על האסקפיזם

על האסקפיזם

אני רוצה לומר לכם שאני מאוכזבת. מאוכזבת מכל ההתנהלות התקשורתית במדינה הזו. כל השנה אני מחכה לימי זיכרון. ימי זיכרון הם שמחה גדולה לעור התוף של נחמה. בהיותי חובבת מושבעת של שירי ארץ ישראל בכלל ושירים עבריים בפרט, אני מרשה לעצמי לגלות פרט טריוויאלי ולחשוף את אמיתות חיי. אני מאוהבת באליפלט. ולא רק בו, גם בבן יפה נולד, במה אברך ובשני ההראלים. מקברי? אולי. מורבידי משהו? סיפור חיי. השנה, הוציאו לי את כל העונג הצרוף הזה שבהאזנה לרדיו. ממתי "ילד מזדקן" הוא שיר יום זיכרון? וממתי טיפקס או שרית חדד הם קונצנזוס אבלות? 4 שעות ברצף אני כבר מאזינה לסירוגין לתחנות הישראליות ואפילו פעם אחת לא שמעתי את "חורף 73" וכשכבר שמו את אליפלט, הוא קפץ להם באמצע. ואני אומרת - תנו לבכות קצת. בכי כזה בריא. להזכר במורשות קרב ובחברים שהיו לי ולהיזכר שפעם היה פה שמח, כשמסחה עוד היתה מסחה ובכפר תבור עשו שמות על ערימות חציר. הגורן בבית אלפא בוערת, והטרמולו של ורדינה כהן עושה לי עוויתות. ועוד מחשבה, שמתם לב שבאופן כללי מתעלמים השנה משירי צבא? הרבה יותר עמיר בניון, שירי מזל וגורל וזהבה בן. אולי כי לכולם כבר נמאס מההקצנה הזו של גנרלים מחסלים לעומת סרבנים עושי בלגן. הרבה פה הבינו את המשמעות של "נפגעי פעולות איבה" כשווה לזו של "חללי צה"ל", בימים כאלה כשהחזית היא בכל בית קפה או אוטובוס, העורף כבר פחות מרתק וכל אחד על הכוונת. קחו את זה לאן שבא לכם. אני הייתי צריכה להוציא. קחו לעצמכם גם יום אחד של חופש לנפנף, אל תזריקו את הכולסטרול ישר לוריד וקחו ערכה לחיקון עצמי מקפת. אה, ואם תהיתם לאן נעלמה אודי, אתם יכולים להרגע. היא אוכלת עוף.

ועוד דבר

מה העניין הזה של: "משפחות שכולות יוכלו לנסוע בקווי אגד בחצי מחיר"? יש להם כרטיס שכול? אתם חושבים שיהיו אנשים שיספרו שסבתא שלהם מתה כדי לחסוך 5 שקלים?

סליחה שאני שוב פה, אבל זה הטריד

חצי לילה הוטרדתי מזה. יש על זה חוק התיישנות? כלומר מי ששכול מ 48 יצטרך להוכיח? ואם זו חמותו? הוא ישלם כפול? יש כרטיס מועדון? מה כל כך כאב להם, לצואות באגד, לעשות את כל הנסיעות חינם היום? ואפילו אם זה לילדים שהולכים לקנות נקניקיות למנגל?

טריפל

New member
כבר מזמן

שאין דבר כזה עורף. אבל אני שמח שפתחת טופיק על ארועי העצמאות, נחמה יקרה, וברשותך אני שובר בזוית חדה מעניני השירים בגל"צ. ביום שלישי הקרוב, אני מדלג לפרובינציה אחרת לטובת הביסלע ביזנס (סינג'רו אותי כראוי). כשסיפרתי לחבר על הנסיעה, הוא שאל בפליאה "אתה מתכוון להפסיד את יום-העצמאות בפארק?". עניתי לאותו חבר (שהוא בחור מקומי אגב) בחיוך שאני לא ממש מחשיב את זה כהפסד. כשראיתי שהוא טיפה נעלב ניסיתי להסביר לו את האבסורד בלחגוג יום עמצאות ישראלי עם חברה יהודים אמנם אבל לא ישראלים( למעשה, רובם היו בארץ פעמיים שלוש לכל היותר), כשהם מניפים את דגלי האומה בגאווה. הרי הישראלים היורדים שגרים כאן, לא טורחים להגיע אף פעם. הדבר היחיד שמזכיר ת'ארץ, זה כמות השוטרים והאבטחה מסביב לארועים האלה. השאלה שלי היא, האם תחושת התגובה שלי היא במקומה או שירדתי מהפסים סופית והפכתי אנטישמי? הרי בסך הכל יש משהו יפה בהזדהות הזאת.

