על חלומות

Storm131

New member
על חלומות

בוקר טוב לכל המתעוררות לשבת גשומה פחד.אצלי יש נזילות מיים ואנחנו מתרוצצים עם סמרטוטים,כמה כיף. קראתי את מה שהבנות העלו לגבי רגשי אשם על משאלות מוות שאיחלו פעם וזה הזכיר לי דוקא משהו אחר. לפני שאמי מתה,איני זוכרת בדיוק כמה לפני,אחי שהיה ילד התעורר באיזה בוקר משנתו וקם בבכי יללני כזה.סבא שהיה אצלינו בבית(אבא של אמא)שאל מה קרה והוא סיפר שחלם שאמא מתה.סבא אמר שזה סימן שתאריך ימים. ערב מותה אמא התכוננה לצאת ואמרה שאינה חשה בטוב ואני אמרתי בלי הרבה מחשבה שתשאר בבית,מה היא חייבת ללכת?אך היא היתה עקשנית בכל דבר ולא ויתרה לעצמה.לפעמים אני חושבת שיש סימנים מקדימים שנשלחים אלינו משמיים כדי שנקשיב ולרוב איננו מקשיבים.

בוקר טוב

גם אצלי היתה לפני כשבוע נזילת מים שגרמה לתוהו ובוהו "קטן"...אבל הענין הסתדר ובטוחה שגם אצלך תהיה זו רק אי נוחות שתיפתר אפילו אם כרגע זה מרגיז מאוד.... חלומות עבורי הם "כלי עבודה", מקור הדרכה הנחייה ולמידה של פתרון בעיות וכמובן גם תוספת אנרגיות שונות לרבדים השונים של חיינו. אני מאמינה גדולה בענין ואפילו מפרשת לחברותי, מטופלי וגם בפורום חלומות. לדעתי זהו מימד אדיר שנותן לנו כלים רבים ועוזר רבות. אך לגבי הענין של אזהרתך לאמך,אני חושבת שהיתה משמעות שונה. כלומר מאמינה "שקלטת" אנרגיות ולכן ידעת ברובד אחר (אמרת: "בלי הרבה מחשבה") כך גם אצל אחיך שבעצם "קלט" את אותן האנרגיות. אגב, בזמנו גם אני חלמתי על מותה של אמי בבוקר בו נפטרה. כן, אני מאמינה במסרים וסימנים הנשלחים אלינו ולעיתים ניתן ממש לראות זאת כתשובה, הנחייה, הדרכה וכו'. וחלומות הם משהו שלא ממש יודעים להסביר מבחינה מדעית ובכל זאת הם קיימים גם אם הם מהווים תופעה שלא תמיד ברורה, עוד משחר ההסטוריה (יוסף פותר החלומות...), זוהי ממש תורה שלמה. למסרים והתמרורים הניצבים בחיינו, ניתן ללמוד להקשיב ולהתייחס וזה אכן משהו שאני עשיתי בשנים האחרונות ומשהו שעוזר מאוד וללא ספק בחיי היום יום שלי.

אם כבר מדברים על זה..

חלומות זה משהו שמאוד עניין אותי מאז ולתמיד.. השבוע חלמתי, שהייתי לבד בבית ואמא באה ופתחה את הדלת ואז היא ראתה אותי בוכה ואמרה :"מה יש לך? רק הייתי בחו"ל" ובחלום כ"כ צרחתי מרב שימחה עד שכל מי שגר בסביבה שמע אותי.. והתחבקנו הרבה הרבה, ואז לקחתי את הטלפון(עדיין בחלום) וצילצלתי לאחותי,לאחי ולאבא וצרחתי בטלפון:"זה היה סתם סיוט,היא פה!!!!!!!" בבוקר התעוררתי עם חיוך ועם שמחה בלב בתחושה שהסיוט מאחורינו,ואז גיליתי שזה אכן היה רק חלום..והמציאות עדיין קשה מנשוא. והדמעות ישר התחילו לרדת,וכך היה בכל אותו היום...וגם עכשיו. איך מפרשים זאת? קשה
הוקוס פוקוס1

gitta

New member
חו"ל הוא "מחוץ לכדור הארץ"

לפי הבנתי אימך באה לומר לך שהיא בסה"כ נמצאת באופן זמני במקום אחר, לא פה. היא מכנה מקום זה חו"ל, ומה יכול להיות יותר מדויק מזה? היא לא נמצאת בכדור הארץ, היא בחוץ לארץ! תשובות צלולות כאלו הן תמיד סימן לתקשורת אישית עם מי שמדבר איתנו, בחלום בשינה או בחלימה בהקיץ. לכן יש בחלום זה בשורה נפלאה, המודיעה לך שאימך תחזור אלייך בעודך בחיים, כשהיא ב"לבוש" של גוף אחר, כבן או בת שלך, או נכד או נכדה. אני שמחה בשבילך על החלום המקסים הזה. חיבוק ממני, גיטה.

