על טעם וריח

Davitak

New member
נראה לי שסתם חיפשו להכניס לו

אבל דווקא בתחום האוכל? פספוס ובורות.

זכרונות מכיתה י'...

אז קיבלתי את המחשב הרציני הראשון שלי:486, עם כרטיס מסך ומסך שיכלו לגרפיקה המהממת דאז. היום זה לא מדגדג מצגת סוג ד' של תלמיד מתחיל
מה שכן - המשחקים של היום השתכללו מעבר ליכולת התפיסה שלי. הרבה מעבר לשישה כפתורים בסיסיים. לא תמיד אני יכול להשתלט על המשחקים. ואין לי ממש מושג למה קשרו את המשחק הזה עם העדה. האם הצילומי המסך מופיעים סממנים פרסים?

gamari

New member
בקצרה

זכור לי כילד המשחק, הנסיך הפרסי 1 וא"כ גרסת המשך 2 ולפני מספר שנים גרסה ב3D, הנסיך הפרסי 3. צילומי המסך אכן מכילים מוטיבים הקשורים לארכיטקטורה הפרסית. אחת הדרכים בהסטוריה של הבניה שנועדה להתגבר על מפתחים גדולים היא הקשת, הפרסים היו בין החלוצים של המצאה זו ותרומה זו לתרבות המערב הולידה עשרות סוגים שונים של קשתות בכל מיני וריאציות וניתן בהחלט לשייך את הקשת הפרסית למוטיבים אדריכליים פרסים כשם שליוון ולרומי תמיד אנחנו מקשרים עמודים גבוהים משיש או שאר אלמנטים אדריכליים המזכירים מקדש. בנוסף , השטיחים, הכיפות הפרסיות והתחלה של הגן הפרסי, במסגרת הטכנולוגיה הדיגיטלית ומעצבי המשחקים בסוף שנות ה-80 ניתן לראות את האלמנטים הפרסים, , הטורבנים של השחקנים ועוד ועוד אלמנטים קטנים, , אבל בסוף, הנסיכה היא בלונדינית...

פרויז1

New member
בסוף הנסיכה היא בלונדינית כי

תפקידה לייצא את כל ההמצאות האדריכליות הפרסיות... גם החלון המוכר לנו כיום והמצוי בכל מבנה - הוא המצאה פרסית. לא לשכוח ! גמרי! הרי הצרכים הניעו להמצאות ולחידושים - בכל תחום בחיי האדם. מתי כבר היה לאדם האומץ לבנות 2 קומות? זה מצריך מעוף, העזה ואמונה/חישובים מתמתיים.

../images/Emo13.gifידעתי שיש על מי לסמוך

גם הנסיך בגרסאות העתיקות היה בלונדיני. נכון? בגרסא של היום הוא פחות אשכנזי...

למעלה