על דרכי התחקור בצה"ל

על דרכי התחקור בצה"ל

"דובר צה"ל אומר אמת! אתמול, יום חמישי, ה – 1.11.07, פורסם ב’ישראל היום’ שחיילים בגדוד 12 של חטיבת גולני מצלמים גופות של מחבלים שהרגו, ומשתמשים בתמונות כשומרי מסך בטלפונים הניידים שלהם. על פניו, עיקר הידיעה בגילוי זה. למעשה, יותר משהידיעה מהווה הצצה להווי החולני-משהו של חיילי גדוד 12 של גולני, הידיעה מאפשרת הצצה נדירה אל ההיגיון המנחה את צה”ל בבואו לבחון מקרים מעין אלו. זאת, בזכות פרץ בלתי מוסבר של כּנוּת מצד דובר צה”ל. בתגובה לכתבה, ולאחר הצהרה על חשיבות ערכי המוסר, דובר צה”ל מכריז: “הנושא שמובא בכתבה ייבדק, ובמידה שאכן יתברר כי מדובר בבעיה נקודתית ולא בתופעה רחבה, הוא יטופל במלוא חומרת הדין“. קראתם נכון: לפי דובר צה”ל בכבודו ובעצמו, במידה שמדובר בתופעה רחבה – כלומר, במידה שבקרב כלל יחידות צה”ל נהוג להשתמש בתמונות של גופות מחבלים כשומרי מסך – הבעיה לא תטופל במלוא חומרת הדין. סוף-סוף דובר צה”ל מצהיר, בפה מלא, על המדיניות הנהוגה בצה”ל עוד מאז שארגון “שוברים שתיקה” פרסם לראשונה את עדויותיהם של חיילים ששירתו בשטחים: צה”ל לא חוקר או מפעיל אמצעים נגד נורמות הנהוגות בקרב חייליו, צה”ל מטפל במלוא חומרת הדין רק במקרים נקודתיים. ההסבר פשוט: צה”ל מודע לחשיבות ערכי המוסר. וכיוון שמבחינה מוסרית עדיפה בעיה נקודתית על תופעה רחבה, צה”ל מטפל רק בבעיות נקודתיות. הרי גם אם מדובר בתופעה רחבה, מה כבר צה”ל יכול לעשות? לשים את כל הצבא בכלא? אם מדובר בתופעה רחבה, אז עוזבים את זה. יורדים מהעניין. אפשר לחשוב מה כבר קרה? ניתן לחבר’ה ליהנות קצת – אחרי הכול, מי כמונו יודעים שמגיע להם להתגאות בעבודה שלהם. ‘ואני אגיד לך יותר מזה’ – אפשר כמעט לשמוע את דובר צה”ל מסנן מתחת לשפם – ‘הם תפסו את הערבושים המחוררים בפוזות מדהימות’. עודד נעמן, שוברים שתיקה" פשוט מדהים.

StrengthHonor

New member
שוב פעם עם הפצפיזם והסטירה השנייה?

לא מספיק? הפלסטינים והתומכים בהם פי 10^5 יותר אלימים שקרנים ואכזריים מכל אחד שמצלם איזה מחבל(מחבל שהלך להרוג אזרחים , ובטח צילם לא קצת דברים , אתם מכירים את הזה שיש מאחוריו דגל של החמאס וכו') ואתם עדיין ממשיכים לשים רגל , רובכם משתמטים מצבא הכיבוש או ג'ובניקים , אז אל תגידו לצבא איך להתנהל לכם אין זכות להגיד לצבא איך להתנהל כבר מזמן , אפילו אם אתם שומעים משהו כמו "אום שמו"ם תביא את ה 10^4 טון נפאלם מהאפסנאות" ולמחרת בחדשות שומעים שרבע מרצועת עזע נשרפה קיבינימט

StrengthHonor

New member
ועוד משהו:

מעניין אם מבית אתם טיבטים גדולים כאלה , טוב נו זה כבר דיי ברור יש היסטוריה וכל זה

StrengthHonor

New member
אני הכי פעיל בפורום מרצ

ואני שמח להקדיש את כל הזמן לכל התגובות שאני מחליט לכתוב פה , אבל אופן ברוך הבא תענוג.

StrengthHonor

New member
זה פורום פוליטי רשמי בתפוז

יש פה טרולים מהצד השני של המפה הפוליטית בכל מקום , מה לעשות שנוערמרצ לא פעיל כ"כ? חוץ מזה לפחות אני בחיים לא מגיב לריבים אישיים

yoavr10

New member
באמת בלתי נסבל...

אבל אין ספק שאחת התכונות הבולטות בנוער מרצ, שאנחנו יודעים לטפל במתלהמים. את זה אתה לא יכול לקחת מאיתנו.

StrengthHonor

New member
זאת אומרת?

