על טעם ועל ריח...

sun232

New member
על טעם ועל ריח...

טוב אז עוד נושא שמתקשר למה שהעליתי- כשבחרתי לצאת עם הבחור, הרגשתי מראש שלא נראה לי יצא באמת משהו אבל בלחץ חברה ממש טובה החלטתי להגיד כן. יצאנו והבנתי שזה לא יילך.. אחרי שאמרתי לחברה שנהיה רק ידידים (וכמובן אמרתי גם לו..) היא שוב נסתה לשכנע לצאת שוב ולא הסכמתי כי לא נראה לי זה יעשה את ההבדל. השאלה היא:
האם באמת אתם מאמינים באהבה ממבט ראשון ככזאת שתחזיק מעמדן?
האם קשר רציני שיש/היה לכם התפתח אחרי שבשניה שראיתם אותו/ה ידעתם שזה זה? או שלאט לאט אהבתם יותר ויותר? שזה משהו שקרה עם הזמן? רק כשהכרתם יותר?
האם תהיו בקשר רומנטי ללא כל משיכה גופנית אבל כן התאמה אישית? כי אני אישית מאמינה שמצד אחד ממבט על מישהו קשה לדעת כמה מתאימים או מסתדרים או אוהבים אותם דברים ואם הקשר יחיזק בכלל, אבל יש קליק, יש משיכה, יש משהו מורכב שקשה לתאר..תחושה בבטן
שאותה מרגישים מההתחלה או שלא מרגישים בכלל...

מיטללל

New member
אהמ

אהבה ממבט ראשון ? לא בטוחה שאני מאמינה בזה. חוויתי פרפרים ממבט ראשון חיבה ממבט ראשון אבל תחושה של... ווי. בטח נהיה ביחד לעולמי עד" ולא לדעתי בלי קליק מסויים ומשיכה, למרות "התאמה אישית" זה לא יכול לעבוד אבל כן וכן יש קשרים שמפתחים יותר לאט ובלי התלהבות מטורפת מהשניה הראשונה..

sun232

New member
אבל השאלה היא

האם זה לא סוג של פשרה? "קשרים שמפתחים יותר לאט ובלי התלהבות מטורפת מהשניה הראשונה"

מיטללל

New member
לאו דווקא

לפעמים אלו הקשרים הכי מדהימים וחזקים שיש. כל קשר לגופו. (רושם ראשוני לא תמיד משקף הכל ב-100 אחוז)

זכוכיות

New member
מצד אחד,

אני לא מאמינה בהתלהבות מטורפת מהרגע הראשון, אף פעם לא קרה לי עם אף אחד, לא קרה שהכרתי מישהו ותוך יום- יומיים-שבוע-שבועיים חשבתי לעצמי "אני רוצה אותו", מה שכן, קרה שהכרתי אנשים, ידידים, חברים טובים. ואחרי כמה חודשים/ שנים פתאום נפל לי האסימון והבנתי שאני רוצה. לא בתוך זוגיות, לא הייתי זורקת את עצמי למקום שאני יודעת שרוב הסיכויים שאני לא אהנה ממנו, אני לא חושבת שיש מקום לבזוגיות בכל מחיר, לא חושבת שאני צריכה להיות עם מישהו שלא גורם לי לרחף ולכן כל עוד אין כזה, עדיף להיות לבד.

