על חזרה ,לחיים.

חי אדר

New member
על חזרה ,לחיים.

מן הספורים הנפוצים, הוא החזרה לחיים אחר מוות קליני. הסיפורים המושמעים מפי ´הקמים לתחיה´.מצביעים, כי יש איזו שהוא דיון שהתנהל, ברובד העליון של העולם, ומסיבות הגלויות לאותן שחזרו לחיים, הוחלט להשיבם אל העולם, על מנת שיטיבו דרכם, ויישרו אוחות נתיבתם.אם כי, קטונתי מכדי להטיל ספק בעוצמת החוויה של אותם בני אדם,ואף לא להכחישה.מכל מקום, אסור לטעות ולחשוב,שזוהי עמדה המקובלת על כל ההגות היהודית.בדרך כלל, אנשים אלו מנוצלים ע"י מחזירים בתשובה, המבקשים להביא נפשות, על בסיס סיפורים אלו.ברצוני להסב את תשומת הלב, אל דברי הרמב"ם, הקובע על בסיס דין התלמוד, את הקביעה הנחרצת הבאה. "העולם הבא אין בו גוף וגויה, לא אכילה ולא שתיה´.הלכות תשובה, פרק ח´. אני כותב זאת מהזיכרוןויתכן ויש שינויים מסויימים, מכל מקום רוח הדברים, שאין לאדם כאן באשר הוא אדם, כל יכולת השגה לגבי העולם הבא.וכן אין שום דבר פיסי, בעולם הבא, אם כן,כל הסיפורים אודות מחזה עליון שנראה לבעלי מוות קליני, מבחינתי משקפים הם תופעה פסיכולוגית מסויימת, במצב פיסי מסויים,ואין לדלות מכך גרעין, לעמדתה הרשמית של היהדות. ולמען הסר ספק,אדגיש:כי איני בא לטעון, כי לי נגלו צפונות הדת הרשמית.אבל מכל מקום, צריך לצאת מתוך נקודה, שכל עמדה המובעת בשם היהדות, יש צורך לבחון, על מה אדניה מונחים, ומושתתים.

ובקשר לחווייה ההיא...

לא יהדות ולא מיסטיקה. יותר משהו שקשור בתגובה עצבית של המוח במצבים כאלו. זו דעתי. וגם אני, במידה מסויימת, הייתי "שם". נ.ב. אהבתי את הציטוט מהרמב"ם

חי אדר

New member
בקשר לחוויה.

מסכים איתך,ואני מביע לך
רבהעל שאת מעמידה אותי על הסבר התופעה.אודה לך מאוד אם יש לך עוד פרטים בעניין.בהזדמנות זו אכתוב לך את המניע שלי למה שכתבתי.תמיד ליבי נצרב ונאכל, כשאני רואה אנשים המדברים בשם הדת, ומנצלים מקרים כגון אלו לעשות נפשות.ולכן אני בוחן את הדברים מזוית ראייתם ומנסה להדוף ולקעקע את גישתם, מתוך עמדות המוסמכות של המסורת היהודית.על פי רוב, אנשים העולים ל"שם" מוצאים עצמם מנוצלים, וחוזרים בתשובה באורח פאנתי,ללא דעת וללא תבונה.זהו בעצם המניע העומד מאחרי כתיבתי.ושוב אם יש לך עוד אינפורמציה בנושה, העושה אותו ´טבעי´ ולא מיסטי אודה לך מאוד.זהו בדיוק מה שאני מחפש.

למה???

New member
נושא מעניין מאד...

אם תאכל להרחיב בנושא אני ממש אודה לך

ברינסלי

New member
לכל המעוניינים !!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo22.gif

WWW.NEAR-DEATH.COM אתר מדהים, מומלץ בחום רב מאוד!!! כפתח להיכרות ומחקר מעמיק של כל הנושא, הוכחות מוצקות עד כמה שניתן לקיום אותה מציאות לא-מוחשית, דיונים בנושא מכל כיוון, בעיקר מבחינת הוכחות מדעיות ויישוב סתירות עם התפיסה המדעית. יש גם מידע על יישוב הנושא עם תפיסות דתיות, אם כי בעיניי, כפי שכבר אמרתי, אין בתחום הזה הרבה חשיבות לנושא הדת, אלא רק עד כמה שאנחנו בוחרים לייחס לו חשיבות. אשמח לשמוע מה דעתכם על האתר ובכלל.

חי אדר

New member
אין הוכחה מדעית.

ראשית תודה על ההצעה.ברם, הניסיון לחפש הוכחות מדעיות למציאות לא חושית,נידונות לכישלון.המדע בוחן רק את הדברים הניתנים, למשישה ולבחינה, גלויה ומציאותית.הנראית ונגלית לעין הבשר, והמתהדקת בעין השכל.המסקנות שהמדען מסיק הינן בבחינת השערה בלבד.לכן יהיו המימצאים אשר יהיו,לעולם, לא תהיה הוכחה מדעית. אלא אם כן נרצה להפוך את המדע, למיסטיקה.אז זה יהיה יפה מבחינת השם,שנכנה את זה בשם ´מדע´ אבל לא מבחינת העניין.´הוכחות מדעיות´לדברים אלו, יכול להיות טוב למטיפים דתיים,או לכל מי שרוצה להרגיש טוב שאמונתו, יש עליה הוכחה מדעית.אבל מי ששכלו מבחין, בין מה שניתן להוכחה לבין מה שלא ניתן להוכחה, אינו זקוק לכל זה.אם כי בשביל להרחיב את הידע, ולראות גם מה אחרים חושבים, ייתכן וזה מעניין.משהו אנתרפולוגי, או פסיכולוגי.זוהי כמובן דעתי.

למעלה