על הא ועל דא.

על הא ועל דא.

בזמן האחרון נכנסתי למעגל של שנאה כלפי הדת בקטע אחר..אני אפילו קצת מרגיש אנטישמי..
אבל באמת די!
בא לי עולם ששם אין דת...וחוק ...
אחד מהדברים שהכי שמתי לב אליו בזמן האחרון (למרות שאני בכללי ממש ימני ואחרי הכל הצבעתי למפלגה שעכשיו אני מתחרט )הוא:
שהמוסלמים- שונאים ורוצים להרוג בשם אללה-הדת .
והדתיים(בלי הכללות כמובן)יהודים-לא הכי פתוחים לשלום באמת "עשיו שונא ליעקב"..ושסיפרתי לאח שלי הקטן שיש לי חבר(יותר מכר)ערבי שלפעמים אנחנו ישבנו ודיברנו הוא ישר שואל אותי:"תגיד אתה משוגע"?

אני מאמין שאם כולם יאמינו בשלום הכל יהיה בסדר ולא נצטרך להלחם ולמות בצבא בגלל סתם איזה שיח שהלעיט ילד קטן שגדל למחבל....
כן זה אמונה גדולה כי הרבה אומרים
" אין מצב"
ו "הם ישנאו אותנו תמיד"
אבל בזכות (כן! זו זכות!) היציאה שלי בשאלה-(--שבזמן האחרון קיבלה חותמת סופית)אפשר קצת:
לחשוב על הכל מחדש.
לצאת מהקופסה.
לבדוק הכל מחדש.

וזה גם בעצם ההבנה שחתמה את כל העניין שלי(חוץ מבית כנסת בשבת וגם זה בשביל החברים חח) עם כל דת כזו או אחרת....

בקיצור הדת הביאה הרבה הרג וחורבן לעולם .
מי בא להקים איתי תנועה להוצאת הדת מחוץ לחוק?
או שנבקש משלום אסייג להעיף את זה יחד עם כל מה שהוא העיף....

דעתכם חשובה לי אשמח לתגובה......

Sonic hedgehog

New member
"מי בא להוציא את הדת מחוץ לחוק?"

ולמה שכפיה חילונית תהייה טובה יותר מכפיה דתית?

אני חושבת שאנטי זה די טבעי בהתחלה כשמגבשים דיעה חדשה ומתחילים לבחון דברים מחדש. לדעתי זה בדרך כלל עובר.

מIתר לי

New member
מה שמביא לעולם הרג וחורבן

זה האנשים, לא הדת...

צא מהקופסא, תבדוק הכל מחדש

אנשים אוהבים יאהבו בשם הדת, ואנשים שונאים ישנאו בשם הדת. את הדת צריך להוציא מהחוק מסיבות אחרות לגמרי...

הדת

ורק הדת. יכולה לגרום לאנשים שאוהבים לשנוא. בשם הדת.
בדת היהודית יש מצווה לשנוא. (משנאיך השם אשנא) ולאהוב (את השם ואת הגר ועוד)

מIתר לי

New member
"לשנוא בשם הדת" זה תרוץ טוב לשנוא

אדם שמאד רוצה לשנוא אנשים ימצא אלף ואחד תרוצים, עם או בלי הדת.

ועובדה שיש אנשים שגם אוהבים בשם הדת... באותה מידה אני יכולה לספר לך שסבתא שלי השאירה לי צוואה לשנוא את כל העולם, אז אני שונאת בשמה
ואני יכולה גם לשנוא בתם בהם, לשנוא לפי צו מצפוני, להמשיך עם התרוצים?

הדת מלבה את זה

עובדה כמה רעש ובלגן הערבים עשו ...רק בגלל שצחקו על מוחמד.
הממדים נעשים אחרים כשיש את הדת......לא שאי אפשר לשנוא בלעדיה...

זה ברור לגמרי

הכוונה שלי היא שתשים לב לאן הרוח הכללית הולכת בעקבות הדת....
ונצא מהקופסה שוב

הם אבל מגבילים את זה

ובשבילם מותר לשנוא את מי שלא תחת ההגדרות שלהם...לא הבנתי מה באת לומר?

Caro Kan

New member
שלשנוא זה לא טוב בשבילך.

יש חיים לחיות, חבל להתעכב על דברים קטנים.

לא כל כך פשוט

מלחמות דת הן אכן דבר נפוץ.
הדתות המונותאיסטיות גרמו לרצח של מליונים. ממש בלי פרופורציה לדתות הפוליתיאיסטיות. מאז המונותיאיזים, הנוצרי והמוסלמי, רצח ומלחמות דת התפרצו בהיקפים אדירים בלי שום השוואה למה שהיה קודם לכן.

ועדיין.

סטאלין - רצח מיליונים, והיה, לפחות רשמית, אתיאיסט.
היטלר - רצח מיליונים, והיה לא דתי במובן הרגיל. אמנם על חגורות של רבים מחיילי הנאצים היה כתוב got nitt uns (האל איתנו), אך קשה לשייך זאת לרצח בשם דת כלשהי.
הרומאים היו אכזריים בצורה בלתי מתקבלת על הדעת. רצחו ללא כל רחמים, צלבו, מכרו אנשים לעבדים ולזנות, כולל ילדים קטנים. הכריחו את המנוצחים להילחם בחיות טרף (אריות, נמרים) לשם שעשוע. מדהים. וכל זה לא היה בשם שום דת, אלא כדי לחזק את האימפריה שלהם, וגם לשם שעשוע של מוחותיהם החולניים.

בנוסף לכך, שים לב למה שאתה כתבת: "אני מאמין שאם כולם יאמינו בשלום הכל יהיה בסדר..." - אתה מאמין. זו אמונה. אין הבדל בין זה לבין דת ולא כלום.
וזה הסיפור של צ'מברליין (שייצג בזמנו את רוב אזרחי בריטניה, במיוחד צעירים וסטודנטים), ושל כל הבאים אחריו, שהאמינו, וחשבו שהעולם מתנהג לפי אמונותיהם, ובזה המיטו אסון על האנושות.
אחד הדברים הטובים בכל אמונה שהיא - היא שהיא מונעת במידה רבה את כניסתן של אמונות אחרות.
במובן הזה אמונה דתית מונעת הזיות שקר בתחום המדיני, הכלכלי וכד'. אפשר להביא דוגמא מובהקת מן הקומוניזם, שהיה מבוסס לחלוטין על אמונה (ולא על כל ניתוח אמפירי שיבסס את סיכויי הצלחתו) - ואכן אמונה כזו היתה אפשרית רק אצל אנשים שלא האמינו בשום דבר אחר.

בקיצור, הסיפור מסובך יותר מכפי שהוא נראה.

לא כל כך פשוט

לא אמרתי שכולם משתייכות עם דת.
אבל רןאים שהדת כשלעצמה הוסיפה עוד מלחמות הרג וחורבן בעולם.

למעלה