציאה אתה מתכוון לצאת. כלומר, אם אתה מתכוון להקיף 3/4 כיכר, תאותת שמאלה, אם אתה יוצא ביציאה הראשונה, תאותת ימינה, אם ישר, אל תאותת בכלל. למה? כי כך אתה מסביר מראש לנהגים אחרים מהם כוונותיך. על מנת שהתנועה תזרום ולא יהיו תאונות נדרשת הבנה בין נהגים, האיתות נועד לסמן לאחרים מה אתה עומד לעשות. ולכן אם תאותת תמיד ימינה בכניסה, אף אחד לא יוכל להסיק מכך דבר, זה לא יתרום להבנה בינכם. אם שנינו הגענו מכיוונים מנוגדים, ואתה מתכנן להמשיך ישר, אני אדע שאין לי בעיה להכנס לכיכר כי המסלול שלך ממילא לא עובר דרכי, אך אם תאותת שמאלה, אבין שאתה עומד לעבור לפני. זה ההבדל בין הרצוי למצוי, ויתכן שהחוק פה עדיין לא עודכן כנדרש, ולכן, בנתיים נהגו לפי הוראות המורה, ורק לאחר שהרשיון בידכם תוכלו לאמץ את השיטה השניה, שהיא אולי לא לפי החוק המדוייק, אך בטוחה יותר.

sunset3

New member
תשים לב

לכל דבר כי כל טסטר הוא אשיות שונה יש כאלה שמקפידים על מהירות נכונה יש כאלה שמקפידים על חניה יש כאלה שאוהבים לעשות זינוק בעלייה אבל כעיקרון כולם מקפידים על הכל בלי יוצא מן הכלל.

chim chim

New member
אז ככה...

הנה רשימה שחשבתי עליה אתם מוזמנים להוסיף: *לשמור על הנתיב הימני. *לאותת שעוברים נתיב.( מקרה חשוב-נגיד אתה פונה ימינה ובנתיב הימני יש מכונית על תעבור ככה סתם לנתיב ליד תאותת אפילו אם אין מכוניתת באותו נתיב והיחידה שתתיחס לאיתות היא החתולה שחוצה את הכביש) *להסתכל במראות+שיש ירוק תסתכל לצדדים(תראה לבוחן שאתה עירני. חשוב גם לחיים)אולי איזה מכונית עברה באדום? *לשמור מרחק מהמכוניות לא לסוע צמוד אליהם. *לא להסתכל על ההילוכים שאתה מעביר(המורה שלי העיר לי על זה בשיעור האחרון ואמר שהוא מכיר תלמידה שהבוחן פסל אותה על זה) *לא לסוע מהר מדי או לאט מדי. *חניה לעשות לאט כדי לא להתקע במדרכה (שמעתי שאם נתקעים במדרכה טסט ראשון פוסלים טסט שני פחות) *להראות לבוחן שיודעים אם זה חד סטרי או דו סטרי להיכנס לנתיב הנכון *זינוק בעלייה(תרגיל שהמורה שלי עשה לי בטסט הפנימי):באיזהו שלב המורה שלי אמר לי לעצור בצד ושאל אותי איזה רחוב זה חד או דו ? עניתי לו שזה דו אמר נכון תמשיך לסוע.עכשיו מה הקטע? שהייתי צריך להעביר לראשון(הוא ניסה לבלבל אותי לגרום לי לשכוח מזה) לאותת שמאלה להסתכל במראה לעשות זינוק בעלייה ולסוע-מבלבל מאוד. *להתפלל ולקוות שלבוחן יהיה מצב רוח טוב. אתם מוזמנים להוסיף

NBGirl

New member
~לדעתי~

פשוט צריך לנהוג סביר... לא לנסות להיות טובים, פשוט להשתמש בהיגיון ולא להילחץ. קשה קצת להגיד על מה לשים דגש, כי צריך לשים דגש על הכל ! אם אתה רוצה לדעת מהם הקריטריונים לפיהם בודק הבוחן את הנהיגה שלך, אתה יכול לבקש מהמורה שלך לראות.. אולי יש לו. (אני לפחות ראיתי איך זה הולך)

be_roo

New member
לא להיות לחוצים מהחניה

מה שחשוב לטסטר זה לראות שאתם שולטים ברכב, יודעים את חוקי התנועה, משתלבים בחוכמה בתנועה ותמיד מקפידים על עירנות, תשומת לב וזהירות. מותר לעשות טעויות בטסט, גם נהג עם ותק עושה טעויות, אבל נהג טוב מודע לטעות שלו, ותמיד הזהירות מנחה אותו. בטסט שלי החניה יצאה קצת רחוק מהמדרכה (אך עדיין בגבול המותר), אבל הטסטר ראה שוידאתי שהכביש פנוי, שנתתי זכות קדימה לרכב שהגיע מאחורי. כשהבחנתי במרחק מהמדרכה, לא התביישתי וציינתי זאת בפני הטסטר ושאלתי אם לתקן. הדבר הכי חשוב בנהיגה זה לקלוט כמה שיותר מידע לגבי הדרך, כמה שיותר זמן מראש. זה מה שיתן לכם זמן לעבד את המידע בצורה טובה ולהגיע להחלטה הנכונה בלי לחץ. אם תסתכלו קידמה ותבחינו ברכב שחונה לכם בנתיב 300 מטר מראש, תוכלו לפעול בהתאם בנינוחות, אם קלטתם אותו רק ברגע האחרון, לא ישאר הרבה מה לעשות. עירנות וזהירות.

למעלה