על יחסיו המורכבים של הסופר הסובייטי פאוסטובסקי עם החתול

בחשכת הלילה

Active member
על יחסיו המורכבים של הסופר הסובייטי המפורסם קונסטנטין פּאוסטובסקי עם החתול, מספרת אשתו טטניאנה. הוא עצמו שותק במשך כל הסיפור.
ובכן, מספרת טטניאנה, כאשר החתול היה קופץ על שולחן הכתיבה ומתיישב בדיוק על דף כתב-היד שכתב הסופר באותו רגע, הוא היה ממשיך לכתוב מסביב לגופו של החתול הרובץ על הדף. אבל בסופו של דבר הדף היה מתמלא ולא נותר בו עוד מקום ריק לכתיבה, והיה צורך להמשיך בדף חדש.
אז קונסטנטין היה קורא לי ואומר: טניה, סלקי את החתול!
- זה נכון? שאלתי את הסופר.
הוא לא הכחיש.
- מדוע לא סילקת את החתול בעצמך?
- למה לי לקלקל את היחסים איתו?
/ תרגום מרוסית / מקור /

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
על יחסיו המורכבים של הסופר הסובייטי המפורסם קונסטנטין פּאוסטובסקי עם החתול, מספרת אשתו טטניאנה. הוא עצמו שותק במשך כל הסיפור.
ובכן, מספרת טטניאנה, כאשר החתול היה קופץ על שולחן הכתיבה ומתיישב בדיוק על דף כתב-היד שכתב הסופר באותו רגע, הוא היה ממשיך לכתוב מסביב לגופו של החתול הרובץ על הדף. אבל בסופו של דבר הדף היה מתמלא ולא נותר בו עוד מקום ריק לכתיבה, והיה צורך להמשיך בדף חדש.
אז קונסטנטין היה קורא לי ואומר: טניה, סלקי את החתול!
- זה נכון? שאלתי את הסופר.
הוא לא הכחיש.
- מדוע לא סילקת את החתול בעצמך?
- למה לי לקלקל את היחסים איתו?
/ תרגום מרוסית / מקור /
אכן בדיוק כך התנהגו כל חתולי הקודמים כשבדקתי מבחנים או כתבתי לעצמי מערכי שיעור. העט הרץ על הנייר נראה להם טרף קל... ואם רק קראתי את הכתוב, או אפילו ספר... החתול תמיד בחר להתיישב על הדפים הפתוחים....
פעם אחת החתול קפץ על שולחן הכתיבה וכוס הקפה שהיתה די רחוקה למען האמת, נשפכה והרטיבה את דף המבחן שבדקתי. צרפתי למבחן מכתב התנצלות על כתמי הקפה ומדוע זה קרה... והתלמידים עלצו על כך...
עם הזמן למדתי לאלף את החתול הבאים שיש מקומות שאסור להם להגיע, בפקודה, או לחילופין כן להיכנס בפקודה - לכלוב הנשיאה השנוא ו... בלי לקלקל את היחסים איתם - הכל בדרכי נועם ובאסרטיביות, בשיטת הגזר וללא מקל.
החתול שלי היום - פשוש בן שנתיים, מאומץ או ליתר דיוק ניצול מ- צער בעלי חיים, עם בעיות התנהגות קשות, כיום - ממושמע, שקט, מאולף ומעלף ואינו למסירה חברים!

קבצים מצורפים

• 20240804_113958.jpg
    20240804_113958.jpg
    1.2 MB · צפיות: 1

אלישבע777

Well-known member
באיזו תדירות, ובאילו נסיבות, התחלפו חתוליך?
חלקם חיו עד שחלו והורדמו וחלקם ברחו וזו צלקת גדולה מאד. למעט שנים אחדות שהיו לי שניים שאומצו כגורים וגדלו יחד, אני מגדלת רק חתול אחד כל פעם . כשאחד זקן וחולה, אני מאמצת יורש צעיר ואז יש לי שניים לתקופה קצרה. ס"ה אני מגדלת חתולים מעל 45 שנה.

למעלה