על הידרותרפיה

על הידרותרפיה

בשלב זה אני יכולה לספר שההבדל בין פעמיים בשבוע הידרותרפיה לפעם בשבוע הוא מטורף. כמו שזה נראה כרגע אני מבינה שלעשות הידרותרפיה פעם בשבוע זה היה ממש בזבוז זמן.
--
מי שמנסה את זה אני ממליצה בחום רב לנסות למצוא את הדרך ליותר מפעם בשבוע - כנראה שמבחינת קופ"ח זה לא משנה איך אתה מנצל את ה-12 טיפולים שמגיעים לנו בשנה קלנדרית (ומי שכללית עושה לו בעיות אנא העזרו במה שכבר למדנו, הם חייבים לתת).

הדבר היחיד שהפעם בשבוע נתנה זה לעזור לי להבין איך אני מורידה עוד ועוד מטלות כדי לא להוציא יותר כוח ממה שהטיפול נותן.

לבשורות טובות

טוב לדעת

המטפלת שלי המליצה לי לבא פעמיים בתקופה הקרובה אבל לא הייתי סגורה אם כדאי כי אני עושה דרך המושלם (לא, לא מאשרים לי דרך הכללית) ולא הייתי בטוחה שזה עוזר. את עושה הרפיה או תרגילים או גם וגם?

קודם כל צריך להתגייס לזה שכללית יממנו לך

זה חלק מסל הבריאות שמגיע לכל אזרח מהמדינה, הקופות מקבלות על זה החזר וזה לא בחירה שלהן.
אם את רוצה שנמשיך בכיון אני אחפש את הגורמים לפנייה. מישהי מחברותינו גילתה לי שיש עמותה שכל תכליתה לעזור לאנמשים במאבקים מול קופו"הח.

---
אני לא יודעת איפה את גרה ואיפה עושה. כי לי למשל היה ניסיון ממש גרוע באיכילוב, והרי חייבים לעשות בבריכות שהן בהסדר של הקופה, ואם האופציות הן חרא אז לפעמים עדיף לותר על מלחמה על משהו שהוא ככה יהיה לא מוצלח ויגרום יותר נזק.
אני לא ניצלתי את כל מה שהקופה נתנה כי איכלוב לא נותנים להפסיק אצלך. אם התחלת תצטרך להיות תקוע אצלם עד הסוף המר (במקרה שלי)

==
סליחה על ההקדמות, כי זה באמת חשוב ואיפה ואיך וכמה ובעיקר מי המטפל / מדריך. ואם זה בקבוצה (שריפנזל מספרת דברים מעולים יל קבוצה ברחובות, באיכילוב היינו סרדינים) או אחד על אחד.

יש בעקרון פרוטוקול טיפול בהידרותרפיה לפיברומיאלגיה, שכנראה מתאים גם לתת"כ. אבל בעיקר כדאי (אם זה אחד על אחד / שלמישהו אכפת) שזה יהיה מאד מותאם לאדם הספציפי.

הפרוטוקול, כמו הGET (פעילות גופנית מתונה ומדורגת) שהואכחה כדבר שהכי עוזר לשתי המחלות, אמור להיות אירובי. מתון. אז מעלים דופק בקטנה, ואז מורידים דופק וחוזר חלילה.
אם את רוצה יכולה לשלוח לך את הפרוטוקול.

אז התשובה הקצרה היא גם וגם. יש כל מיני סוגים של תרגילים.
אני מוצאת שעבורי כל המצבים שבהם הגוף צריך למצוא שיווי משקל במים עושים לי ממש טוב.
והכי חשוב לעשות את ההרפיות או המנוחות. בעיקר בסוף.

הגילוי המסעיר שלי הוא שלצלול ממש מזרים לי דם למוח בצורה מוחשית. אני נהיית פנתר (באופן יחסי, אבל מדהים עבורי)

==
אז אנחנו יודעים שהכל אינדיבידואלי, ולוקח זמן למצוא את הקומבינה הנכונה איך להגיע לטיפולים האלה בלי להוציא אנרגיה מיותרת (למשל להתרחץ אחרי). אבל ממה שאני חוויתי עד עכשיו אני מרגישה כאמור שפעם בשבוע זה ממש בזבוז זמן.

ונראה לי עדיף להעלות לפעמיים בשבוע ולמצוא דרך לפרוס את זה לתשלומים או מה שלא יהיה.
וזה לקח זמן עד שהרגשתי את ההבדל העצום, משהו כמו חודש.

אבל זה ממש שמיים וארץ.
--
ואנחנו מדברים על בריכה טיפולית, עם טמפרטורה יותר גבוהה מבריכה מרגילה והכל.

אם בא לך לספר כמה זמן את עושה ואיך ומה, והאם מצאת מטפל/ת שיש לך תקשורת טובה?

