על אהבה...

על אהבה...

פעם... ניסיתי למצוא הגדרה לאהבה... והיחידה שמצאתי שיכולה לעטוף את האהבה היא זו, לאהוב מישהו-פירושו לראותו כמו שאלהים ברא אותו- מתוך וויתור מוחלט על הצורך לשנות בו משהו. והיום, אני תוהה ושואלת... מדוע קיים הצורך לשנות מישהו? לשנות את דעתו? לשנות את סגנונו? לשנות את דרכו? לשנות את מראהו? או כל שינוי אחר שינעם לזוג עיניים שלנו? תהיות של ליל שבת... מחבקת באהבה בת חן

שחף JL

New member
מוזר לי שאת תוהה

כי עם הגדרה כל כך נכונה לאהבה נראה לי שאת יודעת את התשובה... אדם שלא יודע שהוא יכול לשנות רק את עצמו, חושב שאם האחרים ישתנו אז יהיה לו יותר טוב בחיים. שחף

שחף יקר, אני רק חושבת בנוכחותכם/ן

אני יודעת רק את התשובה שאני יודעת ותשובתי היא כי כל מה שאדם רוצה לשנות באדם אחר אלה דברים שנשקפים לו ממנו והוא אינו חי איתם בשלום זה מה שנקרא בגדול- "הפוסל במומו פוסל" לדוגמא ניקח את שרונה היא טוענת שאני רואה שחור אני רק משקפת לה שהיא רואה בשחור והיא מוציאה את זעמה על המראה. ולדעתי-לעולם לא יצליח אדם לשנות אדם שהרי כל אדם הוא יצירה מושלמת ועד כמה שינסו...אין אפשרות לפגוע במושלם מחבקת באהבה בת חן

spidi2

New member
ואני אוהבת את המשפט הזה:

"אנחנו מתאהבים במישהו בזכות מה שהוא, ולומדים לאהוב אותו למרות מה שהוא"... (סתם, כי התחשק לי לכתוב את המוטו שלי בקשר לאהבה... טוב, אל תדקדקו איתי, לא ממש מוטו... נו...... סתם משפט שאהבתי
) אבל לגבי מה שכתבת על שינויים... בכלל יש בעניין של שינויים איזשהו פרדוקס... אנחנו מתאהבים במישהו בזכות מה שהוא... זה יכול להיות בזכות חוש ההומור שלו - שעם הזמן הופך להיות לחוסר רצינות... זה יכול להיות בזכות ההופעה החיצונית המושקעת שלה - שעם הזמן הופכת להיות מעיקה מבחינת זמן ההשקעה שהיא צריכה... זה יכול להיות בזכות ... (טוב, אזלו לי הרעיונות, 'סתכלו על השעה... ותבינו למה...). אבל מה שרציתי להגיד בעצם... שהשינויים האלה שאנחנו מנסים לעשות באנשים שאנחנו אוהבים, זו המראה שלנו... אנחנו צריכים לבדוק בעצמנו מה מציק לנו שם... למה הצורך/הרצון הזה לשנות... ובכלל... איזו זכות יש לנו לשנות אדם.... ובהמשך לתהיותייך, בת-חן יקרה, אני תוהה ... מה אני עושה כאן ערה...
לילה טוב
בוקר טוב

ספידי יקרה-ענית תשובה כפי שעניתי

לשחף. אחנו אכן רק מראות של האחרים וכל מה שאנחנו רואים לא טוב-אנחנו צריכים לבקוד בעצמנו מה לא טוב. ואם אגיב על דברייך הקודמים, איך אםפשר להתאהב שמישהו בגלל צורת הלבוש? האין זה אומר שאת אוהבת את הבגד ולא את האדם? את יודעת? תמיד אמרתי איזה מזל שאני לרוב לובשת סמרטוטים, כך אני יודעת מי אוהב אותי באמת לא בגלל הלבוש... "הבגד אינו עושה את האדם" מחבקת באהבה בת חן

