על בריחה מהמציאות ותחושות.
רוצים לברוח מהמציאות? -הרשו לי להציג את האפשרויות הבאות: 1. סמים ואלכוהול.
2. שינה (!)
אז... מה דעתכם על הרשימה הנ"ל? האם זה נכון שהדברים המפורטים לעיל משמשים לבריחה מהמציאות? מכירים דרכים נוספות?
סמים ואלכוהול- "סמים משמשים את בני האדם למטרות הנאה (recreational drugs) כדי לשנות במתכוון את ההכרה (כמו אלכוהול, קוקאין וקנאביס)" [ויקיפדיה].
שינה- "יבורך ממציא השינה: גלימה זו המכסה כל מחשבות אנוש, מעדן זה המשבית את הרעב, מים אלו המרוים את הצמא, אש זו המחממת את הצינה, צינה זו המפיגה את החום, ובקיצור, המטבע הכללית לקניית כל הדברים, המאזניים והמשקלות המשווים את הרועה למלך ואת הטיפש לחכם. רק פגם אחד יש בשינה, לפי מה ששמעתי, והוא שהיא דומה למוות, כי בין הישן למת יש הבדל קטן מאוד." דון קיחוטה, חלק שני פרק 68, תרגום לואיס לנדאו כפי שכתוב בקטע המצוטט, השינה היא מפלט מעולה מכל מיני צרות ודאגות שיש לאדם. --------------תחושות------------- נניח שיאמרו לכם שאתם צריכים לקבל אגרוף (חזק) ממישהו. נותנים לכם שתי אפשרויות- או לקבל את האגרוף עכשיו, או לקבל אותו עוד 5 שנים-מה תעדיפו? אני, באופן אישי הייתי מעדיף לדחות את הכאב. עכשיו נעבור שלב- נניח שהאפשרויות שהיו מוצעות לכם הן אלו: 1. לקבל את האגרוף עכשיו. 2. לקבל אותו בעודכם תינוקות בני שנה. מה תעדיפו? לדעתי בשאלה הזאת כולם כבר יאמרו שהם יעדיפו לקבל את האגרוף כשהם עוד קטנים. בכלל, למישהו אכפת מכאב שהוא בעבר? האם הייתם רוצים לבטל פגיעה פיזית שקרתה לכם (בהנחה שהיא לא השאירה חותם כלשהו)? דבר נוסף- האם אכפת לנו שיש לנו סיוטים בלילה? מה גורם לחוסר אכפתיות? איזה חלק מהגוף שלנו לא נמצא בלילה? מה החלק בגוף שלנו שמתנגד כ"כ לכאב? מה גורם לנו שאכפת לנו רק מההרגשה העכשוית?
רוצים לברוח מהמציאות? -הרשו לי להציג את האפשרויות הבאות: 1. סמים ואלכוהול.