על הינדו ויהדות

SupermanZW

Well-known member
על הינדו ויהדות

למרות היות דת ההינדו דת פוליתיאיסטית, רבים מסיפורי דת ההינדו דומים מאוד לתולדות עם ישראל (מיתולוגיות וסיפורים אמיתיים כאחד). דת ההינדו מבוססת על מספר דתות שקדמו לה, ביניהן גם דת אחת מונותאיסטית, הנקראת דת הוודה (אותה הזכרתי באחת מהודעותי הקודמות). דת ההינדו הפכה את אבותיו של עם ישראל לאלים ויחסה להם תפקידים שונים, למשל אדוני אל השמיים, אברהם אל השמש, שרה אלת החוכמה, נוח אל הים, ועוד. דמויות רבות מתולדות עם ישראל מופיעות בסיפורי ההינדו, מהן המלכה ושתי, אבשלום בן דוד, יעקב, עשיו, רחל, לוט, דוד, שאול, רצפה בת איה, אביגיל, מיכאל המלאך, בת שבע, שלמה, ירבעם, רחבעם, אדוניה בן דוד, יואב בן צרויה, שמואל הנביא, חנה, קיש, בנימין, יונתן, אכיש, מיכל, אסתר המלכה, שמשון ודלילה, וכו' קישורים: אסטרולוגיה הינדית מבוססת על סיפורי התורה , מגן דוד , תוכן העניינים

SupermanZW

Well-known member
מכיר

רק רציתי להדגים איך דתות שונות שואבות סיפורים אחת מהשניה. בעתיד אוסיף דוגמאות נוספות.

danielhope

New member
זו התחמקות לשמה

ונניח שהשמות דומים, אתה יודע... יכול להיות שאברהם נקרא "אברם" כי זה היה שם נפוץ במקומו באותה דקופה... וכנ"ל לגבי שאר השמות... לא לקחנו "בעלות" על השמות.. להזכירך גם השם אד-ני הוא המילה "אדון שלי" בעברית ובעצם מילה בשפה שלנו, שיכול להיות ששומשה גם קודם למשמעויות של אדון. העיקר הוא התוכן של סיפורי התנ"ך, לא מאין באו השמות שלהם.. כי השמות שלהם באו מההורים שלהם....

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת את הרעיון

מאיפה אתה יודעשדווקא סיפורי התנ"ך הם הנכונים ולא סיפורי ההינדו?, אלו ואלו אינם מוכחים, ומאין לך לדעת מהי משמעות השמות בשפת הסנסקריט בה נכתבו ספרי ההינדו, אגב מכלול סיפורי חמשת החומשים נמצאים בארבעת ספרי הוודה (הדת המונותאיסטית הדומה ביותר ליהדות אשר קדמה ליהדות), בספרי הוודה לא נחשבו האבות לאלים אך דת ההינדו החליטה לשדרג אותם לדרגת אלים, כמו כן עד לתקופת הנביאים דמו סיפורי ההינדו מאוד לסיפורים על שבטי ישראל (למרות שארוע מקביל ליציאת מצרים לא היה קיים בהם), הסיפורים אשר שאבה דת ההינדו מספרי דת אשר לא היו שייכים לדת הוודה וגם מספר התנ"ך עצמו החל מתקופת יהושע יוחסו לעם ישראל (אשר נקרא יהודה בכל מקום אשר נכתב עליו בספרי ההינדו) ובמקביל לו נכתבו גם ארועים שהיו קשורים להינדים, בני "יהודה" תוארו לרוב כחוטאים אשר לא שמעו בקול נביאיהם וחטאו, כך גם מלכיהם, ואילו ההינדים הוצגו כמי שלמדו מוסר מקורות בני "יהודה" ושגשגו בזכות ציותם ל"אלים". כפי ששאב התנ"ך סיפורים ממקור קדום יותר (אשר קדם כנראה גם לספרי הוודה אשר נכתבו כ-500 שנה לפני הזמן בו טוענים חז"ל למתן תורה), שאבה גם דת ההינדו סיפורים מתולדות עם ישראל, וכך שאבו מתולדות עם ישראל גם ספרי דת של דתות אחרות המוכרות לנו מקרוב, למשל הקוראן, הברית החדשה, והספרים הסודיים של הדרוזים. אני טוען שלפחות בתקופה שלפני מלכות דוד טקסטים דתיים עברו ממקורות שונים אל מקורות שונים וחלקם מיתולוגיות שלא באו במקור מעם ישראל אלא מעמים קדומים לו, כמו כן סיפורים אמיתיים בתולדות עם ישראל נכנסו גם לספרים של דתות אחרות וחלקם יוחסו גם לעמים אחרים (כל דת העתיקה מה שמשתלם לה ושינתה באופן שרירותי את הסיפורים וטענה להיותה אמת מוחלטת), לכן קשה מאוד לדעת בידי איזה עם או איזו דת נמצאת האמת, מאחר וכל דת שאבה רעיונות מדתות אחרות והשקר והאמת התערבבו יחדיו עד אשר לא ניתן להבחין היכן כתוב שקר והיכן כתובה אמת, לכן אני טוען שיש להסתמך רק על עדויות היסטוריות וארכיאולוגיות שאומתו ע"מ לקבוע מה קרה בהיסטוריה באמת ולא להסתמך על טקסטים דתיים אשר לעיתים סותרים זה את זה ולא ניתן לדעת היכן הם מספרים אמת והיכן לא.

