תגיד לי, על מה אתה מדבר?
מי דיבר על השוואה לנאצים? אוי ואבוי למי שעשה את זה, ואני הראשון שאסתייג מזה, וכל מי שמשווה שמהו כיום לשואה - אין לי פשוט שיג ושיח איתו. בנוגע לטענות שלך: 1. אני לא אמרתי שהם מנהלים מלחמת רצח. את זה אתה אמרת. אני אמרתי שיש כאן שילוב של לאומנות אידיאולוגיה ודת. 2. יש הבדל בין זיקה, לבין חיילים שמתים כשהם שומרים על עזה. יש הבדל בין זיקה, לבין כיבוש של מיליוני פלשתינים. יכולה להיות לך זיקה לכל הארץ, גם אם אתה לא שולט בכולה. ראה, עד לפני יובל שנים, אלפיים שנה שבהם זה קרה. לא אמרתי לא להיות בארץ, אבל לא בכולה. 3. אני בעד קולקטיב. אבל אני לא מוכן למות בשבילו. הכל טוב ויפה - אבל בעיני הערך המקודש ביותר הם החיים. 4. הם דתיים, והם באים מתוך אמונה משיחית ודתית, וזה אומר שהם מאמינים שצריך לקחת תינוקת בת 4 שבועות לאזור קרבות, כי אלוהים ישמור עליה. ולא מעניין אותם דמוגרפיה, כלכלה, ביטחון - כלום! אלוהים יהיה איתנו, בעזרת השם יתברך. אני לא יכול להעריך שום אמונה שרואה בבני אדם כנציגי האלוהים על פני האדמה, וכל אמונה שרואה את עצמה כמשפילה, הורגת, כובשת ודורסת אנשים אחרים בשם שמים. בקיצור - לעיתים אנחנו לא מסכימים, וזה בסדר. ולרוב אתה פשוט מגזים את מה שאני אומר כדי שיהיה לך יותר קל להתמודד עם הדברים. שחר.