על הפרהוד

על הפרהוד

הרשותכם מביאה שוב משהו שכתבתי בעבר סיפור אמיתי שקרה לאימי ואחותה... "גיבורות בעל כורחן" תמה שנת הלימודים, והן שמו פניהן הביתה, לבלות שם את החופש הגדול, מרחק אלפי מילין מביה"ס ששכן בבגדד. דודתן ליוותה אותן אל תחנת הרכבת. הן נופפו לה לשלום בעודן תרות אחר מקום. לפתע נשמעה הקריאה "איטבח אל יהוד". הן מיהרו לתא השירותים ללבוש הרעלות השחורות שמוצפנות היו תדיר באמתחתן לעת פורענות. יצאו מהתא כשפניהן מכוסות ברעלות והתישבו במושב דו-זוגי. את המושב מולן מיהרו לתפוס ערבים חמושים ברובה. משראתה אימי את הרובה המכוון מולה מיהרה לעצום עיניה התכולות, (מורשת סבתהּ האוסטרית) ולהשען על כתף אחותה הבכירה. לפתע נשמעו זעקות שבר. בקרון אחר, כרתו ערבים את שדיהן של שתי אחיות. והשמועה כי כרתו שדיהן של שתי אחיות הגיעה עד בצרה, שעות ארוכות עוד בטרם הגיעה הרכבת. שכנות טובות של סבתי עשו כל שביכולתן להסתיר הידיעה המרה הימנה ומצאו אמתלה לצאת במקומה אל תחנת הרכבת לקבל פני הבנות ............. היה להם מנהג לכרות ת´שדיים לנשים, לאנוס אותן ורק אח"כ לשחוט אותן.

שבת שלום פלג מתוקה........

וואי וואי,את מעלה דברים באוב,ולפעמים טוב שכך. גם אני שמעתי ממשפחתי סיפורי זוועה שכאלה, למשל,לתלוש את עגילי הזהב מתנוך האוזן. לדעתי פרנסי העדה הוותיקים (מבלי להזכיר שמות) ניסו אז בכל כוחם להסתיר מידע שכזה,אולי בגלל שהם עצמם היו שותפים למעשה נוולה שכאלה. למשל,פיגועי הפחדה בבתי הכנסת כדי להמריץ את היהודים לעלות לארץ.

mongol1

New member
רגע סבתך מאוסטריה?

שניה אז זה אומר שכל יהודי עיראק באים מסופו של דבר מאירופה?

לא. אמא של סבתא שלי

ובזכות הפורום הזה הגעתי לשורשים ולפתרון התעלומה. מסתבר שהגברים העירקים היו שובבים. אבא של סבתי ואחיו התחתנו עם בלונדינות... אבא של סבתי התחתן עם אוסטרית ואחיו עם רוסיה. ואיך זה קרה? את התשובה גם מצאתי פה, בפורום הנפלא הזה. היה היו פעם שלושה גברים אוסטרים ששמו פעמיהם לעירק ונתקעו שם.... את מוצאותיהם תמצאו בארכיון הפורום הזה....

mongol1

New member
איך אני יכול למצוא לא הבנתי?

לא כל אחד יכול למצוא אני לא חושב

בעזרת המנהל היקר של הפורום הזה

תבקש ממנו אמור לו את שם משפחתך והוא יביא לך את הקישור לעץ המשפחתי. בינתיים אנסה לסייע לך ולהביא לפה קישור כללי של שושלות יהודי עירק. תנסה לחפש לפי שם משפחתך. הנה כאן

mongol1

New member
השם משפחה שלי בין הנפוצים בארץ

לוי במקור בר לוי היום כי הסבא נפטר לפני 30 שנה אז עשו בשבילו כבוד והחליפו לבר-לוי ושל אשתו היה חנינא אד מאיפה אני מברר?

mongol1

New member
חצי מהשמות שם הם שמו סורים

חמרה זה סורי גם ע'גאמי

mongol1

New member
אני יודע שחלק ממשפחת אבי לא נולדה

בעיראק, אם אני לא טועה הדודה נולדה בפרס, אבל אין לי מושג בכלל איך אני מברר? אני לא רוצה לשאול את אבי, הוא לא עונה בכלל על שאלות

תפתח פה הודעה ותעלה את השמות

אולי מישו יכיר ואולי המנהל ימצא לך את השושלות. בהצלחה.

mongol1

New member
אני לא יודע כלכך פרטים על הסבא

אני רק יודע שהוא נולד בשלהי 1897 בסביבות

ב ב ר

New member
עיראקים שמוצאם מאוסטריה

באמצע המאה התשע עשרה נמלטו שני צעירים אוסטריים מוינה.שמם נתן רוזנפלד וישראל פרסבורג.סוחר יהודי עיראקי אסף אותם באיסטנבול, והביאם לבגדד. נתן רוזנפלד היה לשען מחונן ושינה את שמו לסָעָצִ'י(שָעָן בערבית). ישראל פֶרֶסבּוּרג נשא לאישה את המשרתת של רבי יוסף חיים (ה"בן איש חי") ושמו קוצר לפֶרֶס.לצאצאיו שעלו לישראל ניתן בטעות השם פרץ. החלק הארי של צאצאי פרסבורג היגרו לארה"ב והם נושאים את השם פרס(peress). אגב, פרסבורג הוא שמה היהודי של ברטיסלבה שבסלובקיה.

ב ב ר

New member
שבט peress בארה"ב

בני משפחת פרץ שמוצאה מעיראק הם מעטים יחסית בארץ. ורבים טועים וחושבים אותם למרוקנים. אולם בארה"ב נמצאים אלפי יהודים עיראקיים הנושאים את השם peress. (לפחות על פי מדריכי הטלפון האמריקאיים) הם נפוצו במשך השנים מניו יורק לקנדה, לחוף המערבי,לפלורידה ,אפילו לאוסטין טקסס הגיעו. אגב. מנצח התזמורת הפילהרמונית של עיר הבירה האמריקאית גם הוא בן לאותה משפחה.

אכן נתן רוזנפלד הוא הסבא של סבתי

אבל לא שמעתי ששינה שמו לסעצ'י... מעניין כל פם מתגלה עוד פרט

mongol1

New member
סלובקים אוסטרים אותו דבר

רגע מה המקור של המשפחה לוי?

afikiminfo

New member
אגב, הפירוש של עג'מי הוא פרסי

עג'ם הינה פרס-> איראן של ימינו שבת שלום

afikiminfo

New member