על העיוורון

למה להפיץ מסרים ערכיים?

תפקיד הרבנות הצבאית לספק שרותי דת לחיילים הזקוקים להם. אף חייל לא ביקש מהרב לפסוק לו בסוגיית היחסים ההומוסקסואלים שלו. הרבנות הצבאית היא חלק מהצבא. תפקיד הצבא אינו להפיץ מסרים ערכיים קו"ח שלא להפיץ מסרים ערכים ביותר.

hillelg

New member
הצבא מפיץ כל הזמן "מסרים ערכיים"

מכל מיני סוגים. משום מה הצבא רואה את עצמו כמחנך של הנוער, ופעילויות חינוך ומסרים ערכיים קיימים בשפע.

Canta Brasil

New member
אלא שערכיו של הצבא

לפחות כפי שהוא אוהב להגדיר אותם, באים בסתירה לערכים של הרבנות הצבאית, כפי שהם משתקפים ביחס להומוסקסואליות. על הצבא להחליט מהי ההיררכיה בין הערכים אותם הוא מבקש להעביר לחיליו, וכנראה שדמוקרטיה, שיוויון וסובלנות נמצאים גבוה יותר (אם כי לטעמי לא גבוה מספיק) בסולם הזה.

masorti

New member
אף חניך בבה"ד 1 לא ביקש...

חינוך לדמוקרטיה, ובכל זאת יש שם פעילות ברוח זו. אני מבין שלדעתך יש להפסיק מיד ובדיעבד כל פעילות בצה"ל שמטרתה לחנך לדמוקרטיה ו/או לסובלנות. הרי תפקיד הצבא אינו להפיץ מסרים ערכיים.

על הצבא להפיץ מסרים ערכיים של ערכי

צה"ל. קיום יחסי מין לשם רבייה בלבד אינו ערך צה"לי, ואני בספק אם זה אפילו ערך יהודי, לפחות אצל רובם המוחלט של היהודים מאז ומעולם.

אלי ו.

New member
הממ.. האם היית מבקר

גם רב צבאי שהיה כותב על דיני לקט שכחה ופאה או על חיוב צדקה?

masorti

New member
מה זה "ערכי צה"ל"?

תפקידו של צה"ל הוא להגן על המדינה כמיטב יכולתו. המגבלות שיוטלו עליו בביצוע המדינה הן הנחיות חיצוניות של המדינה או החברה. מה שאתה בעצם אומר הוא שעל צה"ל להפיץ מסרים של ערכי החברה הישראלית בתחומים הנוגעים ישירות לפעילותו. כעת נשאר רק לברר מהם אותם "ערכים ישראליים" ומי מחליט עליהם, וכן מהם התחומים הנוגעים לפעילות צה"ל. (האם מורה-חיילת בעיירת פיתוח רשאית להנחיל לתלמידיה ערכים יהודיים-דתיים, רק ערכים שאושרו ע"י ועידת מרצ-שינוי, או להימנע לחלוטין מחינוך לערכים?)

masorti

New member
לא יותר ממסמך יחצנ"י.

להזכירך שכולם גיחכו כשהקוד האתי הזה נכתב לפני כמה שנים.

masorti

New member
ואני ממליץ לך להיכנס לאתר של צה"ל..

ולעיין ברשימת תפקידיו הרשמיים של הרב הצבאי הראשי. ובפרט תפקיד מספר 9: "עיבוד חומר דתי לצורכי הסברה והדרבה דתית וייזום פרסומו." אז מה אתה רוצה ממנו? הסבר לגבי האופי השלילי של יחסים הומוסקסואליים הוא בהחלט בגדר "הסברה והדרכה דתית", ומכאן שהרב הצבאי פעל במסגרת תפקידו.

masorti

New member
תפקיד הרב כרב...

הוא למנוע מהחיילים לדרוך על מוקשים הלכתיים.

זאת לא מניעה ממוקש הלכתי

אם הוא מפרסם שהעירוב של הבסיס קרוע או שסיר המרק במטבח הוטרף - זאת מניעה ממוקש הלכתי אמירות מן הסוג המחנך "איך טוב לנהוג" וכו' אינן מניעה ממוקש הלכתי.

masorti

New member
בודאי שהן מניעה ממוקש הלכתי...

אמירה איך לנהוג נכון מונעת התנהגות לא נכונה. והתנהגות לא נכונה היא התנהגות שכוללת עבירה הלכתית. לכן מניעתה היא מניעה ממוקש הלכתי.

../images/Emo93.gif שוב אני צריך להסכים אתך.

אכן, עדיף שצה"ל לא יחנך לא לדמוקרטיה, לא לדיקטטורה, לא לתיאוקרטיה ולא לגאידמקוקרטיה. את החינוך צריך להשאיר בידי ההורים והמורים, כמה שזה בעייתי- אחרת המוטו של חיל החינוך עם בונה צבא בונה עם עלול להתממש.

ערכי צה"ל נמצאים

במסמך הזה. דמוקרטיה נמצאת שם, אי קיום יחסי מין שלא לשם פרייה ורבייה אינו אחד מערכי צה"ל ביזוי חיילים בעלי העדפות מיניות הומוסקסואליות בוודאי אינו עונה בקנה אחד עם שום ערכים שהם.

למעלה