על חסידות ברסלב,

אורח2116

New member
על חסידות ברסלב,

שלום הייתי רוצה שמישהו ייצור איתי קשר במייל [email protected] או בפרטי, הייתי רוצה לדבר עם אורח החיים באוכלוסיה החרדית, מנהגים הבדלים בין חסידיות, בכלל יתרונות וחסרונות ביחס ליחס לכלל האוכלוסיות (החילונית , דתית לאומית) אני בעצמי בעל תשובה, והיה לי דיונים גדולים עם כופרים וחרדים וכדומה, אחרי מחקר אני יודע שכל מה שהכופרים אומרים זה שטויות אבל עדיין הם הראו לי שיש באמת חסרונות שאני רוצה לדעת אותם באוכלוסיה החרדית, לפי שאני נכנס אליה. במיוחד גם על חסידות ברסלב. אבקש את עזרתכם הרבה, גיל

ננח

New member
כולנו יהודים

וילכדו בגאונם מאלה וכחש ידברו.... יש קפדניים בית הילל ויש בית שמאי... בכל מקום מוקטר לשמו יתברך..משעיר זרח ברסלב זה תמימות ופשיטות בלי חקירה ובילבולים...קמים עושים ומקבלים הכל וכולם באהבה בכל כלל יש יוצא מהכלל ואם אותם תחפש ..אז בכל מקום תמצא הנאספים בקצה המחנה ומזנבים בהם קושיות וחקירות... ברסלב זה תהיה שמח בזה שלא עשני גוי ואחר כך תעלה מעלה בהיתבודדות וריקוד ומחיאת כף בתפילה... כן מה עוד ? נוות בית תחלק שלל היא שבת הינו דע מה תשיב לאפיקורס....... רבנו נחמן נתן מדבר לכולם בלי הבדל גם גוי יחזור בתשובה מקריאת ספריו חחחחחחחחחחח

מעניין מה המקובל (רבי נחמן מברסלב) אמר...

כשקבע שגם גוי יוכל לחזור בתשובה רק מתוך קריאה בספריו

ננח

New member
באמת..אמר

משיח יבוא וישב ללמוד לקוטי מוהרן.. חד אמר רבי מחייה מתים..כ"ד אמרו רבנו מחייה את החיים.. מה זה גוי ? נו זה בהמה בשדה שצריך להכניס לרפת..שם כבר הסוגרים יישרו דרכייה ואם שור או פרה מועדת לבעוט..נו זה כבר הלכה 21 דינים לה...טעים על המנגל

שלום אחי היקר

גם אני התחבטתי בשאלה הזאת. רציתי לדעת איך היחס של החרדים מלידה, שאליהם שאפתי להשתייך בסופו של דבר, אל החוזרים בתשובה. מצאתי תשובות לכאן ולכאן. אבל שמעתי הרצאה של הרב עופר גיסין שליט"א, שגם הוא חוזר בתשובה, שממליץ בכל פה שאין צורך להשתייך למגזר החרדי. הם לא יודעים איך "לאכול אותנו". אתה שומע לפעמים מקרים מצערים שלא מקבליםפ ילדים למוסדות תורה בגלל שלאבא יש פלאפון לא כשר למשל. ישנם מקרים שלא מכירים את הדרך שעברנו ואנחנו עדיין עוברים. אני לא אומר חלילה שלא יהיו חברים חרדים, ממש לא לזה התכוונתי. אבל עדיף לגור באזור של חוזרים בתשובה וללמוד במוסדות שיש הרבה חברה כמונו. אני מקווה שלא עיוותתי את דבריו של הרב גיסין.

אורח2116

New member
אוקי..

איזה מוסדות חינוך תשלח את הילדים שלך? ברסלב אני אוהב את האהבה הזו לכל אחד - זה משהו מיוחד, יש הרבה אנשים דתיים - שחסר להם את האהבה ותיקון המידות אפשר רק לקנאות בחסידות ברסלב(לקנאות באהבה :) ), אבל מצד שני זה לא מסוכן מדי לעשות הכל בתמימות(לא תמימות בתורה זה שלם) לעשות הכל בחוסר חקירה? כאילו מצוות וכדומה ללא חקירה? זה לא מסוכן? אני דווקא אוהב את הפלפול של הליטאים בעיניין המצוות אבל את האהבה של חסידות ברסלב לא יודע אני תקוע אי שם באמצע...

אני לא מתמצא עדיין...

אבל אני בטוח שיש למשל המוסדות של הקהילה של הרב ברלנד מורכבת מהרבה חוזרים בתשובה. בצפת אני יודע על הרבה חוזרים בתשובה, אז אני מניח שגם שם יש משהו. אפשר לברר את זה בפורום צפת. מצטער שאני לא יכול לעזור יותר את השאלה הבאה אני אתן לכבוד ננח לענות עליה, הוא בטח ישורר משהו לעניין יותר ממני
... אגב, אתה מוזמן לבקר יותר בפורום

