עלי גפן

einatgross1

New member
עלי גפן

שלום לכולם ולטלי המקסימה. שיחים רבים של גפן לנו והמוני עלים. מה אפשר לעשות עם עלי גפן טריים. אשמח למתכונים כיצד הופכים אותם מטריים לטעימים. תודה,

טליW

New member
שלום לך מקסימה שלי...../images/Emo24.gif

אני לא יודעת להכין עלי גפן, אבל אני מוכנה לבוא לטעום

maybesure

New member
אהם..אני יודעת

ובטח יש עוד מתכונים ב"אוכל" בתפוז. קוטפים רק עלים צעירים אבל מספיק גדולים למילוי. אפשר לאתר אותם לפי הגידים שלהם - שלא יהיו עבים, וגם לפי המגע של העלה - קטיפתי ורך. שוטפים היטב. חולטים כחצי שעה במים רותחים. לא לבשל! בינתיים מכינים את האורז: מבשלים אורז בכמות של 1:1 במשך כ 10 דקות בישול חלקי. שוטפים היטב את העמילן. מתבלים לפי הטעם שוטפים היטב את העלים. פעולת החליטה מוציאה מהם את המרירות ומשנה את צבעם לירוק זית. לאחר ששוטפים היטב - משרים במי ברז. על משטח עבודה פורשים בכל פעם עלה אחד, ממלאים בכף / כף וחצי אורז, תלוי בגודל העלה - ומגלגלים. מתחילים מצד הגבעול שתי "כנפים" או "אצבעות" של העלה פנימה מעל האורז ואז במהודק מתחילים לגלגל, ואז עוד 2 אצבעות פנימה מעל, וממשיכים לגלגל. מניחים כל עלה מגולגל בסיר שבתחתיתו כף שמן זית, בצפיפות מהודקת מאוד. כשמסיימים לגלגל שופכים מעל רוטב בכמות לכיסוי העלים אבל לא מעבר לכך, מניחים על העלים צלחת עמוקה שהמכסה יכסה אותה אח"כ היטב, ובתוך הצלחת משקולת. מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה. מכבים אש, מוסיפים 2-3 פרוסות לימון טרי. ניתן לאכול חם או קר. תיבולים: אפשר לתבל את האורז במלח, פפריקה, פלפל שחור, כורכום , בצל מטוגן, צימוקים ושקדים מטוגנים, עגבניות חתוכות (סגנון בולגרי) או כל ירק אחר כמו גזר מגורר, גמבה קצוצה וכו'. כל אלו בכל שילוב שנראה לך - וכמובן מלח ומעט שמן זית שלא ייצא יבש. לרוטב: אותו דבר (מלבד צימוקים ושקדים), רק להוסיף כף אבקת מרק לכל כוס מים, ולזרות מלמעלה עלי נענע שלמים ופטרוזיליה שיוסרו בתום הבישול. משקולת = אני משתמשת במכסה של צנצנת חרס שמשמשת אותי לאכסון קפה/תה. הכי טוב זה לבקשר מעובדי שיש לחתוך חתיכת שיש עגולה שתשב טוב בתוך הצלחת. כמויות: לכל 25 עלים כוס וחצי (300 מ"ל) אורז בערך. בהצלחה

einatgross1

New member
וואוו, תודה!!!

אני כבר רעבה. אני אנסה ואבוא לתת פידבק. בנתיים שמרתי את הלינק לשרשור במייל נפרד. תודה1 תודה!

אוצה

New member
ואני מכינה כך (עלי גפן עם בשר)

כמו שכתבה מיבישור, קוטפים את העלים הצעירים. אני חולטת זמן קצר כ- 15 דק' במים עם לימון (כדי שלא ישנו צבע יותר מידי). שופכת את המים ומקררת כך שניתן יהיה לעבוד עם העלים. מלית- מבשלת אורז לבן. מוסיפה חופן צנוברים, ובשר טחון. אני לא יכולה לתת מידות מדויקות- זה לפי העין. מתבלת במלח, פלפל, קצת אגוז מוסקט וקורט קינמון. מגלגלת את העלי גפן וממשיכה כמו שמייבי שור הסבירה. יש מלא וארציות ברשת והכל יצא טעים. רק תדאגי להדק את עלי הגפן ולהתשמש בלים צעירים בלבד.

maybesure

New member
תודה על טיפ העלים בלימון - איישם.

לגבי הבשר...איך יכלתי לשכוח לציין: אני צמחונית...ממולאים אצלנו קבוע בלי בשר. אבל אין לי ספק שזה מוסף טעם!

Iris G

New member
יש לי מתכון מדהים לעלי גפן ממולאים באורז

ודובדבנים (מיובשים או לא, החלטה שלך). צריכה?

einatgross1

New member
תודה, אנסה!

החלק הטכנולוגי של הגלגול וההידוק קצת מפחיד אותי. אני מניחה שעם הניסיון יבוא הביטחון. תודה! תודה! המתכון נראה פנטסטי!

maybesure

New member
תאמיני לי

שאחרי 2 עלים תהיי אלופה. קטן עליך. רק להשוואה, ויסלחו לי כולם על הקונוטציה
כמו שמהדקים טיטול משומש של תינוק כשמחליפים לו ולפני שזורקים לפח.. וואו...עשיתם לי חשק לתינוק

maybesure

New member
אפפעם לא הלחיץ אותי

חיתלתי ילדים עוד לפני עידן הטיטולים, בשיטת הסרט הנע
בעיני אפשר וכדאי וכייף להפוך את הרגעים האלו לזמן איכות עם התינוק. אבל אני? כבר אחכה לנכדים. את שלי כבר עשיתי

YULI9

New member
כדאי לך להקפיא עלים.

אחרי שחולטים אותם, גם אני מוסיפה לימון למים, לגלגל חבילת עלים לרולדה הדוקה ולהקפיא, העונה מאוד קצרה ואי אפשר להשוות טריים למשומרים. המתכון שלי: מלית : אורז - לשפוך עליו מים רותחים ולהשאיר חצי שעה, לסנן. עגבניה קצוצה, פטרוזיליה בצל - אפשר מטוגן. שום. פלפל, מלח, מיץ או מלח לימון. רוטב: פלפל, מלח, סוכר, אבקת מרק עוף, מיץ לימון, שמן זית. הכנה: לשים שכבת עלים לא ממולאים, עליהם לסדר את הממולאים כמה שיותר צפוף בשתי שכבות, לכסות בעוד שכבת עלים, לשפוך את הרוטב שיהיה כ 2 ס'מ מעל העלים, לשים צלחת כבדה מלמעלה, לכסות ולבשל על אש קטנטנה כשעתיים. יש גם מתכון לעצלנים, לא ניסיתי
, לסדר את המלית ועלי הגפן בשכבות, בלי למלא, ולבשל באותו אופן. ניתן לחלוט את העלים הצעירים קצת יותר זמן או לבשל כמה דקות ולמלא בגבינת עיזים. איזה כיף לך
, גם אני רוצה קצת.

למעלה