על ירידת חלב

Belladonna Took

New member
על ירידת חלב

שלום לכולן,
קטני בין 5 חודשים יונק בלעדית, ובביקורנו האחרון בטיפת חלב ירד באחוזונים. לאחרונה באמת שמתי לב שיונק הרבה פחות. מאוד קשה לו "להתרכז" וגם כשאני נכנסת איתו לחדר חשוך ושקט הוא הרבה פעמים נושך אותי ומתנתק המון ובסוף יוצא שלאורך כל היום הוא מנשנש בייחוד ויונק בערך כל שעה-שעה וחצי...!

בימים האחרונים הקדשתי יותר תשומת לב למה שקורה בזמן שהוא יונק ואני מבחינה שהוא פשוט מתנתק המון פעמים ואני כנראה הבנתי מזה שהוא סיים לינוק.

ועכשיו לשאלתי, אני רואה שמתוך הנקה של כ- 3 דקות ירידת החלב שמתחילה בערך אחרי חצי דקה נמשכת גם רק כחצי דקה. בשלב הזה אני רואה אותו ממש גומע בקצב אבל אחכ הוא מוצץ בקצב איטי יותר ואני לא שומעת ממש קולות בליעה.
השאלה היא האם יכול להיות שבמשך הזמן הקצר הזה הוא לוקח כמות משמעותית של חלב? יכול להיות שזה מהווה ממש ארוחה?

נשמע כמו התנהגות מאוד אופיינית לגיל

המוסחות שלו, ההנקות המתקצרות, הניתוקים הרבים, התדירות הגבוהה יותר והחדר החשוך - הכל לפי הספר

&nbsp
לא הייתי דואגת מזה בכלל, כי זה דפוס נפוץ, מוכר וידוע.
&nbsp
גם מהירידה באחוזונים לא הייתי דואגת יותר מדי, כל עוד המדדים האחרים בסדר: פיפי, קקי, התפתחות כללית והתנהגות כללית, וכל עוד הוא עולה במשקל, גם אם לאט יותר.
&nbsp
הרבה תינוקות יונקים חותכים אחוזונים כלפי מעלה בתחילת חייהם, ואז חותכים כלפי מטה בערך בסביבות גיל 6-9 חודשים. שוב, כשלעצמו - לא נורא מדאיג.
&nbsp
זו מין תקופה שכזו, של הרבה עניין בעולם, ופתאום לראות מה קורה מסביב יותר חשוב, באופן זמני, מאשר לאכול (ולמתבגרים או אנשים מבוגרים יותר אין תקופות כאלה? שבהם הם מתמסרים למשהו אחד והצרכים הבסיסיים נדחקים קצת הצידה?) מתישהו הוא ייזכר שבעצם גם לינוק זה חשוב, ויאזן את הדפוסים של עצמו.
&nbsp
ולשאלתך - תינוק בגיל הזה יכול להוציא כמות יפה של חלב בזמן קצר יחסית. מצד שני, יכול להיות שבאמת יש לך קצת האטה ברפלקס שחרור החלב - לי היתה תקופה כזאת כשקטני היה בן 4 חודשים, ואני שומעת דברים דומים גם מנשים אחרות.
הרושם שלי הוא שבשלב הזה אנחנו "מסתערות על החיים" ומנסות לתפקד ברמה גבוהה מאוד: גם תינוק, גם עבודה או לימודים, גם לתקתק את הבית והילדים האחרים או כל מחויבות אחרת... ובגלל העומס, יש מצב להאטה מסוימת ברפלקס שחרור החלב, גם כי אנחנו יותר במתח ומנסות לעשות הכל על הדרך ולא לוקחות זמן לשבת ולהירגע כמה דקות לפני (או תוך כדי) הנקה, ואולי גם כי אנחנו שוכחות לשתות, ויש נשים שאצלם יובש קל ובלתי-מזיק כשלעצמו יגרום להאטה בשחרור החלב.

שוליקה10

New member
תודה על התשובה, החכמתי גם אני.

אצלנו זה ברמה שאם אני מוציאה הברה מהפה הוא ישר מתנתק ומסתכל לראות מה העניינים. בקושי לנשום מותר לי

Belladonna Took

New member
מאוד מזדהה עם מה שכתבת על העומס שאיתו אנו מתמודדות

למרות שקטני שלי ירד מאוד הדרגתי באחוזונים מאז שנולד אבל במדידה האחרונה הייתה ממש צניחה.
במבט לאחור אני מזהה שהיה ממש צמצום של הכמויות שינק. כנראה שזה התחיל במחלה אבל הוא לא העלה את הכמויות חזרה ובזה אני מאשימה גם את עצמי. כמו שאמרת, אנחנו נסחפות בכל מטלות היום ואני מניחה שלא הייתי מספיק קשובה לכמויות שינק ואחרי כמה התנתקויות הבנתי שזה, הוא לא רוצה יותר ובעצם הייתי צריכה להתעקש.
בכל אופן, מזל שתפסתי בזמן...
&nbsp
לגבי רפלקס שחרור החלב, אני לא חושבת שהיה שינוי אצלי. הוא מהתחלה היה באורך של כחצי דקה אבל מה שמפתיע אותי זה שקטני מסתפק בשטף הזה ועוד דקה שתיים של מציצה שבהן אני גם שומעת אותה בולע אבל לא בקצב המטורף של זמן ירידת החלב. פשוט לא נשמע לי שזה מספיק ולכן אולי הוא מבקש לינוק כל שעה וחצי בערך ועם זאת אין לי מושג איך אפשר להגדיל לו את הארוחות כדי שגם יפתח קצת מרווחים...

משהו שאת יכולה לנסות

זה להציע לו את שני הצדדים כרגיל (בהנחה שזה מה שאת כבר עושה...
), ואחרי הצד השני - להציע לו שוב לינוק מהצד הראשון ואחרי שהוא מתנתק - שוב מהצד השני.
ככה תהיה לו הזדמנות לעוד נגלה של זרימת חלב חזקה-יחסית.

Belladonna Took

New member
זה פחות או יותר

מה שאני עושה בימים האחרונים.
לצערי זה עדיין לא מגדיל לנו את המרווחים בין ההנקות...
&nbsp
האחות בטיפת חלב אמרה שכנראה יש לו קיבה קטנה וצריך "להגדיל" אותה בהדרגה.
&nbsp
יש רעיונות איך עושים את זה?

michal@gal

Active member
מנהל
עדיף לא לפגוע לו במנגנון הטבעי

של רעב ושובע.
הוא צריך ארוחות קטנות עכשיו, אז עדיף להמשיך להציע לו את מה שהוא צריך. זה בריא יותר להמשך.

למעלה