על אמנות הסליחה

על אמנות הסליחה

חברה שלחה לי פעם את הספור המרגש הזה. beautiful, I just couldn't resist sending it to you, w/ love, Jai Guru Dev S On forgiveness: In the Babemba tribe of South Africa, when a person acts irresponsibly or unjustly, he is placed in the center of the village, alone and unfettered. All work ceases, and every man, woman, and child in the village gathers in a large circle around the accused individual. Then each person in the tribe speaks to the accused, one at a time, each recalling the good things the person in the center of the circle has done in his lifetime. Every incident, every experience that can be recalled with any detail and accuracy, is recounted. All his positive attributes, good deeds, strengths, and kindnesses are recited carefully and at length. This tribal ceremony often lasts for several days. At the end, the tribal circle is broken, a joyous celebration takes place, and the person is symbolically and literally welcomed back into the tribe. * Worldwide Links-the major links to Maharishi's Programmes around the world: http://globalgoodnews.com/worldwide-links.html

לדעתי משתמשים בתחילת/סיום קוד ../images/Emo91.gif

האם זה קשור למקרה מסויים שאירע כאן לאחרונה? כולנו ממתינים עדיין לתגובתו הרשמית. אולי יאיר את עינינו במידה ומדובר באי הבנה. בינתיים הוא שומר על שתיקה רועמת. האם לדעתך יש לסלוח גם לאדם שאינו מוכן להודות בכך שעשה טעות וממשיך לטעון שהוא בסדר וממשיך להתנהג כרגיל? נסיון ליישר את הטקסט לשמאל:
beautiful, I just couldn't resist sending it to you, w/ love, Jai Guru Dev S On forgiveness: In the Babemba tribe of South Africa, when a person acts irresponsibly or unjustly, he is placed in the center of the village, alone and unfettered. All work ceases, and every man, woman, and child in the village gathers in a large circle around the accused individual. Then each person in the tribe speaks to the accused, one at a time, each recalling the good things the person in the center of the circle has done in his lifetime. Every incident, every experience that can be recalled with any detail and accuracy, is recounted. All his positive attributes, good deeds, strengths, and kindnesses are recited carefully and at length. This tribal ceremony often lasts for several days. At the end, the tribal circle is broken, a joyous celebration takes place, and the person is symbolically and literally welcomed back into the tribe. * Worldwide Links-the major links to Maharishi's Programmes around the world: http://globalgoodnews.com/worldwide-links.html​

ומה אנחנו עושים כאן,

אם לא (בין היתר) לטפח גדלות רוח כזו
?

Master Deceiver

New member
בחייכם, מדוע לפתח פרנויה?

דווקא אני בתור אדם אשר גולש בפורום זה לא פעם ראשונה ולא שניה, אני אשר מודע להלך פני הנסיבות בפורום זה ולא אחר, דווקא אני לא יכול שלא לזקור גבה נוכח ההתנהלות הפרנואידית לגמרי אשר נתנה את אותותיה בקהילת מודטים זו שלנו בעת האחרונה. משעשע למדי הוא הדבר, שדווקא בפורום של עוסקים במלאכות רוחניות של טיפוח תודעתי ונפשי- שוררת אווירה של חשדנות מוגזמת, פרנויה חולנית שאין בה כל היגיון. אני בהחלט מציע, לאפשר לכל אדם להציג את דעותיו לפני שתוקפים אותו בתילי תילים של אישומים ספקולטיבים בעליל. ולסיכום - היות ופרנויה נוגדת את רוח הזן בודהיזם, הריני להמליץ לכל אחד ואחד מכם, לשבת על כוס של תה ירוק, לקבל הצלפות שוט מגורו אורינטלי ואותנטי לבוש בבגדי ויניל נוטפי חשק וזימה, ולחוות הארה רוויה באלכוהול, שוטי סוסים ומוסיקת חליל יפני אותנטית. Master Deceiver נ.ב- ריינבירד משכבר הימים, הריני לברך אותך על ניהול פורום זה!

Master Deceiver

New member
תאמין לי אתה תותח אתה...

וכעת ברצינות- אתה באמת ובתמים סבור, שלמורה *בכיר* יהיה אינטרס פיננסי או מקצועי, להסתכן בהרס שמו המקצועי- בעבור זוטות של פורום כושל למחצה?

OriIdan

New member
לכן זה מאד לא ברור

העובדות הן עובדות. מורה בכיר נכנס בהתחזות למישהו אחר לפורום הזה ואולי גם לפורומים אחרים. מאד לא ברור לי האינטרס שלו. אבל אני גם מאד מוטרד מזה שדברים כאלו קורים. אדם בדרגתו לא צריך להגיע לשפל מדרגה כזה.

אורי בחייך מה לא ברור כאן?

