על הילינג

limmon1

New member
על הילינג

נתחיל מזה שאף פעם לא הלכתי למטפל או למדתי הילינג בעצמי . אני שואל מתוך התעניינות- כמה אחוזים מתוך האנשים שבאים לטיפול הילינג מצליחים להתגבר על הבעייה שלהם? השערה שלי- סביר להניח שחלק כן מצליחים וחלק לא מצליחים.אז מה קורה עם אלה שלא מצליחים? מחזירים להם את הכסף עבור הטיפול? האם טיפול הילינג יכול לתת מענה לכל המחלות בעולם? השערה שלי- סביר להניח שלא! אז איך בנאדם יכול לדעת אם כדאי לו לפנות למטפל בהילינג או שלא? מה אתם אומרים? *אני שואל מתוך סקרנות בלבד לא בא להעביר ביקורת או משהו כזה!

bridges

New member
שאלות טובות

אני רק מתחיל בהילינג ואני מגיע מהתפיסה של תטא הילינג. ומדברים על השאלות הללו בסדנה. נכון, חלק מטיפולי ההילינג לא מצליחים ולפחות בתטא הילינג מזהים את זה מיד. אם הטיפול המיידי לא מצליח אז מתחילים לחפור יותר לעומק ולחפש את המקור לבעיה (שהיא הרבה פעמים סימפטום). וכן, לפעמים זה לא עובד בכלל. עכשיו יש לי שאלה: אם רופא מטפל בך והטיפול לא עובד האם אתה מקבל את הכסף בחזרה? אם אתה הולך לפסיכולוג והטיפול לא עובד האם אתה מקבל את הכסף חזרה? למה לא? משום שאותו אדם עשה עבודה, הקדיש לך את זמנו ועשה כל שביכולתו לעזור לך. לגבי השאלה השנייה, התשובה היא כן (לפחות לתטא הילינג). טיפול הילינג יכול לתת מענה לכל בעיה בגוף ובנפש (וזה בד"כ הולך ביחד). יכול להיות שיהיו מטפלים שנוטים לטפל בבעיות מסויימות אבל זוהי כבר העדפה או התמקדות אישית. לגבי השאלה האחרונה: אני אענה דווקא מתוך הכובע השני שלי כמנחה סדנאות שאחת מהן עוסקת בדיוק בשאלה ששאלת. נראה לי שאתה מחפש ודאות לגבי הטיפול בבעיה שלך. אז יש לי שתי בשורות עבורך: הבשורה הרעה היא שבחיים אין ודאות ואף מטפל מכל סוג שהוא (כולל רופא) לא יכול לתת לך ודאות לגבי הטיפול. הבשורה הטובה היא שאם בחיים הייתה ודאות אז ניסים לא היו קוראים ולכן גם ריפוי ספונטני והילינג לא היה מתרחשים. רונן

limmon1

New member
תשובות טובות

אהבתי את מה שרשמת ולפי דעתי אתה צודק 100% אם היתה וודאות מוחלטת בעולם אז העולם היה שבלוני ומשעמם עוד דבר שרציתי להוסיף זה שיעור שלמדתי בחיים והוא - אף פעם אסור לפתח ציפיות גבוהות בכל תחום שהוא שכן ברוב הפעמים מקבלים סטירה חזקה ולכן צריך להיות יותר מתון אבל אין זה אומר שלא צריך לחפש כיוונים להתפתחות. נהייתי פסיכולוג

הילינג לכווווולם!

לימון יקר, תראה: לא מדברים על זה הרבה, אבל גם תרופה קונבנציונאלית אינה משפיעה על 100% מהחולים. גם הילינג לא, ומה שיותר חשוב, זה שכמו בפיזיותרפיה, הילינג הוא טיפול תהליכי. עוד, הילינג מבקש מהמטופל שיבין וירצה להתרפא, כלומר, אם אני מחפש ריפוי שלם, מה שצריך להשתנות זה לא המצב הגופני, אלא מצב המודעות. צמיחה רוחנית. אחרי שאמרנו את זה, אני אגיד שלדעתי הילינג ועוד איך ועוד איך עוזר לכולם. לכווולם. העניין הוא רק למצוא את המטפל המתאים - בתדר. וזה, לא בטוח שתמיד קורה, למרות שאני מסייגת פה את מה שאני אומרת, בגלל שהאמונה שבכלל איפשרה לי להתחיל לעבוד היא שכל מטופל נשלח להילר שהוא צריך. מה שאומר, שלא כל המטופלים ממש צריכים או רוצים לבטל את הקושי שהם חווים. ניראה לי שרק סיבכתי את העניין עבורך, מה?...

על הילינג

הי לימון מגיעים להילר לצורך פתרון בעיה כלשהי צריך לקחת בחשבון שלכל אחד יש את הקצב שלו בתהליך. חשוב מאוד להגיע למטפל ולהרגיש שיש התאמה. התמסרות לתהליך הריפוי וויתור על חוסר האמון והספקות יעזרו מאוד להאיץ את התהליך אם כי, מן הסתם בתחילת הדרך יש ספקות ועולות התנגדויות. כמו בכל דבר שאנחנו עושים יש איזשהו סיכון כשקונים מוצר שלא יודעים מהו. הרבה פעמים אנחנו פשוט מקבלים המלצה חמה מחבר שחווה את החוויה ולפעמים יש לנו תחושה שזה הדבר הנכון עבורינו. וכמו בחיים האמיתיים, לפעמים אנחנו צודקים ולפעמים טועים. לכל אחד מאיתנו קרה שהוא הזמין מנה במסעדה שלא היתה לטעמו או שקנה מוצר בחנות וזה לא היה זה.... נו, אז? אם לא ננסה לעולם לא נדע. ומנסיון אישי שלי - כשהתחלתי את הדרך הייתי מטופלת חסרת נסיון מלאה בספקות ועם רצון לפתור בעיות. הסתכנתי והלך לי קלף.... אני יכולה להגיד שיש הרבה דברים שחושבים שיישארו לכל החיים ושלא נצא מהם - בין אם מצבים רגשיים שאנו נקלעים אליהם פעם אחר פעם ולא יודעים איך לצאת מתוכם ובין אם כאבים בלתי פתירים שדוקא הרפואה ההוליסטית פעמים רבות יודעת לתת מענה. איך תדע אם כדאי לך? תנסה מספר טיפולים ותדע! אם לא תנסה לא תדע לעולם.... לגבי החזרים כספיים - נו באמת... מי שיש לו כאבי גב למשל ומקבל את כל התרופות שאמורות לשחרר גב תפוס. הכאבים לא חוזרים פעם אחר פעם? הגב לא נתפס שוב? אלרגיות - הדוגמא המוצלחת הפרטית שלי : כשהיו לי אלרגיות קיבלתי טונות של תרופות ומשחות (שבנוסף לכך גם מזיקות לעור) ובסוף, אחרי מליון בדיקות אמרו לי שאני אצטרך לחיות עם אלרגיות כל חיי... אני באופ]ן אישי פתרתי אותן - החלטתי החלטה. אז פשוט הייתי ממליצה שתתחיל קודם בקריאה והתעניינות ברמת האינטרנט (מה שאתה כבר עושה) ואחר כך אם תרגיש שזה נכון עבורך תוותר על החששות ופשוט תחווה יותר מפעם. לך לסדרת טיפולים ואז תדע. רק אז תרגיש. מאחלת לך את כל האהבה שבעולם בהצלחה הלית וייל - הילרית www.halit.co.il

למעלה