אהם..אני יודעת
ובטח יש עוד מתכונים ב"אוכל" בתפוז. קוטפים רק עלים צעירים אבל מספיק גדולים למילוי. אפשר לאתר אותם לפי הגידים שלהם - שלא יהיו עבים, וגם לפי המגע של העלה - קטיפתי ורך. שוטפים היטב. חולטים כחצי שעה במים רותחים. לא לבשל! בינתיים מכינים את האורז: מבשלים אורז בכמות של 1:1 במשך כ 10 דקות בישול חלקי. שוטפים היטב את העמילן. מתבלים לפי הטעם שוטפים היטב את העלים. פעולת החליטה מוציאה מהם את המרירות ומשנה את צבעם לירוק זית. לאחר ששוטפים היטב - משרים במי ברז. על משטח עבודה פורשים בכל פעם עלה אחד, ממלאים בכף / כף וחצי אורז, תלוי בגודל העלה - ומגלגלים. מתחילים מצד הגבעול שתי "כנפים" או "אצבעות" של העלה פנימה מעל האורז ואז במהודק מתחילים לגלגל, ואז עוד 2 אצבעות פנימה מעל, וממשיכים לגלגל. מניחים כל עלה מגולגל בסיר שבתחתיתו כף שמן זית, בצפיפות מהודקת מאוד. כשמסיימים לגלגל שופכים מעל רוטב בכמות לכיסוי העלים אבל לא מעבר לכך, מניחים על העלים צלחת עמוקה שהמכסה יכסה אותה אח"כ היטב, ובתוך הצלחת משקולת. מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה. מכבים אש, מוסיפים 2-3 פרוסות לימון טרי. ניתן לאכול חם או קר. תיבולים: אפשר לתבל את האורז במלח, פפריקה, פלפל שחור, כורכום , בצל מטוגן, צימוקים ושקדים מטוגנים, עגבניות חתוכות (סגנון בולגרי) או כל ירק אחר כמו גזר מגורר, גמבה קצוצה וכו'. כל אלו בכל שילוב שנראה לך - וכמובן מלח ומעט שמן זית שלא ייצא יבש. לרוטב: אותו דבר (מלבד צימוקים ושקדים), רק להוסיף כף אבקת מרק לכל כוס מים, ולזרות מלמעלה עלי נענע שלמים ופטרוזיליה שיוסרו בתום הבישול. משקולת = אני משתמשת במכסה של צנצנת חרס שמשמשת אותי לאכסון קפה/תה. הכי טוב זה לבקשר מעובדי שיש לחתוך חתיכת שיש עגולה שתשב טוב בתוך הצלחת. כמויות: לכל 25 עלים כוס וחצי (300 מ"ל) אורז בערך. בהצלחה