על הצורך במגע

jessi4

New member
על הצורך במגע

מדוע הצורך במגע נעים הוא כל כך חזק אצל בני אדם (ואולי אפילו מהווה באיזשהי דרך נקודת חולשה) מדוע הוא חזק כל כך ? למה בכלל קיים צורך כזה, למה הוא משמש ?

sheketz

New member
יותר פסיכולוגיה מפילוסופיה

כמה מילים על הטבע האנושי (והחייתי?) ראשית כל חוש נחוץ לו גירוי, כמו שאדם לא אוהב להיות באפלה או בדממה מוחלטת, כך נחוץ לאדם המגע. לדעתי זהו מנגנון איזון וויסות פנימי. מעבר לכך המגע האנושי זוהי דרך בלתי אמצעית לחוש את הזולת באופן מוחשי, ובכך "להתחבר" אליו באופן מסוים. זה נכון לגבי ילדים והורים או גם לגבי בני אדם בוגרים שנוגעים זה בזה, ואפילו זה נכון לגבי מגע עם חיית שעשועים - כלב או חתול. בעקיפין המגע גם מאפשר לנו לחוש את עצמיותנו ולאשר אותה מחדש, ובמיוחד מגע נעים - למרות שחלק מהאנשים חווים שדווקה הכאב הוא הוא זה שממלא את הפונקציה הזאת. ולבסוף אין להתעלם מהקשר בין המגע לחושניות ולמיניות ולתשוקות הקשורות אליהן. מדוע הצורך והתשוקה למגע זו חולשה בעיניך?

erezsh

New member
אולי

אתה לא אוהב אפלה ודממה מוחלטת, אבל אל תכליל..

jessi4

New member
הייתי רוצה עוד תגובות

נכנסת ב שאלה שמטרידה אותי . אני מסכימה שלפעמים החושים שלנו זקוקים לגרייה . ואני מסכימה שלפעמים אפשר להסתייג מכך מפני שלפעמים חוש זקוק דווקא לגרייה. ישנה בתפוז פורומים מרפאה בעיסוק מאוד חכמה בשם שרון שני גונן שאותה אני מאוד מעריצה ואוהבת שהביאה למודעותי שלפעמים יש מקרים שבהם יש הפרעה בוויסות חושי שבה החוש זקוק לגרייה כדי לווסת ולהגיע לאיזון אבל לעתים החוש רגיש לגירויים והוא צריך דווקא שקט ומנוחה מגירויים (אגב sheketz הזכיר את זה בכך שאמר "למרות שחלק מהאנשים חווים שדווקה הכאב") . אני מביאה קישור לדבריה של המרפאה בעיסוק שרון שני גונן כאן ולמטה בענין שאלה ששאלתי בפורום אחר . אתן דוגמא שהבנתי מהמרפאה בעיסוק שרון שני גונן על חוש השמיעה: צורך בגרייה שמיעתית יכול להביא שאדם רוצה ומחפש לשמוע מוזיקה ולעומת זאת לפעמים אדם רגיש בשמיעה ורוצה רק שקט . בשני המצבים החוש מחפש לאזן את עצמו. רציתי השערות, מחשבות ודיעות נוספות מלבד למשל שהצורך במגע מזכיר ומאשר לנו (לתאי העצב) את הקיום שלנו ומרגיע אותנו שאנחנו לא לבד בעולם ואולי בכך משחזר לנו חוויה מרגעה מאמא שלנו שכשהיינו תינוקים נהגה להרגיע אותנו על ידי המגע ומאז אנחנו מבינים שצריך מגע וליטופים כדי לדעת שאנחנו קיימים ושאפשר להירגע. אז חוץ מזה איזה עוד השערות אפשר לומר על הצורך במגע ?

תני לי לנסות

המגע הינו יצר הישרדותי ראשון במעלה אם הזמון מתפתחת ההכרה מהו מגע "שלילי"-מסוכן ומה לא הפירוש הקוגניטיבי למגע שאינו מסוכן מתפתח כתוצא מעקרון העונג מחד ומקונבנציות חברתיות מאידך.

lmatan1

New member
המגע נועד להעביר אנרגיה מגוף לגוף

מגע נועד לרפא.מגע נועד להפוך שני גופים בעלי אנרגיה לאחד מגע הוא חיבור בין הפכים.

kk221

New member
גם לואי הארבע עשרה(?) שאל זאת

אני לא בטוח שזה היה לואי הארבע עשרה, אבל אחד הלואים ניסה לגדל ילדים ללא מגע, רק סיפקו להם את הצרכים הבסיסיים. כל הילדים מתו ממחלות שונות עד גיל שנה.

אין לי מושג

קראתי פעם מחקר על קופים-תינוקות שגידלו אותם בלא מגע והם מתו מהר. זה עשה עלי רושם אדיר ומאז השתדלתי לגעת בבני ובבנותי ובאשתי וגיליתי שהם די מבסוטים מזה. אבל למה זה ככה? לא יודע!

למעלה