על השואה....

2225

New member
על השואה....

נושא השואה הוא נושא נורא רגיש אצלי . אני חוקרת עליו , אני קוראת ספרים, מדברת עם אנשים , ונשלחת אולי לתחרות ארצית על השואה ועל כן אני החלטתי לכתוב שיר שבא לי מהלב : "אותה ילדה שצעדה בשביל הכסיל שרק מוצא אחד מכיר. השביל שהיה אז משמעותו רכה, יפה, וצלולה הפך לדבר שהילדה אף פעם לא שמעה. אימה כבר הלכה בשביל שפסעה, אך אף פעם לא חזרה להגיד לה איך היה. אביה אמר: ' אל תדאגי, נא ילדה. השביל יובילך אל הדבר הבא'. הילדה, הלכה לה ללא הבנה. אך כשחזרה כבר לא היתה לה את אותה הליכה. ראתה היא את הוריה, את אחיה ואפילו את סבתה הנכה. אך לחזור לעולם לא יכלה." "כשאצעד בשבילי המוות, כשארגיש אותם מתהלכים איתי, כשאביט בחייהם היומיומיים, כשאתייפח לי בדמעות יבשות למראה עיניי, אולי אצליח להבין מאיפה הם באים, אולי לא אשתמש במילה 'הם', אלא 'אני, עצמי' ."

וואו. כל כך צודקת...

הקטע השני פשוט יפהפה (למרות שהוא קצר...) ו- דבר שכתבת וסקרן אותי - מה זה תחרות ארצית על השואה? שואלים שאלות על השואה? צריך להכין עבודה על השואה? מה זה? מטעם מי זה? איך אפשר להפוך את הנושא הזה לתחרות??

2225

New member
על התחרות....

זוהי תחרות ארצית שכל בית ספר בוחר את התלמיד/ה שתייצג /ייצג אותו . זה לא בדיוק תחרות כאילו , צריך להגיש עבודה על מה שמעניין אותך בנושא ולחקור את הנושא שבחרת ואם העבודה שלך יצאה הכי טוב אתה זוכה בפרס של מלגה ללימודים+ העבודה שלך תשמש חומר לבגרות בהיסטוריה כשיפרסמו אותו . אני לא יודעת מטעם מי זה אני חושבת מטעם "משואה" אבל אנילא בטוחה.

למעלה