סלח לי, קביעותיך הם קביעותיך בלבד
על הערתך כאילו אין כזו מילה 'מבינות'. כאן נמדדים חייך בהכרת חיי התורה. המושג 'מבינות' ובפרט בסלנג והגייה אשכנזית, היה למילה ביני עמודי דבי מדרשא, המון לפני שבן יהודה קבע את העברית שלו. לא אומר לך כנגד, שאין מילה כזו 'הבנה'. השאר בשלך, ב'הבנה' המדוברת עברית, שלך. ואנו נישאר ב'מבינות' התורנית העתיקה שלנו. איני מעוניין להתפלמס פילמוסים שונים שלא בפלפולי דאורייתא כאן בפורום, היות ולא לשם כך הוקם הפורום. השאר בידיעותיך, אנו באמונתינו. אמונתינו באה בעקבות ידיעתנו. ראינו בחוש, בעיני בשר, ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי וכו', ובעקבות זה האמנו בה' ובמשה עבדו. וירא ישראל את היד הגדלה אשר עשה ה' במצרים וייראו העם את ה' ויאמינו בה' ובמשה עבדו [שמות יד.] ושוב אין לי עניין להתפלמסות. כולם מאמינים בתורה וב Bbeible אלא שיש הסוברים שהים נקרע בעקבות גאות ושאל ועוד כל מיני דמיונות... ויש הסוברים [שהם עם ישראל מאמינים בני מאמינים ואני בתוכם] שהקב"ה קרע בפנינו את הים עם כל הנסים ונפלאות כמו שנזכה לראות בקרוב במהרה בימינו כנאמר כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות [מיכה ז.]. אמן. יש בבני ברק, בירושלים, בניו יורק ובשיקאגו, ובעוד המון מקומות, הרבה אנשים שיודעים תורה והלכה. קראו ושנו ושימשו תלמידי חכמים המוכיחים ברורות בעצם הווייתם, שאינך צודק. ואשמח אם בזאת תם הויכוח. מה שברור הוא, שהנכנס לפורום כאן. נכנס לפורום לשאול את הרב. ולא לשאול חנוני או קרדיולוג או כל משהו אחר, הטוען שיודע את ההלכה. עצם חוסר אמונתו בה, מוכיח כי אין לו בזה שיג ושיח. אין לסמוך על רופא שאינו מאמין ברפואה אלטרנטיבית ואינו עוסק בה, כדי להשתמש בה. הרי הוא אינו עוסק בה. גם אינו מאמין בה. הוא רק מבין בה...