בת חן .... ../images/Emo39.gif

משתתפת בתהיות השבת שלך...
וחושבת שהסיבה היא.. כי מטבענו אנחנו אגואיסטים, וכדי ל"התקרב" באמת אל אדם אחר, אנחנו נדרשים ל"הקריב", והרבה פעמים ההקרבה הזו קשה בשבילנו. יותר קשה בשבילנו להשתנות למען אחרים. יותר קל לדרוש מאחרים שישתנו למעננו. שבוע טוב

לילה ניפלא אין יאוש בעולם ../images/Emo13.gif

לעניות דעתי, רבים משתמשים במושגים בלתי נכונים למצבים מסויימים. אז אשמחאם תבהירי את כוונתך ל"אנחנו אגואיסטים". ולהתקרב זה להקריב? אני מנסה לראות את זה אחרת, קירבה אולי באה ממקום של קרב כל אחד מנסה לשמור על שלמותו שלו ונלחם עליה בכל כוחו... מחבקת באהבה בת חן ד"א אני לא מרשה לאף אחד לשנות אותי כפי שאני לא מרשה לעצמי לשנות מישהו אחר. מי שרוצה להימצא בחברתי יהיה זה רק כי הוא מקבל אותי כפי שאני וכנ"ל ההיפך.

../images/Emo3.gif אכן למה מתאמצים לשנות?!

להתאמץ כל כך ל"שנות" מישהו ( לנסות ל"עצב" אנשים שיתאימו לנו.. זה מגוחך.. ו..קרוב לוודאי, זה גם לא יצלח.. באהבה אמיתית זו אהבה ללא תנאי
את(ה) בחרת לאהוב מישהו,קבל(י) אותו כמות שהוא ,, או אל תקבל ,,, אבל תשחרר במקום, לשווא, לנסות ולשנות,,, ונניח שהצלחנו לשנות, (לפי הפירוט שנתת למעלה) מה אז? אז קיבלנו מישהו אחר - לא אמיתי מישהו דימיוני - לא מציאותי זה מה שאנו רוצים? לחיות בפנטזיה? וכמה אנרגיה צריכים להשקיע בזה
זה ענין של שינוי גישה וחשיבה אחרת... אך כשמגיעים להבנה הזו, זה נפלא ומשחרר ,,,
בידינו הבחירה להישאר לקבל, להבין, להתחבר,, ו - לא לשנות את האחר אלא לצאת ולהשתחרר מ"קשר" שאלינו לא מדבר
ד.א
אם האדם אינו הוא עצמו...אינו אמיתי הוא לא יוכל לבסס מערכות יחסים כל שהן...אמיתיות ומציאותיות אלא יחיה באשליה שעלולה להתפוגג בכל עת..

ל ש ם

New member
ברשותך גם אני אשאיר פרורי מחשבה

כשאנחנו מתאהבים אנחנו לא רואים פגמים במושא אהבתנו הפגמים לכאורה מתעוררים לאחר תקופה מסוימת ולכל אחד ואחת לוקח זמן שונה לאיתור הפגמים כחלק ממערכת המגננה שלנו כאנשים. אבל את אותם השינויים אנחנו מנסים לבצע (אם בכלל) כשאנחנו נתקלים בתכונה או דפוס התנהגות מסוים שלא מתאים לנו, שלא מקובל עלינו, שלא נראה לנו כשבעצם - מעולם לא שאלנו את עצמנו אם הדרך שבה אנחנו מתנהגים כך או אחרת זו הדרך הנכונה או שמא אנחנו הם אלה שלמעשה טועים: אמר משהו כאן כבר במעלה השרשור ולא אחת, שאנחנו מזהים "מפגעים" בדרך נכון הוא שהמפגעים הם אלו שאנחנו רואים בעצמנו וצריכים לבדוק בשק הפרטי של עצמנו. לאהוב, זה לאהוב את מה שיש מבלי שיבער בנו הצורך לשנות את הקיים. השארת אותי במצב של המון חומר למחשבה כבר מזמן לא איבקתי את המדף הזה

למעלה