על הטרדה מינית

דניאל-

New member
על הטרדה מינית

רציתי להפנות, לתשומת לב, ואני בטוח שכבר יתעורר כאן דיון ער בנושא... אתר מקום, הוסיף בימים האחרונים דף קישורים בנושא הטרדה מינית, ומאמר קטן, על מהי הטרדה מינית. ולפחות אצלי, עברו הרהורים רבים, לגבי הגדרות, מהי הטרדה, ואיפה עובר הגבול, ולמה גברים רבים רואים את עובדת ההטרדה שלהם, כמחמאה לאישה. [נושא מאוד תמוה בעיני].

aaa123

Member
אותי מענין מה נשים סבורות

אני מאמין שבעיני חלק מהנשים חלק מההתנהגויות האלו כגון הערות על גוף האישה נחשבות כמחמאה. אני חושב שמעניין לעשות סקר בשאלה מה נשים רוצות ,והאם יש קשר בין הלבוש של נשים לבין הרצון שלהן בקטע הזה. אני משער שסטטיסטית יותר נשים שהולכות עם לבוש שחושף חלקים מגופן היו רוצות לקבל הערות חיוביות על גופן. אני בכל מקרה לא מעיר לאף אחת כי גם בהנחה של 50 אחוזים סיכוי שהיא תראה את זה כמחמאה אני מעריך שהנזק שיכול להגרם מזה שהיא תראה את זה כהטרדה גדול יותר מהתועלת מזה שהיא תראה את זה כמחמאה.

אאאל, אתה מפספס פעמיים:

א. בכך שאתה "לא מעיר לאף אחת", אתה מפספס הזדמנות ליצור קשר עם אישה המענינת אותך, ואולי הפסדת את "אהבת חייך". ב. בכך שאתה מניח שיש קשר בין הלבוש לבין רצון של נשים שיחזרו אחריהן, אתה טועה לדעתי, ומניח הנחות שהן השלכה שלך בלבד. אסביר את דברי: אישה יכולה להתלבש בצורה חושפנית, או צעקנית, או צנועה או מסתירה, ואין כל קשר בין "ההזמנה" או הרצון שלה שגבר יתחיל איתה לבין צורת לבושה. יש נשים המתלבשות בצורה שנראית בעיני גברים "פרובוקטיבית", ובפועל הן שונאות גברים ולא מעונינות שגברים יסתכלו עליהן, וגם ההיפך הוא הנכון. יש גברים מסויימים שחושבים שכל אישה מתלבשת בשבילם, ושנשים בכלל חיות וקיימות אך ורק כדי להיות לטרף עבורם, אבל אין קשר בין לבוש לכוונות מיניות, משום שבעיני נשים רבות הלבוש הוא דרך של ביטוי עצמיותן, ולאו דווקא מסר מיני או מפתה. יחד עם זה, אתה מגזים בפחדיך כשאתה נמנע מלגשת או להחמיא לאישה המוצאת חן בעיניך רק משום החשד שמא "ייגרם נזק". ופה טעותך נעוצה בעובדה שהטרדה מינית מתחילה כאשר אישה אומרת "לא", וכאשר היא מודיעה לך שחיזוריך אינם רצויים. גם החוק נגד הטרדה מינית אינו גורס שאסור לחזר אחרי אדם (אישה או גבר) או שאסור להחמיא לו\ה. הבעייה מתחילה כשהאדם אומר לך "אני לא מעוניין\נת", או "אני מבקשת שלא תתייחס למראה שלי, אלא לעבודתי". לכן, אל לך להימנע מליצור קשר עם אישה אם היא מוצאת חן בעיניך, אלא היה רגיש לתגובה שלה. החוק בא להגדיר שכשהיא אומרת לא, היא מתכוונת לכך באמת, ולא כפי שהשיר הידוע מנסה לשכנע.

