על הוגנות

על הוגנות

לפני כמה חודשים נכתבה בפורום הזה הודעה בה צוטט ביל גייטס ברשימה של 11 כללים שאותם הוא מבקש להנחיל לנוער. ביל גייטס עכשיו פרש לעסקי התרומות למטרות נעלות בעיניו, אבל בדבריו לנוער הכלל הראשון היה מחריד בעיני: העולם אינו הוגן - תתרגלו! זה שהעולם אינו הוגן אני מסכים, אבל מה זאת אומרת "תתרגלו"? המשמעות היא יאללה כדאי לכם מאוד להתחיל לדפוק אחרים לפני שהם דופקים אתכם, כל דאלים גבר. אני אומר: "העולם אינו הוגן - תיאבקו!" תיאבקו כדי שהוא יהיה הוגן! אם נשים מודרות מתפקידי ניהול ומשתכרות פחות מגברים - צריך להתרגל לזה? אם המערכת החברתית והכלכלית שבה אנחנו חיים היא לא הוגנת - צריך להתרגל לזה? אם ביל גייטס מנהל מונופול פרטי דורסני שמונע תחרות בשוק התוכנות, וגובה מחירים מופקעים עבור התוכנות שלו לעסקים - צריך להתרגל לזה? בתגובות שנתתן להודעה האמורה רובכן הנהנתן בהסכמה, אני התרגזתי.

מה מנע ממך אז להמשיך להאבק?

מה הסיבה ששמרת כל כך הרבה זמן רוגז? מלבד ההודעה הזאת במה אתה! פועל לעולם הוגן יותר? שבוע נפלא לך ולכולם

אני גם לא מסכימה עם הפרשנות שלך

אני קוראת את זה אחרת. תתרגלו לזה שהעולם לא הוגן - אין פירושו תשלימו עם זה ואל תעשו כלום. מכיוון שהפנייה היא לבני נוער, לדעתי הכוונה היא "עד היום ריפדו לכם את הדרך. עכשיו עליכם להבין שהדרך זרועה חתחתים. עליכם ללמוד להתמודד עם זה, ולא לילל שלא הולך לכם כי "העולם לא פייר".

שתי תגובות

קודם כל תגובה לעידית ששאלה אותי מה אני עושה למען העולם - אני חבר ופעיל בארגונים לשינוי חברתי, כותב מכתבים לעיתונים (שמתפרסמים!) על הנושאים המטרידים אותי, משלב את האידיאולוגיה שלי בהרגלי הצריכה שלי ועובד כמחנך בתחום הקרוב לליבי (איכות הסביבה). לא כתבתי בשרשור ההוא הישן כי נתקלתי בו במקרה רק אתמול בלילה, גם זה קורה. וכעת לפרשנות שלך, אביטל, לחוק הראשון של ביל גייטס לנוער. בהנחה שאני מקבל את פרשנותך, אני מסכים שהעצות שביל גייטס נותן הן מצויינות לנער או נערה שרוצים להצליח בעצמם בעולם הקפיטליסטי האכזרי והבלתי הוגן שבו אנחנו חיים. אבל האם זה באמת העולם שבו אנחנו גם רוצים לחיות? האם זה העולם שאנחנו מאחלים לנוער שלנו? והאם באמת אין אלטרנטיבה אחרת? זה לא שאני מאמין שייתכן עולם הוגן ושוויוני לכולם, ואני גם לא רוצה עולם שוויוני באופן טוטאלי. אני מאמין שתחרות בתנאי הוגנות היא חיונית ומבורכת. אבל חברה שלא מציבה את ערך ההוגנות כאידיאל הראשון שיש לשאוף אליו - היא חברה שסופה להירקב מבפנים, במוות איטי ואכזרי.

benys68

New member
ולגביי כל המאמנים והיועצים למינהם..

הי עודד, קיבלתי את המשך השרשור שלך, וקפצתי לביקור לעוד 2 הערות בהחלט אחרונות. א. העולם הוא מה שהוא ואף אחד לא יכול להגיד לאף אחד אחר מה הוא... צריך ללמוד לראות את המציאות כמו שהיא, ולא דרך משקפיים של אף אחד - וזה למעשה הדבר הנכון והקשה ביותר להגשמה. ב. אפרופו יועצים, מאמנים וקואצ'רים למינהם... כל עזרה והכוונה שמגיעה "עטופה" בדרישה לתמורה כספית לעולם לא יכולה להיות אובייטיבית ומועילה באמת... זה סתם עוד אספקט נוסף של הרדיפה אחרי ההצלחה והכסף המהיר, ואין לזה, לטעמי, שום זיקה אמיתית להגשמה יצירתית ומשמעותית שמגלמת משהו שונה מהאגואיזם הנפוץ, ואין לזה קשר לעשייה בעלת משמעות אמיתית ותרומה חיונית לחברה החולה שלנו. מנסיוני כשיועץ\מאמן וכדומה תלוי מבחינה כלכלית בתמורה כספית ממקבל הייעוץ, כמעט בלתי אפשרי לשמור על אובייקטיביות אמיתית. גם הדיון כאן, מעט עקר ומיותר....

למעלה