על דרך המלך

על דרך המלך

סיפור שקיבלתי באמייל היה היה מלך,שבאחד הימים החליט לבחון את נתיניו. לשם כך הוא הניח באמצע אחת הדרכים בממלכה,אבן גדולה.הוא התחבא מאחורי סלע וצפה במעשי נתיניו אשר נתקלו באבן בדרכם. כמה מאצילי הממלכה וכן הסוחרים בעשירים שבה,עברו ליד האבן ופשוט התעלמו ממנה והמשיכו בדרכם. המלך המאוכזב המשיך לצפות בעוברים ושבים,שלא רק שלא הזיזו את האבן מהדרך,אלא אף הגדילו לעשות והאשימו את המלך שאינו דואג לניקיון ופינוי שבילי הממלכה. לבסוף,כשהיה המלך כמעט על סף יאוש מנתיניו האנוכיים,חלף איכר כשהוא נושא בידיו שקים המכילים ירקות.ברגע שהבחין באבן הגדולה,הניח האיכר את שקיו הכבדים וניסה להזיז את האבן לצד הדרך. לאחר מאמצים רבים וממושכים,הוא הצליח במשימה! להפתעתו,מצא האיכר מתחת לאבן הכבדה ארנק,שהכיל מטבעות זהב רבים וכן מכתב מהמלך בו נאמר,כי הזהב מיועד למי שיזיז את האבן הטורדנית מהשביל. האיכר הבין מה שרבים אחרים לא השכילו להבין: כל מכשול בדרכךהוא הזדמנות שיכולה לשפר את מצבך. אין לעקוף! עם מכשולים יש להתמודד! ללמוד מהם ולהמשיך הלאה! נסה זאת ואולי גם אתה תמצא שם זהב שמחכה לך!

אילו היה האיכר ישר עד תום

היה ממהר למשמר המלוכה ומחזיר את אוצר ומחכה אם יקבלו אם אף אחד לא ידרוש האבידה..

מרק,האיכר השכיל להבין

את אשר אחרים לא הבינו. הוא גם מצא את המכתב של המלך וזה היה ברור שהאיכר.. הוא הזוכה המאושר

טעות שלי../images/Emo24.gif

בהבנת הנקרא. באמת איכר ישר היה וגם עם כושר גופני אני במקומו הייתי מעיף את האבן בבעיטה ונוקע אותה

חן (*_*)

New member
בדרך המלך

ערב טוב, שבוע טוב, וחג אורים שמח לכולם. פנינת החן- יקירה, אהבתי מאוד את סיפורך, ועוד יותר את מוסר ההשכל . הרשי לי לצרף לאשכולך סיפור נוסף על מלך אחר . כמה שווה הממלכה חכם מוסלמי אחד יצא מביתו ומארצו והלך ימים ארוכים ברגל כדי להגיע לבגדד ולפגוש את הח´ליף אהרון אל רשיד. הח´ליף הזה נודע בגאוותו הרבה ובשחצנותו, והירבה להתפאר שהממלכה שלו היא הגדולה והחזקה והעשירה מכל הממלכות בעולם. " כשהגיע לחצר הארמון וביקש להתקבל אצל הח´ליף הכניסוהו מיד, שכן שמו הלך לפניו כאיש דת חשוב ורציני. כשעמד לפני השליט רב העוצמה, אמר לו: הוד מעלתך, יש לי שאלה פשוטה לשאול אותך: אם חלילה הייתי מגיע למצב שאתה אבוד במדבר, גרונך ניחר ואתה עומד למות מצמא ומהתייבשות, מה היית מוכן לתת בעבור כוס אחת של מים?" הח´ליף לא היסס אפילו לשניה אחת וענה: "הייתי נותן את חצי הממלכה שלי!" והחכם המשיך: "ומה אם המים ששתית, בדרך כל שהיא, מילאו אותך עד כדי כך שעמדת ממש להתפוצץ? הוי, ח´ליף נכבד, כשחייך ככה בסכנה, מה היית נותן על מנת לקבל כמה גלולות שירפאו אותך וישאירו אותך בחיים?" ענה לו השליט: "מובן מאליו שהייתי נותן את המחצית השניה של ממלכתי על מנת להינצל!" אמר לו החכם: "אם כך, הוד מעלתך, מדוע אתה נוהג להתפאר כל כך בגודלה, חוזקה ושווייה של הממלכה שלך, כאשר אתה עצמך מוכן לוותר עליה בעבור כוס אחת של מים וחופן כדורים?"

למעלה