על החזרה בתשובה

naftalyb2

New member
על החזרה בתשובה

הרבנים וההלכה יש להם תשובות לכל השאלות שכל חילוני ישאל ועל כל שאלה שאשאל כל דתי לגבי מנהג זה או אחר אקבל את אותה התשובה מכל אחד מהם תשובה ממש זהה לכן כל החזרה בתשובה היא למעשה ללמד אנשים לחזור על אותם תשובות לאותם שאלות ומכאן המושג . החזרה בתשובה כמה וכמה פעמים ניתקלתם אתם החילוניים באותם תשובות לאותם שאלות אצל דתיים ? אכן החזרה בתשובה חוזרת על עצמה כל פעם בחזרה בתשובה זהה

אהבתי

אבל האם שמת לב למילכוד שבדבריך ? החזרה נעשת לא רק בתשובות אלא גם בשאלות...
)

naftalyb2

New member
נכון יש מלכוד

וזה אכן מעגל שחוזר על עצמו לשני הצדדים תאר לך ואני מנסה לחדש משהו שהם וכל חכמיהם לא יודעים איזה מבול של תשובות אני מקבל ותשובות זהות לחלוטין מכל הדתיים אין פה רצון של הדתיים להיות הגיוניים אלה פשוט לחזור בתשובה זהה עד לאפיסת כוחות ממש החזרה בתשובה מתישה אותי בכל פעם שאני מנסה להגיד משהו חדש

ושוב פעם

ממש אהבתי את דבריך, אבל שים לב שאותם הדברים אפשר לומר גם על חוזרים בשאלה - הרי אתה כל הזמן חוזר על שאלותיך ומקבל אותם תשובות לא ? אולי פשוט תשאל שאלות אחרות ? אבל חוץ מזה אני מסכים אתך לתחושה הזו של תשובות חוזרות בכל הנושא של ויכוח פוליטי - אבל אם אתה יודע כבר מה תהיה התשובה יש לך שתי אפשרויות נחמדות: ראשונה היא כמובן לא לשאול את השאלה, והשנייה היא לשאול שאלה קצת שונה.

למעלה