על טעויות משלמים...

ליXת1ש

New member
על טעויות משלמים...

אני מבית חרדי, בעבראף הייתי פעילה מאוד בפורום... (כמובן בניק אחר) היה לי טוב עד שפגשתי את הגבר שאני אוהבת ... (אגב, גם הוא מבית חרדי וגם הוא יצא בשאלה.) כיום אני במצב הזוי שהוא התחיל לחזור בתשובה ואני לא... כיום אני משתגעת עם עצמי... הרי הוא אמר לי שהוא ירצה פעם להיתחזק... למה בכל זאת התחתנתי איתו?! (לדבריו רק כדי שהוריו שעברו את גיל 75 יראו אותו דצי). איך יוצאים מהתחושה המגעילה הזו?! כיום אנחנו לא יחד....

furret

New member
אתם גרושים?

אם כן, מה הבעיה?
עשית טעות בשיפוט מתוך אהבה, שזה לא נשמע כמו דבר שלא נורמאלי לעשות, אבל עכשיו את יכולה להמשיך הלאה.

למה להצטער?

זה חלק מהכיף של החיים
מרחמת על אנשים שלא יכולים להיסחף אחרי האהבה, גם אם באיזשהו מקום זו טעות.

בסוף מתפקחים

nissimlev

New member
בכל מחיר ...תתחזקי

תגידי לא את האמת
שאתם זוג אוהבים והשם רק בטובתכם רוצה
אבל החברה הדתית מסלפת את הדת להבנתה המוגבלת

ועם אוהב אלוהים
עליו לישמור על אישתו בכל מחיר ...תתחזקי
וזה LO נוגע מה האמונה שלך כרגע

מזגזגת2

New member
פירוש רש"י

מניסיון עם בן אדם אחר שניסה נואשות לשכנע אותי להאמין בקבלה
יש להם עניין גדול לשכנע אחרים ו"להפיץ את האור"
הבעיה איתם היא שהם משתמשים במילים בשפה בפרשנות שונה לחלוטין מהמקובל
(לדוגמה: אמת/אהבה/ערבות ) ולכן זה לא פשוט עד בלתי אפשרי להבין אותם כי הם מדברים בשפה שונה (וגם חיים באטמוספרה שונה)

ספציפית את ההודעה הזו, אם מתקנים את טעויות הכתיב שחלקן שקריטיות להבנה ומשתמשים קצת בסימני פיסוק, אז לדעתי הוא ניסה לומר:
"תגידי לו את האמת: שאתם זוג אוהבים, והשם? רק בטובתכם רוצה.
אבל החברה הדתית מסלפת את הדת להבנתה המוגבלת
ואם בעלך אוהב את אלוהים עליו לשמור על הזוגיות עם אישתו בכל מחיר ...תתחזקי
וזה לא רלוונטי מה האמונה שלך כרגע"

דווקא דברים נכונים. (בהנחה שיש אלוהים)

damtiela

New member
סחטיין על התרגום

nissimlev

New member
wakan tanke

ווקן תנקה תתודה למעורר
ישנים ומקץ רדומה היא הנפש בלי נפס ואין כייף מהחיים טוב שש מי שפורש לנו פרוסה
פשוט דבר להם

חלק ניכר מהנישואין מקורם בטעות

כמחצית מהחילונים המשכילים בני 50+ היום הם גרושים ועוד לא מעטים ממשיכים בנישואיהם מתוך אינרציה למרו ת שנישואיהם דפוקים. משיחות עם רוב מכרי הגרושים (וגם מסיוני האישי) בחלק ניכר מהמקרים, הסיבות שהביאו בסופו של דבר לגירושים היו קיימות כבר לפני הנישואים, אבל בני הזוג, או אחד מהם פשוט עצמו את העיניים. במקרים רבים, הנישואין באו מהסיבות הלא נכונות: אנשים צעירים שרצו לברוח מבית ההורים, נישואין בגלל הריון לא מתוכנן, נישואין מסיבות כלכליות ועוד. בקיצור, לא מתחתנים רק מאהבה, אלא צריך לבדוק טוב טוב למה מתחתנים.

בהקשר הזה אני חוזר על מה שאמרתי כאן לא פעם: רוב הזוגות של היוצאים הטריים שהתחתנו בשנתיים הראשונות לאחר היציאה, לא החזיקו מעמד יותר משלוש שנים. במקרה הטוב, הם התגרשו ללא ילדים. אני מדבר על סמך מדגם שמוכר לי של 7 זוגות מהם רק אחד מצליח יפה (הם אוהבים להקניט אותי, אבל אני תמיד מסביר להם שהם היוצא מהכלל המחזק את הכלל).

הנישואין הללו הם כמעט תמיד נסיון לשמח את ההורים ולזכות לפעמים בתמיכה כלכלית וזאת ע"י הצגת מצג שוא בחתונה כאילו מדובר בחרדים לכל דבר.

Sonic hedgehog

New member
זה שנישואים מסתיימים בגרושים לא בהכרח

אומרים שמקורם בטעות, יתכן והם היו נכונים לזמנם אך זה התמצה עם השנים.
אפשר גם לטעון שהעובדות הסטיסטיות שאתה מציג הם כתוצאה עכשווית לנישואים שיתכן והיא מוטעית ולא בהכרח מכך שהנישואים עצמם הם טעות.

מה שכן אני חושבת שבאמת כדאי לאנשים להתאפס על עצמם, לגבש לעצמם מערכת ערכים חדשה ולהבין מה חשוב להם בחיים לפני שהם מתחתנים.

כל מילה

ולגבי השורה האחרונה - זה כל כך משתנה עם הגיל, הסטטוס, החיים, השלבים השונים בחיים....

לא מצליחה להבין למה צריך לעשות את הדבר הזה.

Sonic hedgehog

New member
האמת היא שאני מאוד בעד נישואים

(ולכן בעד שלכולם תהיה את הזכות הזו)זה מפשט כל כך הרבה בלגנים ובירוקרטיה (מאידך בישראל זה סיפור קצת שונה)

שיקול הגיוני

מפשט כל כך הרבה בלגנים ובירוקרטיה.

מאידך, יוצר בלגנים חדשים להפליא:)

nissimlev

New member
,,אני לא קבלה

זיזוגית תירגמת אותי מצויין

לא כותב יפה כמו הסופר
יש לי בעיה עם נקודות פסיקים וכן הלאה גם שגיאות כתיב .
כמו רוצה רוצא/ לא לו .ועוד'
הנקודה אחרונה היא שהזכרתי את השם לגביי //החבר שלה'' כי זאת הדרך שלו ולא נועדה לנתק יחסים בשמה אלה לפתח אותם
לומר שהדת מחסירה לאדם
הקצור אין סוף להסברים אני אישית רוצה ליראות שמשהו טוב יוצא מכל עניין שאני בו
אבל אני לא ישבור את הראש /

לבסוף
זגוגית יכול/ה להמשיך לפרש אותי

למעלה