על חמי וחמותי

mother of

New member
על חמי וחמותי

שלום לכם. אני חדשה בפורום אבל רוצה לספר לכם על חמי וחמותי. כשהתחתנתי לפני כארבע שנים הייתי כלה נהדרת. כל הזמן רק ניסיתי לרצות את כולם. הייתי מביאה להם פרחים והם אמרו שהם לא אוהבים פרחים חיים. הייתי מביאה להם מתנות יקרות והם אמרו שהם לא רוצים שנוציא כסף (ובד"כ גם לא היו משתמשים במתנות שהבאנו). הייתי מבקשת לעזור לחמותי במטבח והיא היתה אומרת לי "לכי תנוחי". הייתי מביאה עוגות ומאכלים ורק אני ובעלי היינו אוכלים מהם (הם כנראה "נגעלו"). הייתי באה לחתוך סלט אז חמותי היתה אומרת "את לא יודעת לחתוך כרוב". הייתי מנסה לעזור באירועים משפחתיים וקיבלתי הוראה ברורה: לכי לצד. רק אל תפריעי לנו. בהתחלה הייתי נעלבת מהם וכל הזמן בוכה. עם הזמן "ירד" לי האסימון: כל החיים הם היו מתייחסים אל בעלי וגם קוראים לו (במפורש) "פליץ פלוץ", "אין שכל אין דאגות", "חיימקה שלי" וכו'. אז הנה פליץ פלוץ שלהם התחתן - אז כמובן שהאישה ישר נכנסת לאותה קטגוריה, וכל מה שצריך לעשות איתה זה לדאוג שלא תזיק ושלא תקלקל וש"תשב ותנוח" (ואני מה זה לא כזו....) עם הזמן למדתי להסתגר בתוך עצמי ולא לנסות ליצור איתם קשר בכלל. (ההתנהגות שלהם כלפי הילדות שלנו היא סיפור בפני עצמו - הם בטוחים שאני ובעלי לא מסוגלים לטפל בהן בכלל והן "נורא" "מרחמים" עליהן.) למדתי לשבת בשקט בחדר כשאנחנו נוסעים אליהם לשבת ולחכות בסבלנות שהשבת כבר תגמר ונחזור סוף סוף הביתה אל החופש. אבל עכשיו גם זה כבר לא טוב להם - פעם אחרונה שהיינו שם הם התפרצו עלי בצעקות למה אני מסתגרת בחדר ולא באה להיות איתם. אבל מה אני אעשה איתם? גם ככה אני מרגישה שם כמו איזה אומללה בבית תמחוי!!!

עציון

New member
שלום לך!!!

ראשית, לו היתה לי כלה שכל כך מתאמצת לעזור. להושיט יד. להראות ראש גדול. להיות ליד. לתת יד. הייתי יותר מאושר אם כי אני לא מתלונן קשות על מה שנפל בחלקי. העובדה שרצונך לעזור נתקלה בסירוב , העובדה שבני משפחת בעלך מתייחסים אליך כמו אל בנם, יקירם זו אפשרות מילוט מלהמשיך ל"שוטט" בין רגליהם ולהציע להם עזרה. בשורה תחתונה, את מסתגרת כי נדחית על ידם. כנראה שעשית זאת בקיצוניות מיותרת ואם הם קוראים לך להיות נוכחת איתם אין רע בכך ובודאי לא סיבה להיות כאומללה בבית התמחוי. אל תקציני עמדותייך כלפיהם. היי אדישה. אל תציעי עצמך למשימות שבעבר הם דחו אותך. בס"ה ביקור אצלם יכול להיות נחמד אם תקחי עצמך בידיים ותשחקי אותה אדישה אבל נוכחת....

mother of

New member
אבל אני לא יכולה!!!!

אבל אני לא יכולה לשבת בסלון ולקרוא ספר אם אני רואה שכולם עובדים!!! זה מנוגד לטבע שלי. זה מעלה לי את הפיוזים ואני לא יודעת לשחק אותה אדישה כשאני לא אדישה. אני לא יכולה להכנס להם לתוך המסגרת של ה"פליץ פלוצית". אני פשוט לא יכולה.

geni1

New member
../images/Emo5.gifאצלי...

זה קצת שונה . עוד לפני שהתחתנתי, בכל מיני סיטואציות ,היה להם מה להגיד. דוגמאות: 1. נמצאים בברית - תנו לה להחזיק את התינוק - "שתתרגל"(כדבריהם). 2. ארוחה משפחתית - תנו לה לפנות את השולחן ולהגיש - "שתתרגל". 3. לא המצאתי את זה - אחרי שאחיו של בעלי התחתן , ישבנו בסלון והסתכלנו על תמונה שלהם מהחתונה ואז........החם שלי אומר: איזה ציצי קטן יש לה - איך יהיה לה חלב להניק? וכהנה וכהנה הערות שבעיניהם נשמעות נורמליות לגמרי אבל זה פשוט כי הם באים ממנטליות שונה. בהתחלה מאוד לקחתי ללב , אבל עכשיו אני מנסה לקחת כמה שיותר בהומור. לפעמים הם יכולים להיות מקובעים בגישה מסויימת, אבל החשוב הוא לקחת את הכל בקלות , להתעלם מהערות עוקצניות ולהמשיך לעשות מה שבכל מקרה היית עושה.

mother of

New member
הבעיה אצלם

הבעיה היא שאם לא עושים מה שהם אומרים הם מתחילים לכעוס ולהתעצבן ולקלל. (גם זה עניין של מנטליות. חמותי מקללת את בעלה ואת הילדים שלה ואת כל מה שזז בקללה המנומסת "ימח שמך" ואחר כך יש לה מה לומר על חינוך של ילדים).

geni1

New member
מוכר לי../images/Emo4.gif

גם שלי מקללים . לי עדיין אין ילדים אבל אני כבר עכשיו מפחדת מה יהיה. נקווה שיהיה בסדר.

למעלה