על הספר שקראתי.....

2225

New member
על הספר שקראתי.....

לא מזמן סיימתי לקרוא ספר מצמרר על זוועות השואה במחוזו של מנגלה. המספר הראשי סיפר שבאחד הימים בזמן השואה כשהזונדרקומנדו הוציא את גופות היהודים נודי הגז מתאי הגזים שבאוושויץ מצא נערה בת 16/15 שניצלה מזוועות תאי הגזים ונשארה בחיים . המספר הסיק מכך שהגז לא יכול היה להשפיע בסביבה לחה כשצבט בה בצוואר איבדה את ההכרה לטווח קצר משום שנשמה לריאותיה את הלחות מלאת ההפרשות שהיתה בריצפה ומשום סיבה זו ניצלה. כשהיהודים הנדבנים ליוו אותה למחוז מנגלה כדי לטפל בה ולהביא לה אוכל אמר האיש המספר שאי אפשר להחזיק אותה כאן לטווח ארוך משום שמנגלה יחשוד ועל כן החליט לדבר עם המפקד ואמר לו שצריך להשים אותה במחנה עבודה אך המפקד המנובל אמר שהוא ישלח אדם אחר לעשות את העבודה . וכך עשה האדם הנאצי המנוול וגרם למותה של נערה בת 16/15 שטרם ידעה מהם חיים ומה פירושם.

L i T a L 1

New member
לא קראתי את הספר אבל קראתי ספר אחר

שניקרא עכשיו כבר מותר ליבכות של מרים הראל שהיא גם הייתה האשת עדות שנסעה איתנו. אני חייבת להמליץ עליו כי הוא ספר מעולה ומרגש. הוא מתחיל בפרטים ביוגרפים על החיים שלה שזה החלק הפחות מעניין אבל אז היא מתחילה לספר וזה כל כך מעניין בעיקר אותי שאני הייתי שם איתה וראיתי את כל המקומות שהיא מדברת עליהם בספר אבל כל אחד יכולה להתחבר... ועוד ספר זה כפכפי העץ של אנדרה שמדבר על השואה בהולנד ועל ילד שעבר אותה... גם ספר מרתק שכתוב מעיניים של ילד בן 6 גמרתי אותו ביום אחד!

2225

New member
"הייתי עוזרו של מנגלה באושוויץ"

את הספר הזה תרגם סבא של חברה שלי מהונגרית לעברית. אז היא הביאה לי לקורא את הספר אני לא בטוחה שאפשר למצוא אותו בכל מקרה תנסי בסטימצקי או בכל חנות ספרים אחרת.

לונושקה

New member
האשת עדות שלנו

ניצלה מתאי הגזים אבל הסיפור שלה הוא שהם היו בפנים חיכו חיכו וכנראה היו בעיות בתאי הגזים,ופשוט אמרו להם לצאת זה פשוט נס מדהים........... אולי לא נס אני לאי ודעת איך לקרוא לזה... אבל זה באמת מדהים!!!

כן,גם אחד שהיה שכן של המדריך שלנו,

אז הוא היה במיידנק,ובמיידנק הוא סיפר לנו את הסיפור שלו. קראו לו "מנק",והוא ניצל מהתאי גזים,בגלל שהציקלון בי לא עבד. והוא אמר שהגז היה מתאדה מהר,והוא לא היה מחזיק מעמד הרבה זמן,רק כמה שבועות,אז היו פחיות שלא עבדו,והיו אנשים שניצלו בזכות זה. אבל יש אחת שניצלה וכולם בתא מתו,זה סיפור מדהים,היא תיארה בדיוק כל רגע ורגע מה היה ואיך היא ניצלה,והמדריך שלנו סיפר לנו את זה.

L i T a L 1

New member
לסבתא שלי גם קרה משהו כזה

היא באה מהונגריה במשלוח האחרון לגמרי מהגטו והכניסו אותם לגזים ושניה לפני שהפעילו את הגזים האמריקאים ניכנסו ושמעו את הצרחות אז הם שפחו עליהם מהפתח של הציקלון B מים

למעלה