על זירוז לידה - טבעי ורפואי

הסהר

New member
על זירוז לידה - טבעי ורפואי

היי יקירות.
חברה שלי לוקה בסכרת הריון.
הרופאה שלה ראתה שלעובר בטן מוגדלת, ואמרה שכנראה תרצה לעשות לה זירוז בשבוע 38.
אני יודעת שבאופן עקרוני עדיף לזרז לידה באמצעים טבעיים יותר (מכירה דיקור ושיאצו, הבנתי שיש עוד אמצעים).
אשמח לשמוע מה דעתכן , ניסיונכן,
ואם יש הפניה לכתבה טובה על ההבדלים בין זירוז כזה לזירוז רפואי - אשמח לקבל ולהעביר לה .
תודה !

סוכרת הריון והשראת לידה

קודם כל הנתונים החשובים כאן הם - האם הסכרת מאוזנת? עם תזונה או עם תרופות?
ודבר שני - תמיד מומלץ ללכת לשמוע עוד חוות דעת של מישהו שסומכים עליו וקיבלו עליו המלצות. זוהי זכות בסיסית, וממש כדאי לפני שמתחילים לחשוב מה לעשות.
זירוזים - סוכרת לא מאוזנת בהריון היא אכן מצב שמעלה את הסיכונים לתינוק בזמן ההריון ולהסתבכות בלידה, לכן אם יש באמת סוכרת לא מאוזנת שווה לחשוב מה עושים,
זירוזים טבעיים לא עובדים בדרך כלל מעכשיו לעכשיו, צריך לתת להם זמן. ז"א בדרך כלל מומלץ לעשות סידרת טיפולים. אני עובדת הרבה עם צמחים למשל במקרים כאלה, כשצריך להתחיל לידה מאפס, וכנראה לפני הזמן שלה. כמו שכתבת גם שיאצו דיקור ורפלקסולוגיה יכולים לעזור אבל שוב - צריך לתת לזה זמן.
אין לי הפנייה לכתבה, אבל רוב ההבדל יושב על עניין העדינות והזמן, ז"א זירוזים טבעיים (למה אני לא אוהבת את המונח הזה) עושים את העבודה לאורך זמן יותר ארוך ובאופן יותר הדרגתי, לעומת זירוז כימי למשל (פיטוצין) שעובד מיד (ברוב המקרים), ומייצר צירים חזקים. חורג ממהגדרה הזו הוא שמן קיק שהוא נחשב טבעי אבל הוא קצת יותר "אלים" מהאחרים.
מקווה שעזרתי במשהו?

רוצה להוסיף לדבריה של דסי

שזרוזים טבעיים (הנסיון שלי הוא בעיקר עם דיקור) עובדים עם הגוף.
כלומר הם מכינים את הגוף, מרככים אותו ודוחפים אותו לכיוון ואז גם אם
לא התחילה לידה, תספיק דחיפה קטנה (רפואית) והגוף ימשיך לבד. בעצמו.
כלומר נקודת ההתחלה שלה לא תהייה 0 (כמו של מישהי שלא עשתה כלום)
והגוף ברב המקרים יקבל את הזרוז בקלות רבה יותר ויכנס בעצמו לתהליך.
ובנוסף מצטרפת לדבריה של דסי. אם האמא מאוזנת לא תמיד צריך זירוז.

הסהר

New member
תודה מקסימות

עזרתן מאוד .
אעביר לה את המידע הזה !
מצחיק לראות את ההבדלים בין שתינו - אני חקרתי את הנושא כבר בהריון הקודם, לכל מקרה שלא יבוא, והיא מגיעה ממקום מאוד נקי ופשוט שסומך על הצוות הרפואי והאמונה באל.
אני אדבר איתה ואמליץ בין השאר על עוד חוות דעת רפואית.
אגב מאז אותה בדיקה אחרונה היא התחילה גם ליטול תרופות, ומקפידה על תזונה ומדידות קבועות כמובן.

תודה והרבה בריאות לכולן

קטניפ

New member
כמי שחוותה זירוז בגלל סכרת אני רוצה להוסיף

גם אם הסכרת מאוזנת לעיתים יש צורך בזירוז.
אצלי הסכרת היתה מאוזנת, העוברית היתה במשקל תקין אבל כמות האינסולין שנאלצתי להזריק היתה כה גבוהה שהפרופ' המטפל החליט שיש לבצע זירוז.
זירוז טבעי לא ממש עזר לי כי למרות שהיתה פתיחה קטנה הגוף לא היה מוכן ללידה ובפועל קבלתי כמות גדולה של פיטוצין כדי שתתחיל לידה.
לצערי, הזירוז נגמר בניתוח קיסרי אבל וזה אבל חשוב מאוד! תוך כדי הלידה היתה לי ירידה חדה בסוכר שסיכנה את העוברית.
אני יודעת שיש דעות רבות נגד זירוז ושדולות רבות (תסלחנה לי מנהלות הפורום) טוענות שרופאים מגזימים ברצון לזרז. ייתכן שזה נכון אבל אם שני רופאים טוענים שיש טעם בזירוז לא הייתי פוסלת את דעתם.
&nbsp
&nbsp

יולדת מאוזנת אינסולין

גם אם יש ירידה בסוכר ירצו לזרז כי אז עולה חשד לירידה בתפקוד השליה.
הרבה מהמחקרים וסיכונים מתיחסים לסכרת כללית ולא סכרת הריון.
ההמלצה לזרז מאד תלויה הנסיבות אבל גם המון בזהות הרופא ונהלי ביתה חולים.
זה גם תלוי ביכולת היולדת לדחות את הזרוז בהתנהלות מול בית החולים. יתכן ויזרמו איתה אם תבקש כמה ימים. מכירה נשים שעברו ביץ חולים ובשני סחבו שבוע עם המתנה ואחר כך זרוזים חלופיים שלא הציעו להן וידעו על קיומן בזכות הכנה טובה שלהן.
נושא סכרת הריון זה נושא שמחמירים איתו אבל הבסיס לכך ממש לא חד משמעי. מורכב בהחלט לקבל החלטה.
לא הייתי קובעת בהכרח שאם 2 רופאים ממליצים זה חד משמעי. לצערי הרפואה המילדותית לא ממש מפותחת. מאד מתגוננת.

אם זה עדיין רלוונטי

אז אשמח לתרום מניסיוני הטרי, אמנם לא בגלל סכרת אלא הריון "עודף", 41+:
יש הבדל נוסף בין הזירוזים הטבעיים לבין הרפואיים והוא שזירוז רפואי מחייב בד"כ אשפוז (במחלקת נשים, לא בחדר לידה כל עוד אין צירים)
אחרי שני טיפולי דיקור והרבה "תרופות סבתא" אחרות, הסכמתי לזירוז "חצי טבעי" - סטריפינג - והשתחררתי הביתה. 10 שעות אח"כ באמצע הלילה התחילה לידה מהירה כל כך שבקושי הספקנו להגיע לחדר הלידה בזמן.
אני רק מנחשת שאילו באותן נסיבות הייתי מתחילה זירוז עם בלון כמו שהציעו לי ומתאשפזת, בעלי היה נשלח לישון בבית ומפספס את הלידה...

הסהר

New member
מעדכנת

הרופאה החליטה לדחות את הזירוז בעוד שבוע,
ובינתיים התפתחה לה לידה ספונטאנית !!

לאם ולתינוקת שלום

תודה לכל המגיבות, והמשך הריון מלא בריאות לכל ההריוניות :)

למעלה