על ביוטים ובחירות

עגנון

New member
על ביוטים ובחירות

היום, במהלך סידור ערימות הדפים שהצטברו אצלי, גיליתי פנינה שהתגלגלה לידיי בבחירות המוניציפליות האחרונות. מדובר בחומר הסברתי לקראת הבחירות דאז (1998) בירוחם, שנכתבו ע"י אחד המתמודדים לראשות המועצה. להנאתכם.

גנגי

New member
אם הצחוק מוסיף שנות חיים

אז נוספו לי כמה בזכות השרשור הזה. מאוד נהניתי.

Idan91

New member
למה את כל הזמן

אוגרת עוד ועוד שנות חיים?? אה, פולנייה.

גנגי

New member
כי המקוריוֹת שלי

עוד מעט ייגמרו, לא? אז צריך איזה מאגר-חירום...

טל קר

New member
אפרופו בחירות

לא מוניציפליות, אבל עד שתהיינה ארציות זה ילך לאיבוד - שני דברים מבחירות 99, שמצאתי בהקשר של שם מפלגה ואותיות מיצגות (מה רשום על הפתק שמשלשלים בקלפי) אותיות: ים שם מפלגה: לב - עולים למען ישראל אותיות: קץ שם מפלגה: תקווה (בחיי)

ST

New member
קץ זה לפעמים במובן של ../images/Emo29.gif

גאולה, לא? (או שתמיד הבנתי הפוך...)

shellyland

New member
והיום בחדשות המקומיות בעירי

כאשר נשאל אחד הקבלנים הבונים את הרכבת המהירה למה דרושות להם 7 שנים על מנת לסלול קו רכבת אחד, ענה "זה לוקח זמן. אין פוקוס-פוקוס". ואני חשבתי לעצמי אם הוא מבין כמה הוא צודק.

אטיוד5

Active member
אפרופו הוקוס פוקוס ...

אטימולוגיה מעניינת! אחת הסברות, היא שזה לעגם של הפרוטסטנטים על מנהג הקתולים, להאכיל את העם בפרור לחם בכנסיה, ולמלמל תוך כדי כך: hoc est corpus כלומר - זה הגוף (שלי). כשעוברים ההמונים בסך לפני הכומר, וזה ממלמל את המילים האלה לכל אחד ואחד מהם, זה מתחיל להשמע כמו הוקוס פוקוס. מדובר בגופו של ישו, ותהליך שבו הלחם והיין הופכים לגופו של המשיח המהולל, או להיפך, תהרגו אותי אם הבנתי את זה. (מישהו יודע?) כלומר, טריק נבוב - הוקוס פוקוס.

nutmeg

New member
כן ולא -

בבקשה ההסבר (אין לי כוח לתרגם - מאוחר כבר). אם הבנתי נכון את המעבר בין hoc est corpus לבין קוסמות עשה הקוסם עצמו ולאו דווקא לעג פרוטסטנטי... שאולי הגיע מאוחר יותר ותפס טרמפ? לך תדע.

גנגי

New member
זה לא הגוף (שלי)

זה הגוף (שלו), כלומר, של ישו. את גופו אוכלים ואת דמו שותים, וזו ההוכחה הניצחת שישו היה יהודי ואפילו פולני, ותחשבו על זה, ונסיים בשירת "AVE MARIA" סוערת.

אטיוד5

Active member
כן ...

ברור שהגוף שלו. וזה גם מה שכתבתי. אלא שהמשך ההוקוס פוקוס מדבר על "שלי": HOC EST ENIM CORPUS MEUM meum = שלי (כאילו אלוהים, או ישו הוא הדובר)

שאלת תם

שלום לכולם אני קורא פאסיבי בפורום זה זמן מה, ובדרך כלל נהנה ממנו מאוד. תהיה עלתה בליבי למקרא השרשור הנוכחי. בהתחלה לא הבנתי את כוונת המשורר (או במקרה הזה, הסופר זוכה פרס נובל) בשימו את רצף הכרזות המדובר למראה עיניכם. הייתכן שהוא התכוון לשים ללעג ולקלס מישהו ? אולי אפילו עיירה שלמה, או איזור בארץ ? או עדה ? לא, לא ייתכן. לא בפורום שקורא לעצמו "תרבות עברית". מה, אם כן, היתה הכוונה ?

גנגי

New member
אכן שאלה קטנה.

עליך לדעת שעגנון מכובדנו (ז"ל) הביא את העניין לדיון ציבורי ולא שם ללעג ולקלס איש, שאין זה ממנהגו לעלוב באדם מן היישוב, ואפילו ביישוב קטן עסקינן. ונשאלת השאלה (הקטנה אף היא ): האם שואל השאלה הקטנה התכוון ללעוג לפורום? לא, לא ייתכן. אדם תרבותי לא יעשה כן, ודאי. לא בפורום הקורא לעצמו "תרבות עברית".

גרי רשף

New member
נזם זהב באף חזיר../images/Emo22.gif

לא באתי בדברים עם עגנון כדי לרדת לסוף דעתו וכוונתו, אבל אני משער שהדברים מדברים בעד עצמם: מועמד לעיריה (או אף לראשות העיריה) משכפל חומר הסברה הכתוב בשפה נמלצת רצופה בשגיאות. אין מדובר כאן בדברים שנאמרו בעל פה ולא היה סיפק בידו להגיהם וגם לא בדברים שנכתבו באיזה פורום נידח בידי אדם מהישוב, אלא במסמך שהושקע בכתיבתו ובשכפולו. זו תופעה מצערת שאני נתקל בה לא פעם: יש רבים החושבים שיש שתי אפשרויות- לדבר בשפת רחוב דלה ועילגת או בשפה נמלצת ותקינה; בשעה שניתן לדבר בשפה עממית (ואף בסלנג) בצורה מכובדת ונאה. הנסיון של כותב המסמך להתהדר במליצות נראות נלעגות לאור דלות התוכן והשגיאות. אינני חושב שהביקורת (ואולי אף הלגלוג המרומז בעקיפין מעצם הבאת הדברים) מכוונת כלפי העיר ירוחם ותושביה או העדות אליהן משתייכים רוב תושבי ירוחם; אלא כלפי הכותב בלבד. חוץ מכל זה: טוב לדעת שיש לנו גם קוראים פאסיבים, מי שאינו רוצה להגיב ורק לקרוא- זו זכותו (וזה עדיף על מי שמגיב ואינו קורא..), ונשמח אם מדי פעם תזרוק מילה או תכבדנו בנוכחותך באחד המפגשים הנערכים אחת למספר חודשים.

למעלה