Boojie

New member
אני רוצה לסייג כאן בנקודה אחת:

לגבי זה שהטרדה מינית מתחילה כאשר אדם (לא רק אישה) אומר "לא" - אדם שניגש אלי ברחוב (או בעבודה, או במקום הלימודים, וכולי) ומחמיא לשדיים או לתחת שלי או אומר לי "אני רוצה לזיין אותך" מטריד אותי מינית גם אם לא אמרתי לו אפילו פעם אחת קודם שאני לא מעוניינת בזה או שיפסיק. אלה פשוט דברים שחורגים לחלוטין מהנורמה של מה שמותר לומר לאדם שאתה לא מכיר ושאין לך קשר של קירבה איתו. יש דברים שעל פי הכללים החברתיים מותר לומר לאדם רק מדרגה מסוימת של אינטימיות, וכל עוד דרגת האינטימיות הזו לא הושגה, לא רכשת את "הזכות" לומר את זה אפילו פעם אחת, ולדעתי זו הטרדה מהרגע הראשון.

aaa123

Member
אני מסכים שיש דברים שנתפסים

כהטרדה גם אם הם לא הטרדה מבחינה חוקית. אגב הנושא הזה לא סימטרי בין המינים ,ואני מניח שפחות גברים יתייחסו להצעה של אישה לא מוכרת לשכב איתה כהטרדה. להגיד לאישה "אני רוצה לשכב איתך" הוזכר פעם באיזה עיתון כדרך אפשרית של גברים להשיג יחסי מין אם הם מוכנים לקבל 99 סטירות בשביל כל אחת שתגיד כן. בכל מקרה זה לא היה הנושא ,והנושא היה השאלה של מחמאות לאישה על אברי גופה. די ברור שמשפט כמו "אני רוצה לזיין אותך" כלפי אישה לא מוכרת נחשב להטרדה בעיני כמעט כל הנשים. מה שפחות ברור זה אם מחמאה כלפי אישה לא מוכרת על חלק מגופה שהיא בוחרת לחשוף בפומבי נחשבת כהטרדה בעיני רוב הנשים. בכל מקרה לא נראה לי הגיוני להחמיא לאישה על חלק מגופה שכלל לא ראיתי כך שהאפשרות להחמיא על שדיים או תחת של אישה לא מוכרת נופלת בדרך כלל עוד לפני השאלה של איך היא מרגישה עם זה. חלקי גוף שהגיוני להחמיא עליהם כלפי נשים עם לבוש צנוע הם בעיקר הפרצוף או חלקים ממנו כמו עיניים. חלקי גוף שהגיוני להחמיא עליהם כלפי נשים עם לבוש חושפני יותר יכולים לכלול גם גב,כתפיים או בטן. השאלות שלי היו שתי שאלות: 1)מה היחס של נשים כלפי מחמאות כאלו. אני הבנתי מהתשובה של מירה שלדעתה אני יכול להרגיש את עצמי חופשי לתת מחמאות כאלו כלפי אישה לא מוכרת כל עוד היא לא אמרה לי שזה לא רצוי לה. 2)האם יש קשר בין לבוש האישה ליחס שלה כלפי מחמאות כאלו? מירה טוענת שלא. אני מסכים שיתכן שאישה עם לבוש חושפני לא תהיה מעוניינת במחמאות אבל בכל זאת נדמה לי שנשים עם לבוש חושפני יותר סטטיסטית יותר מעוניינות במחמאות. הדרך היחידה לדעת היא פשוט לערוך סקר ולשאול.

Boojie

New member
ככל שאני תופסת את זה,

צריך להזהר עם מחמאות לכל האברים שיש להם קונוטציות מיניות, כי קשה לדעת מי רגישה יותר ומי פחות, וזה אפילו אם הם חשופים. למשל - כמה גברים יעזו לגשת לאשה שהם לא מכירים, או מכירים רק חמש דקות, ולהחמיא לה על השפתיים שלה? שפתיים הן אבר עם קונוטציה מינית עזה (ומי שקרא אי פעם ספרים הנוגעים בסוציוביולוגיה מכיר את זה מקרוב), כמו שקיים הביטוי "שפתיים של מוצצת", כמו העובדה שהשפתיים משמשות לנשיקה (דבר מאד אינטימי), כמו העובדה שלא בכדי "שפתיים" יש לא רק בפה אלא גם באבר המין הנשי. נו, אז הנה אבר חשוף, ומרבית הגברים שאני מכירה היו נזהרים מלהתייחס אליו בטרם עת. עוד? רגליים. אותו דבר. רגליים נתפסות כאבר מיני יחסית. לא סתם התיאורים של חתיכות נוגעים ל"רגליים שלא נגמרות", למשל. גם בטן זה דבר אינטימי, ואני הייתי נזהרת גם עם הצוואר, האזניים, ועוד...

