על גבול הייאוש.

שייייקה

New member
על גבול הייאוש.

שלום,
אישה, בת 33, מקבלת מחזור בצורה סדירה [99% מהפעמים] ובזמן האחרון [כבר מעל לחצי שנה], סובלת מתסמונת קדם ויסתית מעיקה, מנטרלת ובגדול מייאשת לי את החיים והצורה.

אני לא יודעת אם חשוב וראוי לציין, אבל מאז שקיבלתי מחזור בפעם הראשונה היו לי כאבים, לעיתים לא פשוטים ולא קלים כלל וכלל, אבל תסמונת קדם ויסתית לא הייתה, בכלל, שנים על גבי שנים. בד"כ היו כאבים חזקים ביומיים הראשונים של המחזור וזהו.

נכון להיום, כשבוע/שבוע וחצי לפני המחזור מתחילות בחילות מטורפות [זה החלק שהכי קשה לי], כאבי ראש מדיי פעם [לעיתים כאבי ראש מיגרנתיים], כאבי בטן, עצבים גבוהים מאוד ושישו ושימחו ועלהכיף כיפאק.

כרגע אני מטופלת בדיקור + שיח אברהם אותו התחלתי לקחת לפני שלושה ימים, כל בוקר, 25 טיפות.


ולאחר ההקדמה המפרכת - שאלותיי הן אלו: א' - כמה זמן לוקח לשיח אברהם להשפיע?
ב' - הבנתי שלשיח יכולות להיות תופעות לוואי הדומות לחלוטין לתופעות אותם מנסים להעלים, קרי, בחילות, כאבי בטן וכו' האם זה נכון?
ג' - האם יש משהו נוסף שמישהו מפה התנסה בו שיכול להקל/לסייע/להועיל לתסמונת קדם ויסתית ממש לא נעימה?


תודה מראש.
 

0 אור 0

New member
איזון של מערכת הורמונלית לוקח זמן

בעקרון את מטופלת דוקא בשתי שיטות שהן יחסית די מהירות , דיקור וצמחי מרפא, כך שיש סיכוי שבטווח של חודשים המערכת תתאזן והתופעות יפחתו או יעלמו,
ישנם גם מזונות מסויימים וצמחים נוספים שיכולים להקל ולסייע לאיזון, אבל כדאי שהכל יהיה מתואם עם הטיפול שאת כבר מקבלת. אם את כבר מטופלת ברפואה סינית אז שיתן לך המלצות תזונה לפי אותה שיטה שתומכות ומחזקות את הטיפול
 

שייייקה

New member
אגב,

האם זה נכון שתופעות הלוואי של שיח אברהם הן אותן תופעות שאותן הצמח אמור לאזן?
ועוד שאלה אחת - במידה וישנן תופעות לוואי, כמה זמן הוא זמן 'סביר' לתופעות לוואי להמשך ומתי רצוי להפסיק לקחת בכלל?
 

0 אור 0

New member
ריאקציה ותופעות לוואי

בטיפולים שונים יכולה להיות תופעה שנקראת ריאקציה, ובה מייד לאחר הטיפול או תוך יום-יומיים מחמירים הסימפטומים של הבעיה , ולאחר מכן הריאקציה עוברת והמצב משתפר,
כמטפלת, אני משתדלת למתן את הריאקציות על ידי טיפול יותר הדרגתי ועדין, אבל זה ענין של גישה וככלל הריאקציה היא תופעה מוכרת ומקובלת.
לעומת זאת, תופעת לוואי של צמח הינה בדיוק כמו תרופה מערבית - מעידה על כך שיש בעיה של התאמה של הצמח לאדם.
במידה שצמח מרפא גורם לתופעות לוואי כלשהן יש להפסיק מיד לקחת אותו, ולהתייעץ עם המטפל איך לשנות את הטיפול ולהתאימו אליך.
אגב, אני לא כל כך מכירה את הגישה של הרפואה הסינית לצמחי מרפא, אבל בגישה שאני למדתי נדיר מאד שנותנים רק צמח אחד, ובפרט שיח אברהם - בדרך כלל יוצרים תערובת בעלת מרכיבים סינרגטיים ומאזנים זה את זה.
 

מאיר72

New member
האם את שייח אברהם נתן לך המטפל/ת או

שאת לקחת את זה על דעת עצמך
 

mic26

New member
להיות אישה = סבל


אז זהו, שלא.
במשך עשרים שנה חווית מחזור כואב וקשה, וזה כבר משהו שאין סיבה לסבול, ואפשר לפתור באמצעות טיפול סיני טוב. אני כותבת את זה רק כדי להבהיר שהבעיה לא התחילה לפני חצי שנה, אלא הרבה לפני. לכן גם לוקח זמן להראות לגוף איך הוא יכול לפעול בצורה תקינה.
כתבת שאת מטופלת בדיקור, והשאלה היא כמה זמן. אם למשל כבר קיבלת עשרה טיפולים ואין שום שינוי, אולי כדאי להחליף מטפל. אם החל שיפור מסויים באיכות החיים, כדאי להמשיך.
בנוסף, כדאי מאוד לחשוב מה קרה לפני חצי שנה, בתקופה שבה הכל התחיל. הגוף לא מפתח תופעות כל כך קשות ככה סתם.
כדאי שתחשבי, בעזרת המטפל או לבד, איך את יכולה לשפר את ההרגלים שלך. למשל, לאכול ארוחות בשעות קבועות של היום ולא לצרוך רעלים, כמו קפה, סיגריות, אלכוהול, חומרים משמרים, אוכל מוכן ועוד. יוסף ציין תנועה, ואני מסכימה איתו. ספורט, ריקוד, משחק, הליכה בטבע, מה שעושה לך טוב. חשוב מאוד להנות מזה ולא סתם ללכת לאימון שלא נעים לך, רק כי צריך.
ככל שתשתפי פעולה עם עצמך, כלומר תאמצי אורח חיים בריא, כך יגברו הסיכויים שלך להרגיש טוב.
 
למעלה