יש סכנה בקשרים כאלה

בגלל שתי סיבות לדעתי, שאת שתיהן חוויתי- האחת- שנורא רוצים שזה יצליח אבל זה לא וגוררים וגוררים ואז הצד השני נפגע וזה סתם לא נעים ויוצר הרגשה חרא כזאת שגם נורא רוצים ומנסים למרות שלא מרגישים את התלהבות ואז עלולים להתרגל במקום להתאהב (בעצם זה תמיד יכול לקרות)

כמו שאמרת

יש קליק, יש משיכה, אבל אהבה ממבט ראשון? אני לא מאמין שזה קיים. איפה אפשר להתאהב במישהי בלי לדעת איך היא באמת. משיכה חיצונית היא חלק מאהבה, ככה שלא ניתן להיות בקשר רציני בלי משיכה. עם חברה שלי, היה לי קליק, ידעתי שאני רוצה אותה, אבל לא ידעתי שאני אוהב אותה בשניה שראיתי אותה.

sun232

New member
אוקי אולי הגזמתי, אבל זה הביטוי../images/Emo13.gif

הנפוץ... האמת יותר התכוונתי למה שניסחת, והוא נראה לי האידיאל- "חברה שלי, היה לי קליק, ידעתי שאני רוצה אותה, אבל לא ידעתי שאני אוהב אותה בשניה שראיתי אותה."

TheWhiteTigris

New member
אמ...

אני לא מאמין ב"אהבה ממבט ראשון". יש הידלקות, שיכולה להיות אפילו חזקה מאוד. אבל אהבה?... ואני לא אהיה בקשר רומנטי שמבוסס רק על הכרות. בשביל זה יש דבר שנקרא ידידה טובה. בקשר אני רוצה גם להמשך אליה ולא רק להתעניין במה שהיא אומרת.

Cobe Anan

New member
כמו שאמרת- זה מורכב.

אי אפשר לדעת מראש כלום, יש משיכה גופנית, יש משיכה מנטלית, יש גם משיכה לא מובנת- בלי סיבה, בלי היגיון.. אבל אנחנו לא מתאהבים כי זה עושה היגיון, זה פשוט קורה. בלי הסברים, בלי סיבה. פשוט קורה. זהו.

נורא מבינה את ההתלבטות ואת השאלה

שאלתי את זה המון בעצמי. אהבה ממבט ראשון- אני חשובת שזו היסחפות שלעיתים עובדת ולעיתים לא. אבל השאלה היא באמת אם להתפשר ולצאת עם מישהו שלא נראה לך לגמרי הרי לא צריך לצאת עם כל מי שרוצה לצאת איתנו, נכון? אחרת נהייה רק עסוקות בלעשות טובות כלהזמן, ומצד שני- למה לא לתת צ'אנס לכל העניין אני חשובת שכשזה באמת יהייה האחד את לא תתני לא לחמוק, פשוט כי תדעי, או שממש במקרה בטעות באותו יום תהיי יותר סבלנית ותחליטי לומר כן לדעתי זה מרגיש חרא לצאת למלא דייטים מיותרים

dod_basim

New member
באמת?

תסבירי בבקשה את המשפט האחרון שלך. הרי את יוצאת לדייט כדי שיצא מזה משהו ואם לא יוצא חפיף....

הסבר:

כלומר, זה לא משהו לצאת עם מישהו שלא ממש מתלהבים ממנו ולא ממש נדלקת עליו עכשיו הבנת? זו סתם הרגשה מגעילה

ChilD SouL

New member
אהמ...

לא מאמינה באהבה ממבט ראשון אז... וכל הקשרים שהיו לי התפתחו לאט, לא ידעתי ישר שזה - זה. ו...לא אהיה בקשר עם מישהו שאין לי אליו משיכה גופנית, זה חלק חשוב ממערכת יחסים.

dod_basim

New member
התשובה שלי:

אהבה ממבט ראשון? יש רק בסרטים!
כן קרה לי בעבר, את החברה הראשונה שלי פגשתי וברגע ההוא ידעתי שאני רוצה אותה. בנוסף לאט לאט אהבתי יותר
אין משיכה = אין קשר אין שכל אין דאגות אין הגדולה כתורה אין הדבר העומד בפני הרצון אין דבר מחר נקנה עוד אבוקדו אין עשן בלי אש אין דבר כזה סמים קלים
מוזמנים להוסיף משפטי "אין" (בלי סיבה קשורה ונראית לעין)

למעלה