מזכיר את התער של אוקא'ם
לפי מה שהבנתי, הוא גם מדבר על שיטה למצוא את ההסבר ההגיוני ביותר לדבר מסוים, ושלילת הדברים הלא אפשריים (מה שלא ניתן להפריך ולהוכיח כמו טענות שחייזרים הפילו את העץ ולא רוח חזקה) והלא נכונים שהצלחנו לשלול
הבאתי אותו פעם כדוגמא כאן לגבי החיפוש הרוחני, אני חושב שאמונה, דורך רוחנית כלשהי צריכה להיות מבוססת על זה ולא דמיונות ורגשות מתחלפים מיום ליום.
לכן נראה לי תמוהה שיש בודהיסטים ויוגים ועוד כל מיני, שטוענים שזה לא משנה אם מישהו מאמין באל פרסונלי שמת בשביל החטאים שלו כמו ישוע, אל-קאעידה, מורמונים שטוענים שג'וזף סמית' דיבר עם אלהים וקיבל את האמת שבארה"ב היו אדם וחווה והסיינטולוגים שמגדילים לעשות עם סיפורי החייזרים של ג'ון הבארד שהמציא את זה בתור בדיחה והם מטיפים לזה בתור אמת..
אם "הכל הולך" אז זה מחזיר אותנו למטריאליזם והכל שגוי=הכל נכון=מבטל כל רוחניות או בכלל טעם כלשהו בלעשות משהו..
אמונה של בנאדם צריכה להיות מבוססת, אני לא אומר אך ורק מדע, אבל לפחות "לתת אמון" כמו שאומרים בבודהיזם, וגם ביוגה, ובזרמים אחרים, דברים שאתה יכול לקבל כהגיוניים על סמך התנסות, ראיות, ושכל ישר. מניסיון אני יודע שאם אתה סומך על קרעי תרנגלות, כל מיני דברים שאתה יודע שאלו המצאות ושקר אז אמונה כזו לא תחזיק מעמד ולא תקדם אותך ולא את העולם.
כמו מי שמסתמך על זכייה בהימורים שהוא תיכף הולך לעשות מיליונים, לא צריך להיות פסיכולוג כדי לדעת שמהמרים נמצאים בחרדה רוב הזמן כי הם בעצם יודעים במודע ובתת-מודע שהם סומכים על אשליות ומשקרים לעצמם.
כשבנאדם נחשף לאמת מסוימת אז הוא לא יכול למחוק את זה, כמובן שעם מספיק מניפולציות הכל אפשרי אבל אני מדבר על הרוב המוחלט, הדוגמא הכי טובה זו הכחשת השואה, אנשים נורמלים שנחשפים לידע הקיים לא יהיה להם צל של ספק שהתרחשה שואה, גם אלו שמכחישים בד"כ עושים את זה מתוך שנאה ומשקרים בכוונה, אולי מיעוט קטן באמת מאמין לזה.
לכן אני גם מגדיר עצמי כאגנוסטי רוחני (קיימת הגדרה כזו

, כי יכול להיות גם שאני טועה