danielhope

New member
ושאלה לי אליך כדי שאוכל לענות

הוזכרה בהם השבת, במשמעות שיש לה אצלנו?

SupermanZW

Well-known member
דווקא כן

השבת ב-Rig Veda . הוזכרה כיום שבתון בו שובתים ממלאכה ונהנים מהתעלות הנפש, אך ספירתם של בני הוודה התחילה ביום שני ועל כן הם שובתים מעבודה ביום ראשון.

danielhope

New member
תראה....

אם אתה צודק ואם לא, זה לא משנה מי היה קודם... השאלה היותר חשובה "מי נכון" ואם הם הגיעו בדת שלהם לעקרונות נכונים, יכול להיות שכלפיהם גם היתה התגלות מסויימת.... או שהם היו בקשר כל שהוא עם בני ישראל... הידע שלי עליהם קטן מכדי לענות בנושא בהרחבה, ואשמח ללמוד.. אך בעקרון העובדה שקיימת דת עם עקרונות דומים לא עוזרת לשלילת היהדות, אלא להפך, יש עוד מאמינים בעקרונות דומים לאלה של היהדות...כמו השבת.

danielhope

New member
ועוד דבר.. אמרת שיציאת מצרים לא

נכללת בהם... ורוב סיפורי התורה.. החל מספר שמות הם יציאת מצריים... ומה אולי דומה? המפגשים ליד הבאר? אולי זה היה דפוס התנהגות נהוג אז? או שתאיר את עיני.

SupermanZW

Well-known member
מה דומה

מה שדומה הוא מערכות החוקים, מלחמות עם עמים שונים, חטאים ועונשם, סיפורי הנביאים, וסיפורי מוסר. בקשר ליציאת מצריים, ע"פ ספרי הוודה קרה דווקא דבר הפוך: משום חטאי בני "יהודה" כעס עליהם האל וגרם לכך שהמצרים יכבשו את ארצם, לפי ספרים אלו מעולם לא ירדו בני "יהודה" למצריים, אלא המצרים כבשו אותם, שלטו בהם, רדו בהם, שעבדו את אלו אשר התנגדו לשלטונם (דווקא מיעוט מבני "יהודה" ולא כולו), אך לא הרגו את בניהם ככתוב בתורה, המצרים גם לקחו נשים מבני "יהודה" וכפו עליהן להתחתן איתם, המסרבות הפכו לשפחות. כל הסיפורים אשר כתובים בתנ"ך על התקופה בה שהו בני ישראל במצרים (פרט לאלו אשר ספרי הוודה טוענים שלא קרו, כגון שעבוד כל העם ורצח התינוקות הזכרים), כתובים שם כאילו קרו ב"יהודסטאן" (כך נקראה ישראל בספריהם) בתקופת הכיבוש המצרי (אשר ארך לפי טענתם כ-80 שנה).

danielhope

New member
ויש ספר היסטורי שנקרא "ראשית ישראל"

שאומר שלא היה לא המצב הזה ולא המצב הזה והוא נראה מאוד מנומק.. ואני לא מגיע לסתירה עצמית. כי החשוב בתורה הוא התוכן, והיא תורת חיים ותורת נצח.. סיפורי נבואה וחטאים ועונשים ואלים התגלגלו בכל העולם והם יכולים להיות דומים.... אך מערכת של דיני צדק ושל שבת ושל שמיטה לא שמעתי... ואם יש עם שיש להם בדיוק אותו דבר אז כל הכבוד להם והם אולי גם חלק מעם ישראל...

