על ילדים וקרקס..

על ילדים וקרקס..

פעם קראתי איפה שהוא שלא ממולץ לקחת ילד לקרקס לפחות עד גיל 5 . אנחנו מתכננים לנסוע לפראג עם הילדים ( 3 ו 10חד') ושמענו שיש שם קרקס נחמד - מה דעתכם?

irisgh

New member
למה?

אנחנו לא דוגמא, כי יניבי יחסית מפחד בקלות מכל מיני דברים. כשהיינו עם יניב בצרפת, הוא היה בן 3. הלכנו לקרקס מאוד חובבני, שבאמת היה שום כלום. אפילו מקרקס כזה הוא פחד. עזבנו בהפסקה.

הילהל

New member
באמת למה?

יש לי אפשרות לקחת את יונתן לקרקס מונטה קרלו. הבנתי שהוא ללא בע"ח. אבל אני תוהה - האם זה לא מופע ארוך מידי עבורו? או מפחיד? מה השיקולים שלך בעד ונגד?

בוקר טוב, הילהל, אני לא יודעת בן כמ

יונתן, אבל הבת שלי, בת שלוש וחמישה חודשים, הייתה עם סבתא בקרקס ומאוד מאוד נהנתה! לא ראיתי שום ביטויי פחד כשהיא חזרה, והתאורים של הסבתא והדודה היו שהיא יצאה שיכורה מאושר מהקרקס... אז תהנו

אמברון

New member
היינו בקרקס מונטה קרלו ביום ראשון

נכון יותר לומר - הבעלול עם הזאטוט (בן 3 ו-4 חודשים). עומר לא הסכים להיכנס. את החלק הראשון (כמעט 40 דקות) הוא ראה מהמדרגות (בכל 5 דקות בממוצע הוא עלה מדרגה, עד שהגיע לשורה 8 והכריז שעכשיו אפשר לשבת במקום. הוא כל כך נהנה! הוא חזר ב- high היסטרי, והיום, אחרי שהוא עיבד את מה שהוא ראה, הוא התחיל להוציא את זה החוצה. הבעיה היא שעכשיו הוא כל הזמן מבקש ללכת לקרקס. ביום שני בבוקר, הרחבה שעליה נבנה האוהל היתה ריקה. זה גרר בכי היסטרי, למרות שהסברנו לו שהקרקס הלך לשמח ילדים שגרים במקומות אחרים. זה לא ממש עניין אותו (השאיפה שלו שהקרקס ישעשע רק את ילדי ירושלים
). בקיצור - אם הוא לא פחדן - מומלץ בחום. ואם הוא פחדן - בהדרגה...

../images/Emo124.gifהילהל - יש בע"ח בקרקס הזה

יש מופע כלבים נחמד מאוד ומופע סוסים עוצר נשימה. קחי את זה בחשבון במקרה שיונתן לא כל כך אוהב בע"ח. המופע עצמו די ארוך (כ- 3 שעות) אבל היתה הפסקה של חצי שעה באמצע. המופע של ספיידרמן קצת מפחיד.

galia26

New member
אני אישית נגד קרקסים -

ואני מדברת על הקרקסים שיש בהם חיות, הם מתעללים בחיות, מכניסים אותם לכלובים קטנים, מרביצים להם בשוטים, בקיצור, לא הייתי רוצה שהילד שלי יראה שכך אפשר להתנהג לחיות! אם זה קרקס של ליצנים וארובטים - על הכיפאק!!! אני בטוחה שהם יהנו.

אמברון

New member
../images/Emo45.gif גם אני. בגלל זה שלחתי את מס' 2

אבל בקרקס מונטה קרלו יש רק סוסים וכלבים. חוץ מזה, בגלל שאני עובדת איפה שאני עובדת, עשיתי בדיקה יסודית לגבי אופן הטיפול והאחזקה של החיות (מצויין!). אם זה היה קרקס של חיות בלבד, הייתי מדירה את רגלי בני משם, כמו את רגלי.

Tamo daleko

New member
אני נגד קרקסים במובן זה שאני לא

מוכנה שהילדים שלי יראו קרקס, לא שאני לא אראה קרקס... ואם מתעללים רק בסוסים וכלבים - זה יותר טוב מאשר פילים ואריות? ומה זה אופן טיפול ואחזקה מצוין בהקשר הזה? גורמים להם לעשות דברים שהם לא עושים כדרך הטבע? מחייבים אותם לעשות את זה בזמן מסוים ונתון? מספיק חמור בעיני, גם אם מחוץ לשעות ההופעה הם מקבלים אוכל טוב, מקום לינה נקי וחיבוק... יש מספיק קרקסים בלי חיות, על בסיס אקרובטיקה וליצנים. לא חייבים ללכת לאלה עם החיות האומללות.

אלדורית

New member
כלבים וסוסים שונים בהחלט

מאריות ופילים. כלבים וסוסים הם חיות שבויתו לפני מליוני שנים. בואי בטענות לאדם הקדמון. גם ללמוד להיות כלב נחיה או סוס רכיבה אינו בא באופן ספונטני--אבל גם זה וגם תעלולי קרקס מסוימים הם טבעיים במובן זה שהאילוף מנצל יכולת טבעית. מנצל אמנם, אבל למה את חושבת שהחיות סובלות בהכרח? תנאים טובים שכוללים גם הרבה אהבה--שבלעדיה שום אילוף טוב אינו אפשרי--יכולים להתקיים גם בקרקס. לא כל ניצול הוא התעללות. רוב יחסי הגומלין בחברה כוללים אלמנטים של ניצול, ויחד עם זאת זה מצב שעדיף על פני חוסר ביחסי גומלין. קחי בחשבון שלכלבים ולסוסים אין "טבע" שם בחוץ שהם יכולים להתקיים בו. אם הם לא יטופלו על ידי בני אדם, הם לא יוכלו לחיות. זה אולי לא הוגן, אבל זה המצב. כשהייתי ילדה היתה לי כלבה מאוד קרקסית. היא אהבה לעמוד על הרגליים האחוריות וידעה שזה מענין אנשים: היא אהבה להופיע. אני חושבת שלו הייתי גדלה בקרקס, הכלבה הזאת היתה עושה שם חיים.

צימעס

New member
יש עוד שיקול

(לא המצאתי. אולי קראתי את זה פה?) את האקרובטיקה הילדים לא לגמרי מעריכים, ילד קטן מדי לא קולט שמה שהוא רואה כ"כ מדהים. למשל - שזה יותר מדהים מילד שהוא ראה שקופץ מגובה מטר וחצי. לכן - זה מעט חסר טעם (כאמור - לקטנים מדי).

הייתי עם סיון לפני כשבועיים בקרקס

מונטה קרלו. מאוד נהננו. סיון בת רבע לחמש. האמת
קצת היססתי לפני שקניתי כרטיסים מפני שסיון מאוד מפחדת מליצנים [סיון היתה בשנה שעברה במסיבת יום הולדת של ילדה מהגן והיה שם ליצן צעקני שהשאיר עליה רושם רע מאוד, ומאז היא לא מוכנה ללכת למופעים של ליצנים, רק של ליצניות]. בסוף החלטתי שצריך פעם אחת לנסות ואולי הקרקס יהיה חוויה בשבילה כולל הליצנים. אני שמחה מאוד שלקחתי אותה לקרקס כי היא נהנתה מאוד ואפילו המופע של הליצנים הצחיק אותה מאוד. לא יודעת אם הקרקס הזה מתאים לתינוק בן 10 חודשים.

למעלה