מדהים..../images/Emo2.gif

אנחנו מדברות בדיוק על אותו הדבר..רק ההבדל הוא.. שאצלי חלום כזה עדיין בגדר ה"עצוב" כי אצלי כל העניין טרי ואני באמת רגילה שאמא שלי פה לידי ופתאום זה השתנה בבת אחת.. ואצלך,אמא לא שם ממזמן,אז כשהיא מופיעה זה אושר והתקרבות .. אני עדיין מופתעת משתי ההודעות שלנו (לא זכרתי שהיה שירשור על זה..)
הוקוס פוקוס1

Storm131

New member
הי איחוד האחת

מעניין מה שאת מספרת וגם את חלמת על מות אמך ערב מותה.מעניין אותי אם זה כמו שאת אומרת משהו של קליטת אנרגיות אך נתון ואין לשנותו או שזה סימנים מזהירים שניתן באמצעותם לשנות את מהלך חיינו.אגב גם פסיכולוגים משתמשים היום בחלומות כעוד אופציה לריפוי.

היי סטורמי

לדעתי סימנים מזהירים לדברים שניתן לשנותם, הם חריגים מאוד. כל הנושא מסובך ולא ניתן להסבירו על רגל אחת אך בעיקרון (לפי מה שאני יודעת), אנו חיים לפי בחירה. בעצם הגעתנו לכאן (לגלגול פיזי) ובכל רגע ורגע בחיינו כך שהדברים שניתן לשנותם תלויים אך ורק באדם עצמו ולפי בחירתו. אם תנסי לבחון זאת תגלי שפעמים רבות מספרים על מישהו שניצל ממקום מסויים ומיד אח"כ מת בדרך אחרת או סיפורים דומים שאנו נוטים לקרוא להם "גורל" "מזל" וכו'. אם היתה זו בחירתו של אותו אדם, לא נשנה אותה עבורו אלא רק הוא יכול לעשות זאת וגם זאת במגבלות רבות (ישנם דברים שבאנו להתנסות בם והם נקודות קבועות בחיינו וכו'). איני מאמינה בצירופי מקרים כלל וכלל ומאמינה שכל חיינו סובבים כל הזמן סביב הבחירות השונות שאנו עושים למטרות השונות שקבענו לעצמנו (מראש, וכאן ועכשיו). לעיתים הדברים הללו מקוממים ואני יודעת כי גם אותי זה קומם בתחילה, לחשוב שבחרתי בדברים מסויימים שעל פניו נראים כדברים שודאי לא הייתי בוחרת בם.... לא אלאה אותך בזאת כי איני יודעת מה גישתך לכך, אך אני מאמינה שאנו הוויות בין מימדיות (גלגולים) המתנסות בחיים רבים ושונים. מאמינה ויודעת שדברים שאנו יודעים אותם מראש, נובעים בד"כ מקליטת אנרגיות ואין בידנו לשנותם אלא אם זה נקבע כך מראש. יודעת שפסיכולוגים עובדים עם חלומות למטרות ריפוי, ואף התנסיתי בכך, אם כי יש לי השגות בענין. איני חושבת לדוגמא, שלכל אחד ניתן לייחס אוטומטית את אותם הסמלים בחלומות. ישנם אומנם סמלים שהם אוניברסליים, אך ישנם גם כאלו שהם אישיים ואינם זהים מאדם לאדם. במקרה שלי, המטפל ניתח את החלומות אוטומטית לפי "הספר" ולעיתים זה ממש לא היה נכון לי...אך בכל זאת אני מאמינה שניתן להגיע לדברים רבים דרך חלומות וכמובן לריפוי. שבוע טוב ומואר

Storm131

New member
הי איחוד האחת

קראתי בעניין כמו תמיד את ההסבר שלך.אני שומעת יותר ויותר סביבי על הנושא הזה.אכן יש פה קטע מקומם אך כמו שציינת צריך ללמוד את התורה לפני שמעירים הערות ובכלל יש בחיים הרבה דברים מקוממים.אני לא חושבת שיש איזו תורה שניתן לחיות לפיה ולא לחוש לעיתים חוסר אונים וכעס.ההשלמה היא חלק מהבגרות .אני מאמינה שיש להיות קשובים לצו הלב,לתחושות הבטן ולנסות לזרום עם החיים ולא להתנגד יותר מדי.מה שכתבת שהבחירה היא של אותו אדם בסופו של דבר מאוד נכון כי עובדה שאמי בחרה ללכת אותו ערב ואף אחד לא היה מניע אותה.