בוא נניח הנחה לא דמיונית כל כך שמצבה של האגודה למ"ט לא מזהיר במיוחד לאור המחירים הגבוהים שנדרשים כיום עבור הלימוד (מי יעז להתווכח עם הגורו מהרישי על המחיר? הוא הרי נמצא "בשיא מוארותו" ויודע יותר טוב מכולם איך להביא את השלום העולמי, אנשים באגודה הזו מקבלים כמו זומבים כל מילה שיוצאת מפיו. למה צריך לחשוב כשהגורו חושב במקומך?) במצב כזה יש למורים באגודה אינטרס מובהק להילחם על כל הזדמנות ועל כל מודט פוטנציאלי, סה"כ כל מודט חדש מכניס לאגודה משהו בסביבות 7000 ש"ח תוך 4 ימים! זה לא משהו שהולך ברגל, אז אולי תמורה גבוהה כזו שווה את ההשקעה? גם אם זה אומר לשוטט תחת מסווה בפורומים שונים בהם אנשים מחפשים את דרכם הרוחנית, ולרשום שם תאורים כמו - "את ההרצאה נתנו אישה כבת ארבעים פלוס וגבר כבן חמישים. לבושים היטב, מסודרים, שום ראסטות או שרוואלים ו מראה רוחניקי. ההרצאה שלהם הייתה רהוטה ומעניינת ושניהם הפגינו שליטה רבה, ידע והבנה. הטיעונים שלהם היו מגובים או בהרבה הגיון או (בדרך כלל גם) בהוכחות מדעיות. הם לא השמיצו אף אחד (!!!). הם טענו, לפי מה שהבנתי מהם - בצדק, שהמדיטציה שלהם שונה (!!!) מכל סוג אחר של מדיטציה. מייד עם הכניסה למרכז, הרגשתי אוירה טובה של נינוחות וויברציות מאוד נעימות. למרות שהמקום נפתח, לדברי המרצים, לפני כחודש ימים, כבר הייתה בו אווירה של מקום כמעט מקודש. הרגשתי משהו דומה במספר מקדשים בדרום הודו שבקרתי אחרי הצבא" "תכף איך שהמורה שלי לימד אותי, התחלתי להרגיש אושר עצום מציף את כל הגוף ואת הראש שלי. האושר התגבר והלך ככל שנמשכה ההוראה. כשיצאתי מהמרכז, התחשק לי לנשק כל מי שהיה ברחוב. הייתי מלא אהבה ואושר. דבר שאני לא זוכר שמתי שהוא בחיים הרגשתי. הכל היה בהיר ויפה. העצים ירוקים יותר, השמים כחולים יותר, הריחות, הקולות. אפילו הקול של האוטובוס שהגיע לתחנה שלידה חניתי הזמזום של המנוע שלו היה משהו שכמעט גרם לי לבכות מאושר" אם התאור הצבעוני הזה יביא עוד 10 או עוד 20 מודטים חדשים (גם אם לא באופן מיידי) אז אולי זה שווה את הסיכון? לא?

OriIdan

New member
נהנתי לקרוא את התיאור

כן גם לי יש תחושה לפעמים שאנשים באגודה מקבלים כמו זומבים את מה שאומרים להם (אני ממש בספק אם אכן מהרישי הוא זה שאמר, או מישהו בכיר אחר באגודה הבינלאומית). אבל כאשר מורה עושה דבר כזה ומסתכן בהרס שמו, הוא בעצם הורס לעצמו את הסיכוי לקבל עוד כמה מודטים ולא רק זה אלא גם מוציא שם רע לטכניקה. זה מה שהכי מטריד אותי. שהמעשים שלו מוציאים שם רע לטכניקה. בעצם לא רק המעשים שלו, אלא התנהלות האגודה בכלל. אני ביקרתי את התנהלות האגודה לא מעט פעמים בפורום פנימי של האגודה אבל כל מה שזכיתי היה לתגובות של גינוי.

אולי הוא לא לקח בחשבון את האפשרות שהוא יתפס

למה יש אנשים ששודדים בנקים ומסתכנים שיתפסו? למה יש בכירים בפוליטיקה שמועלים בכספי ציבור ומסתכנים בהרס שמם? ככל שהתמורה גבוהה יותר וככל שהמצב דחוק יותר כך לוקחים סיכונים גבוהים יותר.

Master Deceiver

New member
תשובתי אפוא פשוטה :

השרשור הרלוונטי בנוגע לפרשית הפרנויה האחרונה של מחוזותינו הוירטואלים, ותו לא... שום קשר אישי להודעתך...

dharmax

New member
שאלה אחרת: מה עושה פה אדם...

עם כינוי וחתימה כשלך? ועם אג'נדה כשלך? ברכות.

Master Deceiver

New member
אני משתף אתכם בניסיוני,

אני משתף אתכם בניסיוני, במדיטציה אורינטלית אסלית- מנזר עתיר כתובות קאנג'י, מוסיקת חליל יפני מתנגנת ברקע, אני ויתר מרעיי רכונים ליד קירות וצועקים " מו, מו, מו", נכונים לקראת הצלפות הבמבוק של המלך...אופס! סנסיי, שמכלה את זעמו במי שלא הספיק לנקות את קערת האורז שלו ולהשקות את הבונסאיי... ואגב, אני לא חדש בפורום- כתבתי כאן בעבר...

למעלה