על הרצון החופשי

קמהדנו

New member
לא יודע

אם הרצון החופשי או ההתהוות המותנית גרמה לי לכתוב הודעה זו
יש כמה הנחות עבודה שנראות לי מוקדמות מדי, כמו "אנחנו המוח", "אבל האמת היא שאין לנו נשמה כזו", שמבוססות אולי על מסקנות ביניים של חקירה שלא הושלמה, ובכך גם משפיעות על המשך החקירה(?) הקטע עם הנרטיב הוא תזכורת מועילה - "רצון חופשי הוא סיפור מורכב שאנחנו מספרים לעצמנו ולאחרים על המניעים שלנו, על ההצדקות שלנו ועל איזה מן בני אדם אנחנו" בין יתר הסיפורים
צריך גם להבחין בין נרטיב בודהיסטי (או יוגי, או גורדז'ייפי, או אושואיסטי, או יהודי, או פילוסופי) שיהווה בהמשך מסנן, לאמת כפי שהיא מוצבעת ע"י בודהים אבל לא ניתן להשאיל אותה ממישהו אחר איזו מילה יפה זו, נרטיב, כמעט כמו קרטיב!

למה, למה מחקת את רובו של השרשור

ההוא? זהו, חופש הביטוי הגיע לגבולו הרחוק?

קמהדנו

New member
דא (ד"א)

ייתכן ויש בכוחי להחזיר כבמטה קסם הודעות מחוקות מהעבר, אפילו אם לא מחקתי אותן
הכוח משחית

קמהדנו

New member
תגיד

ראית את ההודעה על אלוהים מדבר גם בפורומים אחרים? (כי הבאת לנו דוגמית כבר לפני מה ימים)

קמהדנו

New member
גבולות בטוחים

האמת ששקלתי האם הגבול עבר כאן בהודעה של אלוהים מדבר, ובחרתי להשאיר אותה כי היא קשורה לפורום (שלא כמו, נגיד, לעשות כסף מהודעות סלולר? למרות הדמיון!) בכל אופן, מסתבר שהמערכת מחקה את ההודעה כי היא היתה פרסומית. וכפי הידוע לך, יש נזק קולטראלי להודעות שמתחת. ואז יש תלונות קולטראליות של נשמות טובות שמחקו להן הודעות טובות אני יכול להחזיר ידנית את התוכן של ההודעות שמתחת בהודעה משלי, אבל סה"כ עוד שרשור הזוי מבית היוצר של שאנטי/פרה/מקל-זן
נוותר?

קמהדנו

New member
../images/Emo35.gif

אני משאיר הכל בין אם זה קורס זן חץ וקשת, הילינג באמצעות גויאבות, פסטיבל שאנטי במדבר, או אפילו אלוהים מדבר
הכל, חוץ מדברים שלא קשורים לחלוטין לפורום ובכלל, אתה אמור לדעת הכל, אז מה כל השאלות האלה?

קמהדנו

New member
../images/Emo187.gif

אמרתי משהו לא נכון. לא יודע את הסיבה למחיקה, ואם באמת איכפת לך מאוד אתה יכול ללכת בשביל קליפות התפוזים ולשאול את ההנהלה
לילה טוב מתוקי

קמהדנו

New member
אני חושב שאם זה אכן המצב

הייתי רוצה שתבהיר מה לא הבנתי, סך הכל - לא כזה ביג דיל - כולה מוח שלא ייפגע אם יגלה שאין לו מושג

אז ככה:

'יש כמה הנחות עבודה שנראות לי מוקדמות מדי, כמו "אנחנו המוח", "אבל האמת היא שאין לנו נשמה כזו" '- הן מסקנות, ולאו דווקא "מסקנות ביניים", שמבוססות על עובדות, לפחות עובדות פיזיולוגיות ונוירולוגיות, ולא הנחות יסוד שעימן עורכי המחקר התחילו לעבוד עימן. יכול להיות שבעתיד יהיו גילויים חדשים ואחרים, אבל כרגע אלה הן העובדות. המאמר עצמו, למרות שנכתב ע''י אדם שמצהיר על עצמו כבודהיסט וגם מזכיר את הבודהא מספר פעמים- אינו בהכרח "נרטיב בודהיסטי", אלא מסקנותיו (באם הן נכונות) תהיינה תקפות ביחס לכל אדם שהוא ללא קשר לאמונותיו. בוא ניקח לדוגמה את ר' ישראל מאיר הכהן הידוע יותר בכינויו "החפץ חיים" שכתב מאמרים נרחבים ועמוקים על לשון הרע וסכנותיה: למרות היותו איש דתי שמושרש עמוקות במסורתו היהודית, ולמרות שאת הביסוס למאמריו הוא מוצא בכתבים יהודיים מוקדמים יותר, עדיין מסקנותיו לגבי לשון הרע וסכנותיה תהיינה תקפות ביחס לכל אדם שהוא ללא קשר למוצאו ואמונותיו, ולא תהיינה "נרטיב יהודי" דווקא.

אני חושב שכוונתו של כותב

המאמר הייתה להפריך, (או לפחות לתהות על), את הרעיון של הרצון החופשי כמו שבד''כ אנו תופשים ומבינים אותו.

למעלה