טריפל

New member
אני חייב להתחיל לקרוא את מה שכתבתי

טרם השליחה... "תחושת התגובה" = "התגובה" אבל תיסלחו לי, מאחר וכבר שבוע שאני ישן באינטרבלים של שלוש שעות. בחיי.

נינטייב

New member
מזכיר לי את קריימר מסיינפלד

שכמעט מצא את מותו בידי המאפיה בשל כך.

יפה. מאוד יפה.

פה למשל יש השנה איזו להקה צבאית. אתה מבין? משלם המיסים (אני) מטיס את להקת הנחל לחצי השני של הכדור כדי שמישהו אחר (גם כן אני) יוכל לקנות כרטיסים ב- 30$ כדי לראות אותם. האמת? אם היה מישהו שווה, אולי הייתי שוקלת. לסתם מסיבת כוחותינו אני לא מתקרבת. לא אחרי פורים שלימדו את כולם לרקוד צדיק כתמר ועם הליצן אלכסנדר שהתבדח קצת ביידיש נראינו כמו מרכז קליטה ביום של גזזת. אבל לך תדע, אמרו לי שתוך שנתיים אני אחפש את זה. עשה לי טובה טריפל, אם זה יקרה, תירה בי. כמו בסנאי חולה כלבת. כמו בלאסי שובי הביתה. כדור אחד בראש.

טריפל

New member
את לא תחפשי את "זה"

את מקסימום תחפשי משהו שכבר לא קיים, אפילו בארץ. את "זה" סביר להניח שאם את לא מחפשת עכשיו גם לא תחפשי בהמשך. יש שני סוגים של ישראלים: הראשון זה אלו שתמיד מחפשים את הפלאפל המקומי ואיפה אפשר לקנות במבה וחמוצים של בני דרום כמו בארץ, בערך עשר דקות אחרי שהם נוחתים. השני פשוט פחות אובססיבי לגבי זה ויכול להסתדר גם בלי ההרקדות של יגאל טריקי האגדי. בגלל זה אנחנו קצת בדילמה לאחרונה. ז'תומרת, אני לא כל כך סגור על רצוני שצאצאי העתידיים יגדלו דוקא כאן בגולה, לתוך כל הצביעות הזאת והציונות בשקל שלושים. אני יודע זה קצת פלצני להגיד את זה במיוחד שהרבה זוגות עם ילדים היו קופצים על המציאה בלי לחשוב פעמיים, אבל זה עדיין משהו שמעסיק אותי. יום אחד נשב על איזו כוס קפה או מים ונחליף רשמים.

אתה תמיד רק מאיים

אמרתי לך כבר, אתה תדאג לסחורה, אני אדאג למנצ'יז משובח. נשחק איזה משחק קלפים בשמש. זה יום העצמאות הראשון שלי בגשם שוטף.

נינטייב

New member
דיר נחמה

מה לעשות, גם הפליי ליסט של יום הזכרון הוא חלק משדה הקרב התרבותי-חברתי. אני מושמע, משמע קבוצת ההתייחסות שלי תרמה את מנת הדם שלה לבכחנאליה הקאניבאלית שנקראת "הסכסוך הישראלי-ערבי". תרמתי דם, אני רוצה שיר. על כל מנה אני רוצה. ככה זה.

מה הקשר בין זה

לבין זמר שלוש התשובות? (שלא תביני אותי לא נכון נינט, הוא שיר יפיפה אבל לא יום זכרון בעליל).