wasaby

New member
בספר "הקוף העירום"

האנטרופולוג דזמונד מוריס טוען כי החזה הנשי והשפתיים האדומות והבולטות יחסית של נשים התפתחו כדי לתת תצוגה מינית קדמית מקבילה לזאת של העגבות ושפתי איבר המין שהיתה נחשפת בעת הליכה על ארבע. הוא מביא דוגמאות של תצוגות מקבילות כאלה גם מחיות אחרות. בכלל ספר שכדאי לקרוא על התפתחות האדם, אף על פי שהוא כבר די ישן וחלק מהתפיסות בו עבר זמנן.

בוג´י, לצערי לא כך אומר החוק ../images/Emo10.gif

החוק להטרדה מינית איננו קובע כפי שאמרת, שההטרדה מתחילה באמירה הגסה\מינית\מיננית. הוא קובע כי רק אם הודעת למטריד (שכן מוגדר ברגע זה כמטריד!) שיסתום את הג´ורה, והוא ממשיך, רק לאחר הפעם השנייה, את יכולה לתבוע אותו. מה לעשות, אבל זהו החוק, ולכן ציינתי כך בדברי גם קודם. החוק גם אינו קובע מה הדברים החורגים מן הנורמה, ומה דרגת האינטימיות הנדרשת, וכו´. זהו נושא מאאאד בעייתי, וגם החוק הקיים עדיין איננו ללא פרצות או גוזמאות.

Boojie

New member
נשים אוהבות שמחמיאים להן.

(בדיוק כמו גברים). נשים אוהבות שמתחילים איתן, כל עוד זה לא נעשה בגסות ומתוך חוסר כבוד. נשים אפילו אוהבות שמפלרטטים איתן. מה נשים לא אוהבות? נשים לא אוהבות שרומזים להן רמיזות מיניות בלי הזמנה ובלי שמערכת היחסים תפתח פתח ראוי לכך. נשים לא אוהבות שממשיכים לרמוז להן רמיזות מיניות אחרי שביקשו להפסיק. נשים לא אוהבות שמתייחסים לאברים שונים מאברי גופן בפירוט אינטימי ("וואלה מותק איזה בז´ז´ים!") נשים לא אוהבות שמציפים אותן בטקסטים מיניים מבוקר ועד ערב, כשזה מבהיר שזה כל מה שהדובר חושב עליו. נשים לא אוהבות פלישה גסה לפרטיות שלהן ולמרחב האישי שלהן. אה, כן, ונשים לא אוהבות שדוחפים להן ידיים בלי הזמנה (ע"ע "אוטובוס"). בקיצור, אף אחת לא תתבע אותך על הטרדה מינית אם תגיד לה "הבגדים האלה מאד מתאימים לך" או "את ממש יפה". ואם למישהי זה מפריע (כי זה מביך אותה, נגיד, או כי היא מרגישה שיש בזה משום הפחתה בערך אישיותה, וכדומה), אדם עם רגישות מינימלית יוכל לזהות את זה ולהימנע מהערות דומות בעתיד. אז מה הביג דיל?

עוד דעה מעוד אישה

מסכימה מיליון אחוז. תלוי מהי ה"מחמאה" - יש הבדל בין "יש לך עיניים מדהימות" ל"בוא´נה בוא´נה, איזה תחת". כמובן, שאם הבוס שלי היה מחמיא לי מדי בוקר על המראה החיצוני שלי הייתי עלולה לתפוס זאת כהטרדה, לא בגלל האופי של המחמאה הספציפית אלא המינון והקונטקסט. אפילו אם לא הייתי רואה בזה הטרדה גדולה מספיק בשביל להתלונן, זה היה מלחיץ אותי כי הייתי תוהה אם המחמאות טומנות בחובן דברים יותר רציניים שיתגלו לי אחר-כך. בקשר לנגיעות, אני חושבת שצריך מאד להיזהר עם זה. יש כמובן נגיעות ידידותיות בין אנשים, אבל לכל אדם יש את הגבול שלו וחשוב לא לעבור אותו. לא הייתי מנסה לגעת באדם זר, גבר או אשה, לפני שהגעתי לאיזושהי קרבה איתו.

למעלה