יד מהירה על ההדק או לא נותנים לטרולים לעשות פה מבירות אישיות על גבי עשרות תגובות? זה באמת לא חוכמה לבוא ולקרוא לכל איש ימין שבא לפה לדבר וזורק בדיחה שחורה או שתיים "מתלהם" בכלל אני שונא את המשמעות החדשה הפוליטית שהקנו לזה.

kryp

New member
אם ניפוץ אשליות וכתיבת אמת היא הטרדה...

קח כדור, תירגע, הבנאדם לא עושה שום דבר שאמור להטריד, ולא כותב שום דבר מציק.

ערב רב

New member
מן הסתם מדובר בסה"כ בטעות ניסוח בתום לב

צ"ל "בתופעה רחבה ולא בבעיה נקודתית" ולא "בבעיה נקודתית ולא בתופעה רחבה".

לא נראה לי.

אם תשים לב באמת לדרכי התחקור בצה"ל תראה שהמציאות היא בדיוק כזאת: לא מטפלים בבעיות נרחבות, רק בבעיות נקודתיות. מפעם לפעם מואשם חייל בהתעללות בפלסטינים במחסומים, בערך פעם בחודש מישהו מקבל על זה מחבוש. עם זאת, מדובר בתופעה שקיימת כמעט בכל מחסום כמעט כל יום. כנ"ל ירי ללא אבחנה, כנ"ל וידוי הריגה, כנ"ל התעללות בטירונים ועוד. מה גם שלא נדמה שמדובר בטעות פעוטה, הרי ההודעה מתייחסת למקרה ספציפי ולחקירת מצ"ח ספציפית, אין כל כוונה לחקור את התופעה ברמת המאקרו אלא רק את היחידה הספציפית הזאת. נ.ב. טוב לשמוע ממך...

StrengthHonor

New member
זה לא שאני בעד התעללות בפלסטינים

אבל ממש לא בא לי לתת לטרוריסטים שלהם תחמושת

kryp

New member
מה הבעיה בחייל שדופק כדור בטרוריסט ומתגאה בזה

מותר להם להתגאות ולספר לכל העולם. הם מגנים על המדינה שלהם, מה אכפת לכם אם יש להם תמונה של גופה מעוכה בפלאפון?

ל שכזו

New member
אני ממש מקווה שזה היה בצחוק...

אבל רק לשם הספק: "מותר להם" באיזה מישור? 1- אסור להם חוקית ("יטופל במלוא חומרת הדין") 2- מבחינה מוסרית, בעינייך באופן אישי זה ערכי והגיוני שיש לך תמונה של גופה בפלאפון, אבל זה משהו שהוא די טאבו, הייתי אומרת. לפחות ע"פ הזעזוע הכללי וההדים שיצר הסיפור בתקשורת. זה בהנחה שה"מותר" שלך מתייחס לנורמות חברתיות או לגיטימציה. 3- ויש גם את עניין ההשלכות עליהם באופן אישי ועל החברה שלהם. זה בדיוק סוג הדברים שיוצר בעיות נפשיות מטורפות, אני לא חושבת שזה משהו שצעירים בני 20 שמשתחררים מהצבא צריכים לסחוב ברזומה שלהם. זה נשמע די מעיק לחיים ולנפש (ולא רק נשמע, אתה מוזמן לבקר ב"שוברים שתיקה", אתמול גם היה סרט בערוץ 8 על חיילות קרביות וההשלכות הנפשיות של השירות על החיים שלהן). חשוב למגר תופעות כאלו מהשורש גם בגלל שיש כאן גיוס חובה, ואתה לא יכול לצפות מכל הציבור לעבור חוויות שיעוותו להן את החיים.

kryp

New member
אם אסור להם מבחינת החוק, זה מגוחך.

1.אני תוהה, להציג תמונה של מחבל שנהרג בפעילות כרקע למסך הפלאפון זה לא בסדר? ואם החייל סתם ישים תמונה של גופה, תמונה שצולמה בלי קשר לצה"ל, ולא בישראל? גם אז יענישו אותו? 2.אני לא תומך בשימוש בתמונה כזאת כרקע לפלאפון, אני כן תומך בצילום מחבלים הרוגים על ידי הצבא בשביל העלאת המוטיבציה בקרב החיילים. תמונות כאלה היו חסרות במלחמת לבנון השנייה, גם לחיילים וגם לאזרחים. 3.למה להגזים? אומנם יש בצבא, בעיקר בשירות קרבי, כל מיני גורמים לבעיות נפשיות, אבל צילום תמונה של מחבל זה לא אחד מהגורמים. חיילים קרביים נחשפים לאלימות, אני לא מבין מה הבעיה כאן. מי שלא יכול להתמודד עם זה בדרך כלל לא מתגייס ליחידה קרבית. מי שלא מורעל על יחידה קרבית ועל מה שהולך שם, שילך להיות ג'ובניק.

למעלה