על אהבה ונאמנות...

ס י ו ן1

New member
על אהבה ונאמנות...

שוב השאלה הזאת בעצם המילה הזאת אהבה... בכלל על מה היא משפיעה? מצרפת שאלה שהעלתי גם בפורום השכן... בעקבות התוכנית במי תבחר שרון מערוץ 2 למי שראה היתה שם סיטואציה בה מנסים להפיל את הבחורים במצלמה נסתרת מלבישים עלהם בחורה חתיכה עם רכב מקולקל ואחרי התיקון מציעה להם בנדיבות קפה איתה.. שם היתה חשיבות לתשובה של הבחורים, חוץ מגי'נג'י מתוק השאר נפלו... השאלה שלי כזאת כשאנחנו בקשר מערכת יחסים חברות איך שתקראו לזה (בניגוד לתוכנית שהם רק בשלב ההכרות), האם זה בסדר לצאת לקפה גם עם אחרים מה בעצם פסול בכך ? הרי אם יש אמונה וסומכים על הצד האחר מה לא בסדר אולי אם נחכים ונחשוב על זה בצורה אחרת נבין שקצת אוירה אחרת תורמת לזוגיות, וזה אומר שאם אני יוצאת לקפה עם חברה או חבר טוב זה צריך לגרום לי הנאה לא פחות מלשבת עם בן זוגי לא לא שיש מה להשוות אבל... מי טועה? זה שנסגר מהחברה בגלל בן/בת זוג? או מי שחושב שלצאת עם אחרים זה בסדר? ואם כן מה הגבול? אם יש בכלל אחרי זה גבול?

לא הם נפלו אלא היא בתגובתה...

אני יודעת שלא על זה שאלת אבל מתשובתי זאת גם תביני את עמדתי הכללית לעניין. בכלל זה היה כך נראה לי הפרק הפתטי ביותר בסדרה המשעשעת לעיתים ודבילית בפעמים אחרות

ללא שום קשר לתכנית(שלא ראיתי)

במהלך השנים רכשתי לי חברים בני שני המינים חברים שתמיד יהיו שם , איני רואה שום סיבה שבעולם לנתק קשרי חברות בגלל קשר זוגי, כלל ראשון בזוגיות הוא אמון ואם הוא לא קיים כל הזוגיות לא שווה בעיני. אין כל פסול ביציאה לקפה עם חבר או חברה להפך אפילו רצוי הרי זוגיות לא צרכה לבטל את חיינו , היא אמורה להעשיר אותם...

ס י ו ן1

New member
מסכימה איתכם

לדעתי האישית אין סיבה שלא אפילו מומלץ להמשיך עם ידידים מהעבר ברור שישנו גבול וקו אדום אבל כשזה נקי ואמיתי אין סיבה שלא לעשות כך

הגבול הוא מה שמתאים לכל אחד

יש כאלו שהגבול הוא פתוח, תצא, תשתה, תדבר, תחזור הביתה יש כאלו שהוא פתוח עוד יותר, תעשה את כל אלו וגם תשכבו וזה בסדר. יש כאלו שלא מתאים להם, יותר מתאים לך לדבר איתה מאיתי, לך תהיה איתה ותעזוב אותי בשקט. בקיצור, אין כלל אחד שתופס עבור כולם.

ס י ו ן1

New member
../images/Emo13.gif טוב אם אתה אומר

אתה בטח יודע... ועל מה אתה תוהה? ברוך הבא

s h o o s h a

New member
גבולות ונאמנות

אם אין את שני אלה באדם מטבעו, הרי גם אם יבטיח וגם אם יתבקש למלא אחריהם תהיה זו הבטחה/בקשה מהפה והחוצה. אדם הוא ישר או שלא לדעתי, אין צורך להפסיק קשרי עבר בשל קשרי הווה כן יש צורך לשתף את בן/בת הזוג ולא להסתיר ממנו, גם אם ובעיקר כשמדובר בקשר מאד תמים (לא רק "רומנים" מסתירים, יש "חכמים" למיניהם שגם ישיבה בבית קפה או ארוחה משותפת הופכת לסוד צבאי שמור) יודעת לספר על עצמי (תראו איך שלא לאט גם אני מתפשטת לפנים) כי בתקופת נישואיי נאלצתי לוותר על כל חברי/חברות הילדות שלי וככל שנקפו השנים מצאתי את עצמי לבד יותר ויותר. לאחר גירושיי התחלתי לבנות לעצמי "מאגר חברים". מקוטלגים משהו ... אתם יודעים אבל העיקר הוא שיש ביניהם כאלו שהם "עיסקת חבילה" וילכו איתי באשר אלך ומי ש"ירצה" אותי יקבל אותי יחד איתם ולא - אז, תודה, אבל לא תודה יש חברויות, ואני יודעת זאת היום, שלעולם לא אוותר עליהן לא יודע מה עשוי להתפתח מחברות שכזו, אבל יודעת בוודאות שיש סוגי חברויות שפשוט אי אפשר להפסיק. לפחות כאן החכמתי לי עם השנים (נקודת זכות שלי, אחת מיני כמה) ואין בכוונתי לשנות. אז נסחפתי בנאום הבוקר,כהרגלי ואסכם - זה בסדר להמשיך קשרי עבר רק בל נשכח מה הגבול ועד כמה אנחנו מסוגלים/רוצים/מוכנים לסכן קשרי הווה. (יצא לי קצת מבולבל? מתנצלת, השעה. אבל מקווה שהצלחתי להעביר את המסר) יום יפה ושקט לכולנו

למעלה