ננח

New member
כבוד ה' יתברך......אני בער ולא בינת אדם לי

קטונתי לקבל כבוד...נשאירו עבור התורה ואורה היא כבוד כולנו....אנו ינוקא לרגלי רבותיינו תמימות ופשיטות ללא חקירה הכוונה מקבלים דיברי רבנו מבלי לחקור אחרייהם שלהם כבוד ה' לא חקור דבר הינו כבוד מלכים חקור דבר אך דברי רבותיינו וההולכים בראש המחנה להאיר בעמוד אש אורייתא..ולתינוקות שנישבו מאספים בענן דמכסים עלייהם באהבה כמור אהבה תכסה על כל פשעים.. אך אנו בני ישראל שחנן ה' בניצוץ היתעוררות לשמו יתברך מקבלים אמונת חכמים ורבותיינו בלי פלפל וסחוג...הינו פילפולים לחקור דברייהם רק לקיים ולעשות ויש על מי לסמוך שקיבלו מפי הגבורה ועד אלינו נעשה ונישמע...אין תירוץ ואין קושייה... אכן בדורינו מרבים גדרות על גדרות לשמור מכל משמר הגחלת לבל ילמדו מעשייהם ומידותייהם של מצוות אנשים מלומדה... אז יש מחמירים מכזית עד ביצה ועד פלאפון כשר וכו"...ויש שמחמירים בחומרות דחומרות עד אל תהיה בז לשום אדם שלכל אחד יש הרגע והשעה שלו לפניו יתברך ושומע זעק'ת הדל ומושיע הינו אף לרשעים משחקת השעה שדלים במוחין משום תינוקות שבויים שלא ידעו שמאלם וימינם...הווה דן כל אדם לכף זכות ויהיה לך שכר עולם חסד יבנה... אמרי רבנן במקום שאין בני אדם היה איש...במקום שאנך רצוי ברח כי עינא בישא אבתריי להבאיש האדם ולכן ברוך ה' יש מספיק בתי מדרש ובתי ספר ובתי כנסת בעבור כל אחד..ובמקום שמקבלים אותך בלובן שיניים ופנים מאירות קבע מקומך כי לכך נוצרת.. רבנו אומר הווה עז כארי לעשות רצון אביך שבשמים ולא כלפי אדם או אנשים.. יש כלבים עזי נפש שיעדיפו לדחות מאשר לקרב ותבין לבד שרק השעה משחק להם אך אחריתם מפלה.. לפני שבר גאון..אז כרגע הם בגאון אך סופם שבר מר... ברסלב מקבלים כולם כי כולנו יהודים שצריכים לאביהם שבשמים ורבנו הוא עושה הדרך במים עזים...ונתיבות ושבילים בלב ים..במקום שאין מעמד רבנו מוצא לכל יהודי מקום לעמוד לפלל חי ברכאן לבסומיי מרא דעטרא מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא... רבני ברסלב הם שמים עצמם אסקופא שכולם באים ודשים בא להוציא לחמם לחם החיים תורה ומצווה היא חיינו ואורך ימינו..מבלעדי הם גורסים וטוחנים הרי הקשיים עבורינו ונותנים זה המזון נהמא דחיי מעושר מבלי חשש תבל ושבעית...אפוי בתבליני שבת וקודש אלמלא רבנו אז אבדתי בעוניי יתברך מפי עליון כבוד משיב הנפש הרב הגאון תפארת עוזינו ונחמתינו בדור זה

אורח2116

New member
אתה לא חושב שזה קצת מסוכן להוריד את הראש

בשביל בן אדם, שוב רב גדול ככל שהיא יכול להגיע למדרגות מאוד גבוהות אבל הוא גם יכול לטעות , כי הוא בן אדם לא מלאך(או אלוקים), והיה בהיסטוריה הרבה רבנים שטעו בדרכם, וחזרו על זה בתשובה, (כמו למשל המקרה עם הרב קוק זצ"ל), אני , אולי זה חסרון אצלי, לא יכול לקבל חומרות או מנהגים של רב מסוים בלי לדעת את המקור שלו, ובלי לבדוק אם רבנים אחרים למה הם לא פסקו כמוהו, לא יודע פשוט אולי קיבלתי דברים לא כמו שאני צריך מרבנים מסוימים, בגלל זה אין מה לעשות אני לא סומך על אף אחד, ואם רב פוסק משהו חדש(הרוב כבר נפסק בשולחן ערוך) - משהו שצריך לחייב ציבור שלם, אני צריך לבדוק אם כל הרבנים האחרים, אין מה לעשות , אולי זה הדור שלנו, אולי זה אני שאני לא סומך על אנשים, אני ראיתי אנשים שהחמירו על עצמם כל כך שהם איבדו את האושר של החיים, זה ממש אסון, הקב"ה ברא עולם כדי לענות בו (כהלכה) ולא להחמיר בדברים שמותרים מעיקר הדין(בשביל ציבור שלם), מי שרוצה שיחמיר(גם שלא יעשה את זה מפחד או משהו, רק בגלל שהוא רוצה לעשות את זה באמת בלב שלם - באהבה) גם לצערי הרב לפעמים מחלוקות בין רבנים יכולות ליצור ממש קרע בעם - השם יעזור, לא סתם החפץ חיים אמר להתרחק ממחלוקות- זה האסון של העם היהודי,(מחלוקות שאין הסכמה לא לשם שמיים). לדעתי אם הציבור הדתי כולו היה מאוחד בחוק אחדים ולא בכל אחד מאמץ החמרה או מנהג אחר, מזמן עם ישראל היה חוזר בתשובה שלמה , תבינו מישהו חילוני מבחוץ שרואה מחלוקות כאלה , הוא לא רוצה להתקרב לחברה כזו, אנשים צריכים להיות חכמים מאוד כדי לדעת על מה כל המחלוקות, ולא כל האנשים יש להם זמן או כוח להתעסק בזה.

ננח

New member
תיקו

תישבי יבוא ויתרץ קושיות הגמרא והרבה מחלוקות נגמרו בתיקו ולך כנראה האמונה בדבר שמים מפי בני אדם פסה טסה עפה באה.. באמת שלא בכדי אין ניתן ליישב לך סוגייה זו על גב הפורום אך בתמצית דברי בטח תמצא מנוח לדעתך.. רבי מאיר היה מפרק להון כל סוגיה אך לא קיבלו משלא יכלו לרדת לסוף דעתו..תיקו

למעלה