על אפיק ים סוף

Hawk17

New member
על אפיק ים סוף

כרגע השירות המטאורולוגי מדווח על אפיק ים סוף מעל איזורינו. ובמפת הרוחות ניתן לראות רוח מזרחית בפנים הארץ, אך רוח צפון מערבית על חוף הים. מהי המשמעות של אפיק ים סוף ביחס לדאיה? כל מי שעבר קורס מטאורולוגיה - כאן הבמה! עומר. אגב- כבר קיבלתי תשובה מסומכת היום. אבל בכל זאת אני מעלה פה דיון כדי להעיר את הפורום ואולי לשמוע פה דיון\ויכוח מפי הותיקים והמנוסים..

Hawk17

New member
העננים המעצבנים של היום.

ואגב ההערה של הקורס מטאורולוגיה, היא כי עשיתי קופי-פסט לתגובה שלי מהפורום של השז"ים, שהיה להם קורס בחורף הקודם, ואין לי כח לבדוק תהודעה...

חגי

New member
המשמעות היא

שיהיו תנאים טרמלים טובים. בימים עם אפיק ניתן לעלות לעיתים לגבהים של מעל 3000 מטר וכמובן אפשר להוציא קרוסים מאזור שרונה עד חוף הים פלוס. הנל מנסיון אישי - לא מלימוד תיאורטי בקורס כלשהוא

רוחות מזרחיות אתמול

על קו החוף אולי היו רוחות צפון מערביות אבל כשטסתי ביום שישי לחיפה וחזרה לאורך החוף הרוח המזרחית היורדת מהכרמל היתה מאד משמעותית והיו חיתחותים קשים מאזור זיכרון ועד בת גלים לעיתים של 200-300 רגל

natyh

New member
אתמול היו מזרחיות בחוף

אתמול ישבתי בנוה ים וצילמתי חבורה של בת ימים שהגיעה במיוחד עד נוה ים בשל המזרחיות , בדרך כלל גולשי קייט או רוח לא נכנסים במזרחיות למיים בשל החשש להיסחף לקפריסין , וכבר היו מקרים כאלה שנגמרו בצורה טרגית . הבת ימים הגיעו מאורגנים והביאו איתם מחלץ בדמותו של אופנוע ים הרוחות היו בין 15 ל 25 קשרים המשבים היו חזקים מאד הייתי באזור בין 0900 עד 1030 בשעה שהרוח החלה לרדת והחלה לשנות כיוון מצפונית מזרחית לדרומית מזרחית וכתוצאה מכך הגולשים החלו להתרחק מקו החוף בשל הסתרת הרוח בדיונות עזבתי והלכתי .

למעלה