היי סטורמי

מקבלת את דברייך בנוגע לכך שצריך לזרום עם החיים ולהישמע לתחושות הבטן, והאינטואיציה ולחיות כמו שמתאים לך וכמו שטוב ונוח לך. נכון שאין "תורה" או דרך המתאימה לכולם, איש איש ומה שמתאים לו - מאוד מאמינה בנושא הבחירה שלנו ואיני חושבת שיש משהו המתאים לכולם בצורה אבסולוטית. מקווה שקיבלת את דברי כמו שהתכוונתי, שיתוף של מחשבות ואמונות וללא שום כוונה אחרת. ערב נעים

אני האמת יום לפני ש....

אימי נפטרה היתה לי הרגשה שמשהו גדול הולך לקרוא למחרת. את האמת אני זוכרת את היום האחרון שלנו ביחד של אבי ואימי בים, ביום האחרון שלה איתנו היינו שלושתינו בים .. אני נכנסתי כהרגלי לים וראיתי מרחוק תמונה שחרוטה לי עמוק בראש את אבי מחבק את אימי למחרת קמתי כשאני רואה את אבי בוכה (פעם ראשונה שראיתי את אבי החזק והגדול בוכה)פעם ראשונה ופעם אחרונה.

etiush

New member
אם כבר בחלומות עסקינן

הקצתי הבוקר מחלום נוראי. המון אנשים מחיי היום יום שלי היו שם, בעיקר אנשים מהאוניברסיטה ומשפחה. חלמתי שאמא שלי מתה (זו לא פעם ראשונה שאני חולמת את זה ואז כ"כ כואבת להתעורר למציאות הזו). בהתחלה אני זוכרת שהיא הייתה חיה ואז לא יודעת בדיוק מה קרה והיא מתה. לא הרבה זמן אח"כ התחילו למות גם סביי וסבותיי ואבי. עכשיו בחלום הייתי עם אבא שלי לפני שמת ואמרתי לו שלא ילך שאנחנו צריכים אותו. אני זוכרת שהרגשתי כ"כ רע בחלום... בכיתי המון. ואז הוא מת. והלכתי לאוניברסיטה ולא הבינו למה אני כ"כ עצובה. והראש שלי היה מבולבל והלב כואב... ואז אני זוכרת שפתאום אבא שלי חזר לתחייה ומצאתי את עצמי מודה לאלוהים על כך ואומרת לו שלמדתי שאסור לקחת אותו כמובן מאליו כמו שעשיתי עד עכשיו (גם בחלום וגם במציאות) ושאני באמת אוהבת אותו... החלום שלח לי מסר. איתות... כאילו אומר לי, זו המציאות, תעשי משהו לפני שיהיה מאוחר מידי... וזה מפחיד אותי. אגב, אם בחלומות נבואה גם עסקינן, אני חלמתי יום אחד בצהריים לפני עוד מעט שנה שההורים שלי נסעו לחופשה (מה שהיה נכון במציאות) וחזרו הביתה מוקדם ולא הבנתי למה. דאגתי. ואז הם הסבירו לי שמשהו קרה לסבתא... דבר דומה אירע עוד באותו הערב, אני נתבשרתי ע"י דודה שלי מארה"ב שסבתא שלי ששם נכנסה לטיפול נמרץ ושאני יודיע להוריי ששהו בצפון. הודעתי להם ויום למחרת הם חזרו הביתה... מצמרר

gitta

New member
אתיוש, על החלום שלך

יש האומרים שחלומות שווא ידברו, ויש כמוך שנוכחו לדעת שיש חלומות עתידיים, העלולים להתגשם. לפי הידוע לי, חלומות שחולמים בבוקר ממש לפני שמתעוררים, כוללים בתוכם מסר עתידי, על מה שעשוי או עלול להתרחש. מכיוון שאת דואגת לבריאותו של אביך, אולי תציעי לו לעשות בדיקות רפואיות שיגרתיות, כדי להחזיר לך את שלוות הנפש, וגם כדי לדעת שהוא בריא ובסדר גמור.

etiush

New member
אני דווקא חשבתי על החלום כ-

מסר שאומר לי להתייחס יותר לאבא כי הוא מה שנשאר לי, ולא לקחת אותו כמובן מאליו, כמו שעשיתי לאמא. וכן, החלום הזה נמשך עד אותו רגע שהתעוררתי, כי ממש התעוררתי בבהלה ופחד

gitta

New member
אתיוש, מה פירוש לקחת אותו

כמובן מאליו? אם את רוצה להתייחס אליו שלא כאל מובן מאליו, האם זה מתבטא רק במחשבה וברגש? או גם במעשים, כפי שהצעתי לך, לוודא שבריאותו תקינה? או אולי לשתף אותו בחלום? חשבת על האפשרות הזאת, לחיוב או לשלילה? כי לא טוב שהבהלה והפחד יישארו בלי שתעבדי אותם איכשהו.

