על אנשים ואישים...

פראזניק

New member
על אנשים ואישים...

נשתדל בע"ה לספר כאן על אנ"ש בדורות הקודמים. נבקש מכל מי שיכול, שיעלה אף הוא סיפורי חיים של אנשי שלומינו בדורות עברו, בבחינת "הציבי לך ציונים"... בע"ה נהפוך את זה לפינה במאמרים (שם כבר נמצא הסיפור שהעלה אייזיק, על זוגתו של ר´ ישראל קרדונר ז"ל) (מתוך הספר: אומן, כך נפרצה הדרך ר´ חיים בנימין ברודי ז"ל ר´ חיים בנימין ברודי היה יהודי שמח בעל מסירות נפש עצומה, פעם נעצר במוסקבה ע"י המשטרה ורצו לשחררו בשבת, אבל הוא לא הסכים לחתום את שמו, ופתח בריקוד מרוב שמחה על שעמד בנסיון ונשאר שם עד מוצאי שבת, כשהשתחרר, אמר שהוא בטוח שמישהו מבני המשפחה "דפק על השלחן" בציון רביז"ל, וכך היה, בתו היתה כל השבת בציון רביז"ל והתפללה על שחרורו. פעם השתתף עם בנו בהתועדות של חסידי חב"ד (ברוסיה), והם הצטערו על ריחוקם מרבם, כשחזר לביתו, ראה בנו שהא אורז חפצים ומתכונן לנסיעה, כששאלו להיכן הוא נוסע, ענה לו ר´ חיים בנימין "ראית שם איך שהם הצטערו שאינם יכולים להגיע לרבם, אבל אני כן יכול להגיע לרבי, אז אני נוסע אליו עכשיו לאומן!" סיפר ר´ מנדל מייזעס, אחיו של הרה"ג ר´ אברהם אליהו מייזעס ז"ל, שהגיע פים לאומן ור´ חיים בנימין הזמינו לביתו, וזה היה בערב שבת. כשראה שביתו ריק מכל, שאל היכן בעל הבית, ענתה אשתו בפשטות שהלך לציון רביז"ל לבקש על צרכי שבת, ואז נתן להם כסף עבור זה, ומאד מאד התפעל מהאמונה הפשוטה והתמימה שלהם. נפטר בארץ ישראל, כ"א כסליו תשל"א. ת.נ.צ.ב.ה וזכותו תגן עלינו.

פראזניק

New member
ראיתם איך טעיתי?

במקום להעלות את זה בפורום שלי, העליתי את זה הנה:))))) לא נורא, תלמדו קצת על חסידי ברסלב בדורות הקודמים, לא יזיק:))) (ככה זה כשעובדים עם כמה חלונות אקספלורר פתוחים:)))

למעלה