על גברת ועלמה..

dogli3

New member
על גברת ועלמה..

מהן ההגדרות המדויקות לגברת ועלמה? האם הכינוי "גברת" יינתן רק לאישה נשואה? אם לא, באילו הקשרים כן ניתן לכנות אישה כ"גברת"? שבת שלום, רותם.

גנגי

New member
כשהיא אישה מכובדת

היא תיקרא "גברת". ובכלל, בפנייה בעברית נורמלית לאשה לא מוכרת נהוג לקרוא "גברת" ולא "עלמה". כאילו - "סליחה, גברת/גברתי, הארנק הזה שלך?" ולא" סליחה, עלמה/עלמתי - הארנק הזה שלך?"

dogli3

New member
וכשהיא לא?

הרי לך שיחה וירטואלית בין אמי לידידי: אמי: אגב, אני אמא של הגברת... ידידי: אם אפשר לתקן אותך, אני מקווה שבכלל תראי את זה, ככל הידוע לי, גברת זו אישה נשואה, על אצבעתה של ביתך לא ראיתי טבעת ומההכרות שלי איתה אני יודע שהיא לא נשואה. לכן אני חושב שכדאי שתקראי לה "עלמה". אם את שואלת אותי, אני מעדיפה שיקראו לי בשמי בכלל. האם טענתו של ידידי שגויה? ואם כן, מאין נובעת הטעות?

ההגדרה המדויקת?

גברת = גבירה והיא אשה שלטת. בעברית חדשה וגם לא כל כך חדשה, פניה של כבוד לאשה. עלמה היא אשה צעירה, נשואה או לא (הנה העלמה הרה ויולדת בן, אמר ישעיהו. אוי וי, ללא חופה וקידושין?). הענין הוא שמתרגמים madam, frau וכו' לגברת. אז איך לתרגם miss, fraulein? פשוט, אין מקבילה בעברית. לתרגם לעלמה, נסיון כושל. בעברית גבירה היא גבירה גם כאשר היא בתולה

גנגי

New member
בתולה?

מה לבתוליה ולעניין כינויה? סביר יותר שהכוונה לגילה או למעמדה המשפחתי. בתוליה או כל ענייניה האישיים האחרים הם עניינה הפרטי, או בכל אופן כך צריך שיהיה.

זה בא לי בגלל הנוצרים

שמפרשים את הפסוק מישעיהו כפי שמפרשים. ואל תשכחי איפה אנחנו נמצאים, שם, בימים ההם זה שווה (שני ווי"ן רק בשבילך) כסף:כסף ישקול כמהר הבתולות.

גנגי

New member
אני חושבת שהשאלה

שם למעלה התייחסה לעברית בת-ימינו.

למעלה