etiush

New member
שיתפתי אותו דווקא

הוא אמר לי לא לדאוג שעדיין לא זמנו ללכת... הוא מתעסק בכל הקטע של קבלה וכאלה, לכן הוא אומר את זה. כן ובעניין המובן מאליו אני לא אומרת לו שאני אוהבת אותו או לא מחבקת אותו או לא מספרת לו דברים... הסיכסוך הרבה יותר עמוק מאשר מה שרואים על פני השטח, אבל עדיין כנראה שזה מפריע לי. כמו שזה תמיד הפריע, רק עכשיו יותר מתמיד כי אמא לא נמצאת

gitta

New member
אתיוש, לפתרון הסכסוך

צריך צד אחד לעשות את הצעד הראשון, ולא לחשוב "אני צודק, אני הצד הפגוע, הצד השני צריך לעשות את הצעד הראשון". להיפך, הצד החכם בולע את גאוותו ונוטל יוזמה, ע"י עשיית הצעד הראשון. באמת לא תמיד ההורה יותר חכם מילדיו ולפעמים אפילו ילד קטן מבין סיטואציות יותר מהוריו המבוגרים. מכיוון שהכי חשוב לך לשמור על המשך חייו של אביך, תחשבי איך את יכולה לקרב אותו אלייך למרות המצב המתוח. כמו שאת כותבת כאן, הריפוי של המצב ייעשה ע"י שלוש התרופות ציינת: א - להגיד לו שאת אוהבת אותו. ב - לחבק אותו. ג - לספר לו דברים. בעיניי אלו תרופות מתוקות ונעימות מאוד, שגם את תיהני מהן מאוד.

חלומות פחדים

ישנם חלומות המבטאים פחדים שלנו.לעיתים אנחנו פורקים בחלום פחדים ודברים נוספים (כעסים, כאב, עצב ועוד) רק כדי לשחרר מעט את אותן האנרגיות. מוות בחלומות, בנוסף לשחרור פחדים בענין, מבטא במרבית המקרים, מוות של חלק כלשהו בחולם. היבט או דפוס התנהגות כלשהו בחייו אותו הוא משחרר כדי לסלול דרך למשהו חדש, צמיחה והתפתחות. בד"כ אין זה סימן לבאות. דברים הקורים לאחר שחלמנו אותם, הם בד"כ קליטת אנרגיות (דבר מסובך...) והפיכתם לחלום. אנרגיות נקלטות ע"י כולם וכל הזמן אך יש רגישים יותר או פחות ובהתאם החלומות שאנו קוראים להם חלומות נבואה. ככלל, כדאי לנסות לפרש חלומות תמיד מכיוון חיובי, זה קשה בתחילה אך כשלומדים לעשות זאת, מגלים שהחיים קלים הרבה יותר. חלומות זה דבר מאוד מעניין שאם לומדים לעבוד איתם יכולים להפיק תועלת רבה.

נ ע ם ב ת

New member
החלום שלי מהלילה ../images/Emo29.gif

אני הולכת לאיזו דירה שהיתה כנראה של אמא שלי (ואבא שלי ?) מתישהו בעבר. אני הולכת לשם כדי לגלות,לאסוף ולקחת משם ספרים ותמונות (מוטיב חוזר אצלי בחלומות). בסלון יושבים קבטצת אנשים שאני מכירה מהעבודה, משוחחים, שותים, נהנים. אני ניגשת אליהם ואומרת להם: אתם עושים רעש, אתם מפריעים לי, אני הרי בעלת הבית ! אחת הנשים מגיבה בכעס נורא על מה שאני אומרת, ואומרת לי מילים פוגעות בעוצמות בלתי רגילות ממש. אני מבינה שהיחסים שלנו ישתנו מעתה עקב כך. אנחנו כנראה לא נדבר. אגב, כל האנשים יודעים שמה שהיא עשתה לי זה ממש עוול. אח"כ ישנו שלב שאני שוב נכנסת לסלון. אני אומרת לה שאני רוצה להסביר - לדבר על תחושותיי. היא כביכול מאפשרת לי לומר כמה מילים, ואני לוקחת את הזמן ומסבירה לה איך אני מרגישה ואיזה עוול היא עשתה לי. זה העיקר בחלום. לתחושתי יש כאן עניין של רצון שלי לגדול ולהיות "בעלת הבית" של עצמי. מאידך ישנן כנראה התנגדויות חזקות לרצון הזה שלי לגדול. איחודית או כל אחת מכן - האם יש לכן רעיון נוסף מעבר לפירוש שלי ?

למעלה