משהו בהחלט קורה כאן

אצל טלי ליפקין-שחק מדברים עכשיו על חייל שהתאבד ועל טירטורים. ממתי מדברים על הטאבו הזה ביום הזיכרון? משהו קורה למדינה הזאת, רק לא ברור לי מה.

נהיינו צבא של קוטרים?

וזו לא האשמה, זו תהיה. פלאפון לכל חייל ומספר ישיר לתלונה לכל אמא. למדינה הזו נמאס מאנשים מתים. המדינה הזו מבינה שאם חייל מתאבד, זה לא בהכרח כי הוא היה פסיכי אלא כי עשו אותו כזה ואולי הוא לא לגמרי התכוון לזה אלא זעק לעזרה. לטל"ש מתאים לקשור את זה לזה.

עין הנץ1

New member
עם בכי ועם נהי

גם אני משתייך למצדדים בשירי האבל. כל כך חבל שצריך לחכות ליום הזיכרון ולצ'ה באב כדי לשמוע פניני זמר עברי. אבל, אחותי נחמה, למה ללכת על "ילד מזדקן"? גשי לך לרדיו ת"א ותשמעי שם שירים נוגים בשפות לעז, כאילו כל הערב-רב של האוכלוסייה פה מחולקת לשוחרי ניק קייב ולשאר בעלי דמות היגון בניכר. כן, פעם ידעו לכתוב שירים. כשהפטריוטיות לא הייתה מילה גסה, כשבחורות העזו לטמון בחזה פרבלום במקום סיליקון, וכשהאומה רעשה ת"ק פרסה כאשר העזו לשדר את בלדה לחובש או את הסלע האדום (בהזדמנות זו הייתי רוצה לומר: דני רובס שוב הבייתה, סלחנו על הכל). כן, ראיתי ציפור רבת יופי. הציפור ראתה אוטיסט.

עין הנץ1

New member
אגב

כל מי שמזמזם ונורא רוצה לדעת אילו מילים הסתתרו בקטע מוזמן לאתר חדש שיעניק לכם שעות מרובות של קורת רוח ועילה לשכניכם להזעיק את שלטונות החוק.

מגבעת התחמושת ועד ים של דמעות

לדעתי זה דווקא בסדר שהבאסה נעשתה דמוקרטית. העם אוהב שרית חדד? העם נשפך מטיפקס? העם יקבל טיפקס וחדד גם בימי הזיכרון. את בעצמך כתבת, נחמה, ש:שמתם לב שבאופן כללי מתעלמים השנה משירי צבא? הרבה יותר עמיר בניון, שירי מזל וגורל וזהבה בן. אולי כי לכולם כבר נמאס מההקצנה הזו של גנרלים מחסלים לעומת סרבנים עושי בלגן. הרבה פה הבינו את המשמעות של "נפגעי פעולות איבה" כשווה לזו של "חללי צה"ל", בימים כאלה כשהחזית היא בכל בית קפה או אוטובוס, העורף כבר פחות מרתק וכל אחד על הכוונת מצידי שגם ישימו שירים בפיליפינית, ברוסית ובערבית, כי לא רק צברים שעירי חזה ומסוקסי זרועות נופלים פה על ימין ועל שמאל.

גרגול

New member
אם יש בי דאגה היא חשופה כמעט

מה זה משנה? ממילא כוכבי הזמר המזרחי מסתערים על כל המאחזים של "ארץ ישראל" במטרה לכבוש את המיינסטרים הנכסף דרך תעלות גלגל"צ. והם מצליחים. צבא קטן וחכם יש לגואטה. וזה בכלל לא משנה שזהבה בן לא מבינה את המילים שהיא שרה, העיקר המעוואל (או איך שלא מאייתים את זה). יאללה, בן צור, סע הביתה, שלום ותודה.

נינטייב

New member
"לא משנה שזהבה בן לא מבינה את

המילים שהיא שרה..." בהחלט המשפט הדוחה ביותר שנכתב בפורום הזה מיום היווסדו. בוש לך, גרגול.

למעלה