על יום הזכרון....

haddas

New member
על יום הזכרון....

יש במשפחתי שני אנשים שנחשבים כחללי צה"ל. אחת מהם היא בת דודה שלי, שנפטרה ממחלת הסרטן במהלך שירותה הצבאי, וצה"ל החליט להגדיר אותה כחללית צה"ל....אנשים אומרים לי שזה לא נחשב. אז אולי שמישהו כבר יגיד לי למה רק החיילים שנהרגים במלחמות נחשבים? יש גם את החיילים שנהרגים בתאונות דרכים, ממחלות וכו´. הקרוב השני שלי, הוא אלי כהן- המרגל שריגל בשבילנו בסוריה. גם בקשר אליו, אנשים טוענים שזה לא נחשב, כי הוא לא היה חייל. אבל הכניסו אותו, כי הוא שירת את המדינה...!! אז אולי שמישהו יגיד לי...הם לא מתו? הם לא חסרים למשפחות שלהם? לדעתי זה לא קשור איך הבנאדם נהרג....ממש לא... עצובה ומשתדלת להיות חזקה...!! הדס

אריאל1

New member
הדס היום הייתי עם הישיבה שלי

בהר הרצל. עברנו ליד קברי הבוגרים. יש לנו בדיוק בוגר אחד שנהרג בקרבות... במלחמה. אחד נחטף אחד התנפלו עליו ערבים בדרך לכותל אחד נהרג בטיול במהלך השירות הצבאי וכל אחד מהם הוא חלל צה"ל כל אחד.

guypele

New member
יש גם חלל צה"ל בפוטנציה?

למשל חיילים שנשלחים להחריב ערים פלשתינאיות בשביל ההתנחלויות והציונות?

m y s e l f

New member
בקשר ל

זאת שמתה מסרטן, היא לא נחשבת כחללית צה"ל מכיוון שהיא יכלה למות מסרטן גם יום אחרי סיום שירותה בצה"ל, וגם יום לפני כניסתה לצה"ל, מותה לא תרם למדינת ישראל, בניגוד לחיילים אחרים שהקריבו את עצמם למען המדינה. זה שהיא מתה, לא קשור לצה"ל בכלל, זו סתם מקריות שהיא שירתה באותה תקופה, זה שני דברים שלא קשורים אחד לשני. בקשר לאלי כהן, אני חושב שהוא כן חלל צה"ל משום שהוא כן היה חייל, הוא שירת בחיל המודיעין, ולמרות שגילו לא היה גיל של חייל זה הופך אותו לחייל בכל זאת. הוא נהרג ותרם ה-מ-ו-ן למדינת ישראל, אולי אפילו במניעת מלחמה מיותרת לכן הוא חלל צה"ל בהחלט.

למעלה