על מה אתם חושבים?

RahutLakum

New member
על מה אתם חושבים?

כשאני עושה מדיטציה ואני מרגיש שהמחשבות מתחילות לסחוף אותי, אני שואל לעצמי את השאלה "על מה אני חושב?" וחוזר בעדינות להתרכז בנשימה.
לקחתי את התרגיל הזה ושדרגתי אותו למציאות היום-יום. כל פעם שאני מרגיש שהמחשבות (טובות או רעות) סוחפות אותי במהלך היום, אני שואל לעצמי את השאלה "על מה אני חושב?" ואני מרגיש שאני מתעורר. זה פשוט מדהים.

neophile

New member
זאת שאלה מעולה

ולהתרכז בנשימה זה גם מעולה

אבל לא כדאי לתת משקל גדול מדי למחשבות מפני שהרגשות פועלים באופן עצמאי מהמחשבות , רוצה אני לומר ש"הסחפות" זה לא עניין אקסקלוסיבי למחשבות , כי זה כולל את כל התפקודים , זה כולל את הפעילות הכוללת שלהם .

הסחפות יכולה לבוא בהרבה צבעים וצורות ומה שעובד עבור הסחפות מסויימת כמו לשאול "על מה אני חושב" לא בהכרח תעבוד עבור הסחפות מסוג אחר לכן כדאי מאוד להשאר קשוב גם להסחפות וגם למי ששואל את השאלה "על מה אני חושב"

לפעמים הבעיה היא לא מחשבה מסויימת או רגש מסויים אלה אסוציאציה מסויימת בינהם שכופה את עצמה , למשל אם אתה מוצא את עצמך במצב שבו שאתה שואל "על מה אני חושב" ואין לזה את אותו אפקט שאתה התרגלת שיש לזה ? אז מה קורה ?

RahutLakum

New member
אם זה לא מצליח, זה לא משנה...

לא אמרתי שזה פיתרון לכל הבעיות (או לאיזושהי בעיה)...
פשוט דבר נחמד (שיכול לעזור למי שזה עוזר לו) כשהמחשבות נמצאות במצב של "פול גז בניוטרל".
לא בהכרח למצבים קיצוניים, סתם כשחולמים בהקיץ, סתם כשמפנטזים, סתם כשמתעצבנים על משהו שטותי...
סתם להתרכז בהווה לכמה רגעים מספר פעמים ביום... להתעלם מהעבר ומהעתיד לכמה רגעים ביום

neophile

New member
המחשבות עצמן הן עניין שטחי יחסית

, והמטרה של שאלה כמו "על מה אני חושב" היא לא לשנות את המחשבות , אלה לשנות את מצב התודעה והאינדיקציה הטובה ביותר לשינוי מצב התודעה הן הרגשות , למצוא את השלווה בתוך הרעש .

אם אין את השינוי הרגשי הזה המחשבות ימשיכו בדיוק באותה מגמה .

lightflake

New member
כן זה באמת מעולה

זה די דומה ל"לעצור" כי כדי לראות על מה אתה חושב אתה צריך לעצור לרגע מלחשוב ולהפסיק להיות שאוב לתוך הסיפור המחשבתי, זה כבר מעורר, ואז כבר לא משנה על מה חשבת כי אותו זרם מחשבות נגמר (ועכשיו כנראה שכבר יש אחד חדש
)

RahutLakum

New member

מדהים, תרגיל מצוין ל-"שחרר, אח שלו.."
ואיך שהמחשבות עולות באופן אקראי, כמו פקודת Random במחשב. האם באמת אנחנו שולטים במחשבות שלנו?

אסף ב6

New member
זה לא כזה רנדום, זה בעיקר התניות

שעולות, שים לב שהמחשבות שעולות קשורות בנושאים שהמיינד מציג אותם ככביכול לא פתורים, זה מעגל נורא מורכב... (ולדעתי כדאי באמת לחקור אותו ולנסות להבין ולראות איך הוא עובד)

למעלה