SupermanZW

Well-known member
ראשית ישראל

אם הספר ראשית ישראל סותר את ספרי הוודה ואת התורה ומצליח להוכיח שהוא הנכון (אני רק מניח, אני לא מכיר את הספר), הרי שבתורה ובספרי הוודה מופיעים שקרים, האם לטענתך עלינו לציית לספר אשר כתובים בו שקרים? אם החשוב הוא התוכן (אני מניח שהתכוונת לחוקים על פיהם צריכים בני האדם לחיות), היה מספיק לכתוב ספר חוקים גרידא ולא קובץ סיפורים אשר לפחות חלקם לא נכונים, כי מרגע שמוטל ספק בספר אין הוא נחשב למקור אמין לחקר ההיסטוריה ומאבד גם את אמינותו כספר חוקים. גם אם הספר ראשית ישראל אינו נכון, עדיין אין הדבר מוכיח שהתורה או ספרי הוודה נכונים, משום שנכונותם לא הוכחה מעולם, אך יש לציין כי ספרי הוודה נכתבו לפני 3800 שנה ואילו התורה לפני 3300 שנה ולכן ספרי הוודה עתיקים יותר, איני טוען שספורי התורה מבוססים על ספרי הוודה, מה גם שטענה זו לא הוכחה, החוקרים סוברים שלסיפורי התורה ולסיפורי הוודה היה מקור משותף אשר טרם נמצא. בספרי הוודה לא נזכרו בני הוודה כחלק מעם ישראל, נהפוך הוא, ספריהם הציגו אותם כעם אשר למד מוסר מקורותיו של עם ישראל ונמנע מלנהוג כמוהם כי ראו את חטאיהם ועונשיהם שקיבלו מהאל. דת ההינדו ערכה מחדש את הכתוב בספרי הוודה ובספריה נזכרו חלק מאבותיו של עם ישראל כאלים ונוספו שם סיפורי נביאים אשר נטען שכל אחד מהם היה נציג של אל אחר, אך גם שם חלו הקבלות רבות, ראה בתחילת השרשור.

danielhope

New member
ועוד דבר...

אם מערכת החוקים דומה, אז אתה מפספס פה את העיקר - עוד עם בחר לעצמו את מערכת החוקים הזו - אז אולי היא באמת יותר נכונה...

SupermanZW

Well-known member
אז מה

הרבה יותר עמים בחרו את מערכת החוקים הנוצרית, האם ריבוי העמים אשר בחרו לעצמם מערכת חוקים מסויימת הופכת אותם לצודקים יותר?

sherif

New member
רוחניות-מבוא לתורת הצ´אקרותו

היי, שמי sherif,הייתי במזרח 3.5 שנים (הודו,נפאל,תאילנד,סין) למדתי שם המון. למדתי שאדם יכול לכוון את עצמו על ידי שימוש במחשבה ועל ידי ציור במחשבה של כל מיני "ערכים" או "סמלים" הוא יכול להכניס אנרגיה לכלים מחשבתיים שונים,לשלוט עליהם,לפקח עליהם ולהשתמש בהם כבמאגר אנושי. (כמו מצבור בטריות).זה דבר מדהים כשלעצמו כי אפשר להגיע לשליטה עצמית ומחשבתית ברמה מאוד גבוהה. למדתי עוד שההגדרה לרוחני זה כל סוג אנרגיה שאינה נתפסת בחמשת החושים. וידוע שיש לאדם "חוש שישי" שהוא מתורגם לאיזור במוח שאינו פעיל כ"כ בימינו. למדתי מכתבי ה-"וודות" שפעם כשהיו עם העברים מבצעים ניתוחי ראש, הם היו יכולים לאתר איזור מסויים במוח שאחראי על תכונות אלו,שכאמור כיום אינם בשימוש. למי שיש חומר רפואי על כך אשמח לדון ולראות. האמת היא שחזרתי לארץ כי כל הזמן נתקלתי במושגים של "עם העברים","יהודים",בני אברהם","אברהמינים" ועוד. אתם לא תאמינו אבל יש להם כתבים שלאחר זמן התברר לי שהם העתיקו מכתבים יהודיים עתיקים מתקופת בית I !!! (שכשהחריבו את לשכת הגזית (או לפחות כך סופר) לקחו את כל הכתבים שהיו שם ולמדו אותם,הבנתי שאפילו תורת אריסטו מבוססת על אותם כתבים שנלקחו משם. וכמובן שאחדים מהם השתלשלו להיכן שאני הייתי. מאוחר יותר (כשדיקלמתי את הכתבים הנ"ל) גילו לי שמדובר בכתובים יהודיים מתוך התלמוד.

tamarhp

New member
ווי, מגניב..

וזה מסביר את העובדה שהכתבים דומים.. אתה חילוני?

sherif

New member
אני מתקרב ליהדות

למה לי לחפס בשדות זרים כדי ללמוד שהכל מבוסס מיהדות.

tamarhp

New member
../images/Emo13.gif

בן כמה אתה? מתי התחלת לגלות את היהדות? זה התחיל מהביקור בהודו וכו'?

למעלה