על חטא שחטאנו.......

צילוש43

New member
../images/Emo51.gif אילנה..../images/Emo24.gif

ועל כך אומר
חטאים לא ידעתי.. רק מעשים טובים ונעימים
כך שכל אחד ואחת כראות עיניו יעשה. בדרכו, לפי הנחיית מצפונו..
גמר חתימה טובה לך ולכולם

ניקו 45

New member
יום כיפורים תשע"א/בנימה אישית../images/Emo104.gif

והנה קרבנו והגענו בשלום עד יום הכיפורים של שנת תשע"א . בהביטי/תקוותי הלאה אל המחר אעצור רגע ואביט בהרחבה , בהתמקדות על ההווה עם זיכרון חתום וצרוב של העבר . ועני הרואות , אזני השומעות ולבי האוהב , החש והדואג : אני יהודי , ישראלי עם שורשים רומנומולדבים (לא בהכרח בסדר הזה ) ותחושתי היא שהשנה יותר מבעבר וחוששני שפחות מבעתיד גנבו לי את היהדות היהדות הינה דת חכמה , טובה ומטיבה , מלמדת ומורה , שניתנה לכלל עם ישראל ללא הבדלי מין , עומק האמונה וצבע עור . לתחושתי והבנתי נטלו זרמים שבמיעוט את התורה שלי למקום שאיננו שלי ובניגוד לרצוני ומנסים לכפות עלי דרך חיים שנוגדת "האני מאמין שלי" ובניגוד גמור ומוחלט לרצונו של האל שנתן לנו אותה במעמד הר סיני . אם סבתו של דוד מלך ישראל היתה מואביה כשרה והגיור שלה נעשה ע"י שני משפטים : עמי - עמך ואלוהי - אלוהייך והיום , לאחר 30 מאות של שנים (3000) כנראה לא מספיק את שהספיק לאם שושלת המלכים לגיור ומטילים דופי , מום ופסילה בגיור הנעשה ע"י רבנים כשרים ומוסמכים לגייר מאות חיילים המבקשים להכנס בטוב אל תוך עמנו ואף מקדשים קיומה בסיכון חייהם . היש דבר יקר יותר לאדם מאשר נשמת אפו ? ולהבדיל אלפי הבדלות : עת התקבצו 120000 מיהודי ליסבון בכיכר העיר למען יגורשו מפורטוגל . ובן רגע הופיעו כמה אלפי אנשי כמורה מכל עבר והתיזו עליהם מים (כמנהג הנוצרים להטביל את הנוצרי החדש ) ותוך כדי אמירת המשפט : אתם נוצרים , אתם נוצרים , אתם נוצרים הפכו היהודים לנוצרים ברגע אחד ועד כצם היום הזה נטמעו בעולם הנצרות למעט בודדים שבחרו לא לחיות כנוצרים . ואני אומר את שאומרים היהודים השפויים : הניחו לנו להיות יהודים בדרכנו ולא תהיה לכם חלק ונחלה במדינת היהודים הציונית למען שלומה , אחדותה וצביונה היהודי ישראלי של מדינת ישראל . הן חותרים , מכשילים , מפוררים ומפלגים את קיום העם היושב בציון ומובילים אותנו לכליה . במשך 62 שנים הושטנו לכם יד לשלום , לברכה ולאחדות ונעננו בכפיות טובה ובניצול מחפיר של שיטת הממשל שלנו לרעה . לא עוד ! אם ננעלו / פתח לנו שערי שמים - זהו החידוש שלי השנה ליום הכיפורים בבית התקוות . פתח לנו שער - לראשונה מושמע בבית התקוות ובמיוחד ליום הכיפורים .(לא הצלחתי להביא את הגירסא המועדפת עלי מפיו של חנן יובל ) ואי אפשר לחתום את פוסט יום הכיפורים שלי ללא השמעה נוספת של השיר שהפך תפילה ומסמלת בעבורי יותר מהכל את יום הכיפורים של העת החדשה : חנן אלבלק בן קיבוץ בית השיטה ששכל את הטובים בבניו במלחמה אחת : ונתנה תוקף . ומצידי שישמיעו זאת כאן עוד 3000 פעם !

