על מדיטציה וסמים

drall

New member
על מדיטציה וסמים

יש הרבה שטויות ששמעתי בנושא הזה. יש כאלו שאומרים שמדיטציה משתלבת יפה בנושא , יש כאלו שאומרים שאסור לערבב וגם שמעתי מי שאמר שמדיטציה היא תחליף לסמים וסמים יכולים להחליף מדיטציה. אז הייתי רוצה להבהיר דבר פשוט. הסמים גורמים עוני , אלימות ואומללות למיליוני אנשים בעולם. זה פחות או יותר ההפך ממה שמדיטציה אמורה לעשות. עד כאן ציונות ועכשיו אני אגש לחלק הטכני ברשותכם. כשם שיש אדם פיזי כך יש אדם אנרגטי. האדם הוא אינטגרציה של כולם , אבל למוח יש את היכולת לווסת את האנרגיות ולכוון אותן למרות שהוא לא מכיר בקיומן. בדרך כלל הוא עושה עבודה וכולם מסכימים על זה , אבל האנרגיות והגוף הן כאמור אינטגרציה ולכן בדרך כלל הנםש מצליחה לשרוד גם את המוח, בצורה כזאת שגם אם היא פגועה ניתן לשקם אותה. הסמים משנים את כל התמונה הזאת. הם חומרים חיצוניים שגורמים למוח לכוון את האנרגיות בצורה מעוותת. הם לא נוגעים בנפש , כי הם פיזיים בסה"כ, אבל הם גורמים למוח לשנות צורה מנקודת המבט של האנרגיות והאנרגיות לא מצליחות לתקשר איתו יותר. לכן, מוח מסומם הוא מוח שאינו חלק מהאינטגרציה של גוף - נפש , אלא גורם זר ואילו האדם המסומם הוא זר לעצמו , למעשה. לפיכך אנשים שמשתמשים בסמים , לא רק שמסכנים את יכולתם לחיות בצורה נורמלית אלא מסכנים במיוחד את חוסר הנורמליות , את היכולת שלהם להרמוניה, למדיטציה, להארה. אם נאמר את זה במילים פשוטות. המדיטציה מקרבת לאלוהות ואילו הסמים מדרדרים את האדם לבהמתיות. זה פשוט כך דרול

מודט1

New member
סמים ומדיטציה.

אכן פרוט נאה. אך נאמר בכתבי היוגה הסמכותיים ביותר, שאפשר להגיע להארה ע"י :שליטה נפשית, כוח המילה, תרופות (סמים), תרגילי התנזרות וסיגוף, או מלידה. הכל ענין של טרנספורמציה. אושו הריי אמר :על תעצרו את עצמכם, נסו הכל. המירו מין באהבה. המירו סמים לעוצמה רוחנית. כל הסדואים בהודו, כל השבטים בדרום אמריקה וברחבי העולם משתמשים בזה. נזק יכול להיגרם גם מאכילה.

R2

New member
אתה חושב ש....

כל מה שאמר אושו זה נכון,?אולי הוא לא התכוון אליך ? אתה חושב שכל מה שכתוב בספרי יוגה זה נכון ? חכם אחד אמר פעם שספרים וכתובים זה הזבל שאדם משאיר אחריו.לחכם הזה אני רוצה לקרוא לו אושו !!!!

מודט1

New member
כן, אני חושב משמע אני קיים...

הספרים נכון הם רק "מאגרי מידע" אל ללא ספרים איך נדע מה נאמר לפני שנים... וכן ספרי היוגה מהם אני מצטט הם לא רק בעיני, סמכותיים ואמיתיים . ואם להתיחס לאימרה השנונה, האם שמעת את זה מפיו, או קראת בספר שלו..... הדרך לדעת אם ספר "אמיתי" או לא היא, לקחת אותו ביד ולהרגיש, אם עברה בך צמרמורת, הוא אמיתי. אם קראת חצי ספר ולא הרגשת דבר..... יום נהדר.

drall

New member
אתה יודע

אתה בדיוק הדוגמא לאנשים שכשנותנים להם תפוז , הם אוכלים את הקליפה והגרעינים וזורקים את כל היתר

drall

New member
הרשה לי להודות לך מקרב לב

בשם הדילרים ברחובות , הנרקומנים על הגדר , הזונות הכביש , שירות בתי הסוהר, משטרת הגבולות , עורכי הדין לעינייני פלילים, מכוני הגמילה וחברה קדישא. כולם מודים לך ולספרים שלך על העליה ברמת התעסוקה בתחומם דרול

מודט1

New member
אלו בדיוק האנשים שישתמשו בסמים....

אלו בדיוק האנשים שמשתמשים בסמים לבריחה מהמציאות. אלדוס אקסלי, קרלוס קסטנדה, טימוטי לירי, ורבים אחרי םשהשתמשו בסמים להרחבת המודעות, לא היו לא "זונות" ,ולא נרקומנים .... אתה מוזמן לקרוא את אלדוס אקסלי, או בדיעבד לשמוע את מאיר אריאל ז"ל ,ולומר ,שכל מי שמשתמש בסמים הוא זונה ונרקומן.....

drall

New member
לא , אלו בדיוק כמוך

אנשים שמנצלים כל מיני כתבים סתומים ומסורות עבשות כדי להצדיק את החולשות שלהם או את אורח החיים המושחת שהם בחרו לנהל ואנא אל תיקח את זה באופן אישי. יש מיליונים כמוך וכמותם ואני מתייחס לתופעה בכללותה. חוץ מזה זו גם הוכחה שלכל טיעון יש טיעון נגדי, הגיוני לא פחות. דרך אגב קראתי את כל מי שהזכרת וקראתי גם הרבה כתובות בשרותים עם הרבה יותר שאר רוח. נכון שמדי פעם מגיח ניצוץ של תבונה ביו ערימות ההבלים , אבל כמו שאומר הפתגם הידוע "גם שעון מקולקל מראה שעה נכונה פעמיים ביום." שא ברכה דרול

amichai58

New member
אכן, כן, זה צריך לקרוא טבעי...

התפתחות רוחנית היא טבעית, כמו שצמח גדל ומתפתח באופן טבעי עם חומרים טבעיים. סמים משנים את זה. העבודה האמיתית עושה מי שעשה את - כל העולם... כל האנשים... כל הטבע... יקרא לו כל אחד כיצד שרוצה. אבל זה הכוח האמיתי. כל החומרים בצורת סמים, וויטמינים וכו´, לא יגיעו לקצה קצהו של הדבר האמיתי, שצריך להכנע לו ולתת לו לעשות את העבודה - שתביא לגדילתנו הרוחנית. מאמצים שלנו לשימוש במוח בדרך כלל מרחיקים אותנו מזה למרות אשליות, בסגנון של הרבה רעינות חכמים שמקלים עלינו את החיים (תחבורה, תקשורת, אוכל-מהיר וכו´)... אבל עובדה שאנשים לאו דווקא מאושרים יותר כך, ולאו דווקא מגיעים ככה למה שהם שואפים באמת. יש אצלם חלל שאותו הם מנסים למלא למשל בעזרת קניות - אבל זה לא עוזר באמת

drall

New member
זה אכן מביא אותנו למסקנה הותיקה

שרק האדם האמיתי יודע מהי האמת ורק אדם אמיתי יודע להבדיל בין אדם אמיתי למתחזה. דרול

למעלה