תודה על התשובה

המפורטת..
זו סדרה שניה שאני עושה דרך המושלם. שנה קלנדרית קודמת מיציתי את ה24 טיפולים דרך המושלם.
כרגע אני בסוף הריון ב"ה ובגלל ההריון החלטתי לחזור להידרו כי יותר קל לי במים והחום שלהם מאד מרגיע ומרפה.
המטפלת הקודמת שלי לצערי עזבה. יש לי מטפלת חמודה אבל אני לא מרגישה שאנחנו עושות עבודה כמו עם הקודמת אבל יש סיכוי שזה בגלל שהיא לא רוצה להעמיס עלי בהריון ועם עוד כמה בעיות אורתופדיות.
לגבי האישור של הכללית, הבנתי שזה צריך לקבל אישור דרך הפיזיותרפיה. פניתי למנהלת שם ונאמר לי שהדירו לפיברו לא בסל...

קודם כל בשעה טובה ושיהיה בקלות

וכן טיפול במים בעיקר בהיריון זה נהדר.

איך זה שנתנו לך שנה שעברה 24? זה חריג. הם נותנים 12 בשנה קלנדרית וכל הקופות מחויבות לזה ע"י משרד הבריאות. ויש התוויה להידרו ועוד איך.
אז מה שאמרה לך המכון פיזיו זה לא נכון.

אלא אם בכל זאת קיבלת 24 גם לתוך השנה הנוכחית. או שהם עשו בשבילך איזה מערוף והכניסו את מה שמגיע לתוך שנה אחת, מינואר עד דצמבר...

זה לא פשוט למצוא מטפל מתאים ועוד יותר מבאס למצוא מישהי טובה ואז היא עוזבת.
דברי איתה, מה שאמרת שאת לא מרגישה שעושים עבודה, ותשאלי אם זה בגלל ההיריון.
תנסו לעשות דברים שונים, ותראי מה עובד לך. ניסוי וטעייה גם פה שם המשחק.
זה מבאס לעשות טיפולים שאתה מרגיש שזה על ריק, עם כמה שקשה לנו להגיע וכל זה.

וכן, הפרוצרודה להידרותרפיה היא שמכון פיזיותרפיה מוציא את הטופס 17, מגיעים עם הפנייה מרופא מומחה. הכנתי קובץ וורד כבר מזמן על כל הנהגים והביורוקרטיות הקטנות שנפלתי בהרבה מהן, אם מישהו רוצה.

וכשיהיה לי טיפה כוח אוכל למצוא עבורך (זה פה בפורום) איפה במייל אחד את פונה למשרד הבריאות. זו שהתכתבתי איתה משם הפצירה בנו לידע אותם על הפרות של הזכויות שלנו.

24 זה דרך המושלם, לא הקופה..

והבנתי שבחלק מהמחוזות יותר קל להשיג אישורים כי זה תלוי גם באחראית מחוזית ובמחוז שלי היא לא מוכנה לאשר..
בסל הבריאות לא מופיע שלפיברו יש אפשרות לקבל את הזכאות הזו אלא אם דברים מסויימים נפגעים בתפקוד. לא בטוחה שיש לי כרגע כח למאבקים האלה.

מדהים ה-24 בשנה קלנדרית

במיליון אחוז שזה היה בטווח שבין ינואר לדצמבר?

כי אם נגיד מתחילים באוקטובר ומנהלים את הביורוקרטיה נכון אז אפשר לעשות שישה חודשים ברצף (24 שבועיים) כי מינואר מתחילה ספירה חדשה.

זה אולי טיפ למי שרוצה ללכת על זה.

--
מבחינת משרד הבריאות הם משלמים 12 ועוד איך להתוויה של פיברומיאלגיה בשנה.

אני מתארת לי שאין לך כוח למלחמות, אבל אם תרצי נוכל אולי לעזור לך עם זה. לכתוב במקומך אולי את הפנייה למ. הבריאות.

הסיבה כנראב שכללית עושה בעיות עם זה, כי יש להם מערך אחר, שאיןו בקופות האחרות של טיפול רב תחומי למחלה. זה לא נמצא בכל הארץ ומאד קשה להשיג מידע.
אבל כנראה שכללית נותנת לנו יותר מכל קופה אחרת.

אני רוצה לעבור אליהם כבר מזמן (במאוחדת זה לא משנה שיש לי עדיף, לא יודעת איך עם היה לי את הכי שלהם שנקרא "שיא"). אם מישהו שם היה מוכן לתת מידע על דברים שאנחנו יודעים שיש שם.

בהצלחה לך וליצור המתהווה בטנך, שיהיה לכם נעים במים, ואלי תנסי לקבל את ההמלצה של ההידרותרפיסטית לעלות לפעמיים בשבוע.

אשמח לשמוע חוויותייך

למעלה