יום הכיפורים

חברים יקרים, עוד כמה שעות מתחיל יום הכיפורים. יום של שקט וחשבון נפש. כולם מדברים על ההכרח לבקש סליחה מהסובבים אותנו. אלה שאולי פגענו בהם. בואו נעשה דבר נוסף: חשבון נפש כלפי עצמנו. נבדוק אילו דברים חיוביים וטובים עשינו למען עצמנו השנה לדברים הגדולים כקטנים: למתן צ'אנס נוסף, לפירגון עצמי, להערכה עצמית, למילה טובה,לעידוד במקרים שלא הצליח לנו, ולהבנה שאנחנו טובים. טובים מיסודנו. אפשר גם להחליט שמעתה ואילך נהייה כאלה- שאוהבים את עצמנו. רק ממקום שבו אדם מבין, שהוא ראוי ובעל ערך, שמקומו בעולם הוא אותה חתיכה בפאזל שאי אפשר בלעדיה, רק אז הוא יכול להיות אדם נדיב לסביבתו. ונדיבות וחמלה הן מילות המפתח.
ובלי ברכה ותפילה הרי אי אפשר: לו יכולתי לכתוב לזה שאחראי על הטוב, שלפני חלוקת כל הטובין ישקול שיקולים, יעשה חישובין וימדד לי שיספיק לי הטוב עד הסוף. שיכניס לחשבון הרבה בריאות בלי חשבון שיוסיף צחוק וחיוכים להרפיית המתחים ואם אפשר עוד לבקש שיכפיל בשש. לו יכולתי לכתוב לזה שאחראי על הטוב, הייתי מבקשת שגם יחשב שזה יכול להיות מצוין אם יספיק לו הטוב לכולם. לו יכולתי לכתוב לזה שאחראי על הטוב הייתי כותבת גם בשמכם: ומבקשת טוב גם בשבילכם
אבל אין לי כתובת ואין לי שם אז אתפלל: בשבילי ובשבילכם שתהייה לנו שנה טובה ושכל הטוב יתגשם!"
"חון תָּחוֹן עַל בָּנֶיךָ. לְךָ שָׁבִים. וּבְפַחַד לְפָנֶיךָ נִצָּבִים. יְרֵאִים עֵת יִקָּרְאוּ לַדִּין. כִּי עַל כֵּן בָּאוּ. נִכְאָבִים: זָכֹר תִּזְכּוֹר רַחֲמִים. יוֹם הַדִּין. הָפֵר כָּעַס וּזְעָמִים. עֵת תָּדִין. לִירֵאֶיךָ וּלְחוֹשְׁבֵי שְׁמֶךְ. הֵמָּה יוֹשְׁבֵי עַל מִדִּין: קָרֵב לִי שְׁנַת גּוֹאֵל וּפְדֵנִי. עַל מֵי מְנוּחוֹת הָאֵל תַּנְחֵנִי וּזְכֹר לִי זְכוּת אִישׁ תָּם. עַל לִבְּךָ כְּחוֹתָם שִׂימֵנִי"
גמר חתימה טובה לכוווולם, שנה של עשייה מבורכת, סיפוק, חיוך יומיומי, בריאות והגשמה. צום קל לצמים. רק טוב!!!

תשרי55

New member
גמר חתימה טובה לכולם

שנדע להיות טובים גם לעצמינו וגם לאחר

אילנה 55

New member
ניקו,כולנו יהודים.יום הכיפורים הוא של כולנו..

גם אתה כמו כל יהודי יכול ללבוש חולצה לבנה וללכת לבית הכנסת לשמוע את תפילת "כל נדרי" ולהנות מהתפילה בציבור. היהדות לא שייכת לקבוצה מסוימת.זאת התרבות שלנו והיא שייכת לכולנו.

אילנלההה

וזו הייתה הכוונה לדעתי. החג הוא של כווווווולנו.
שתהיה שנה טובה, צום קל למי שצם, חתימה טובה בספר החיים והמעשים הטובים
רק טוב!!!

alondli

New member
../images/Emo45.gif דברים נבונים ונכונים על הפלוריזם..

גמישות מחשבתית והתאמה למציאות של החיים , תכונות של הדת היהודית לאורך ההסטוריה אותן מנסים כיום לקעקע ולהגביל זרמים שמרניים בדת שלקחו על עצמם- או קיבלו מהמדינה- לשלוט על מרחב חיי הדת של כולנו כאן תוך ניצול המדינה ומשאביה להאדרת כוחם.. וחבל שכך.

למעלה