השיטה זהה, מעולם לא נתקלתי בבעיות לקבל מהם החזר
גם לא כשהייתי קונה חדשה והיו בעיות כבר בהזמנות הראשונות. לדעתי מבחינות מסוימות המערכת שלהם נוחה יותר משל איביי.
מבחינת תלונות, צריך להבין שהשיטה מעט שונה מבאיביי. בעלי אקספרס לא עובדים עם פייפל אלא בכרטיס אשראי, אבל הכסף מוחזק כבן ערובה אצל עלי והם לא משחררים אותו למוכרים אלא כשפג תאריך הגנת הקונה או לפני כן, אם הקונה מדווח שהמוצר הגיע (כשזה דואר רשום ומתעדכן אצלם שהוא נמסר הם מנדנדים לך לעדכן שקיבלת).
באיביי ניתן לפתוח תלונה מרגע שעובר התאריך האחרון המשוער ועד 30 יום ממנו. בעלי אקספרס יש "הגנת קונה" שנגמרת כשהתאריך המשוער עובר (ואז הכסף משתחרר למוכר, כאמור). כתוצאה מכך הוא הרבה יותר ארוך (וריאלי, מתאים באמת לזמן המשלוחים האטי מסין) ועם זאת משתנה מאוד ממוכר למוכר.
ארבעה ימים לפני שפגה הגנת הקונה ע"א שולחים תזכורת, וגם יומיים לפני (אגב, השעון אצלם הוא לפי החוף המערבי של ארה"ב והתאריכים בהתאם). אם המוצר לא הגיע ואתה מעוניין להמשיך להמתין (אני בד"כ מעוניינת, כמעט הכול מגיע) אפשר לבקש הארכה מהמוכר (זה טופס אוטומטי, לא צריך להתחיל לנסח פנייה). אם הוא מאריך סבבה, אם לא אני פותחת תלונה.
אני תמיד מעדיפה לחכות עוד, בפרט שכאן אם אקבל את המוצר גם לא יהיה לי איך לשלם ישירות למוכר כי אין פייפל, הסליקה היא רק דרך עלי אקספרס. ביום הרווקים הסיני בנובמבר הזמנתי 25 הזמנות בבת אחת, והן הגיעו בטפטופים שנפרשו על פני כשלושה חודשים(!). אבל כולן הגיעו, בלי יוצא מן הכלל. בחלקן כבר נאלצתי לפתוח תלונה בלית בררה (כי היו מוכרים שלא הגיבו לבקשת ההארכה) וקיבלתי החזר ובמקרה כזה אין לי מה לעשות, זו בחירה שלהם.
תמיד תמיד קיבלתי את הכסף חזרה, בלי ויכוחים ובלי שום בעיות. כשהיו מוצרים לא תואמים, צירפתי מיוזמתי תמונות והסברים לפנייה המקורית ואף אחד לא התווכח איתי. היה רק מוכר אחד שהבטיח לי פתרון ונעלם... ואז במקרה כזה עלי אקספרס מצהירים שאם הוא לא יגיב עד תאריך X הם יתערבו, וכך היה. והם כתבו שעד תאריך Y תהיה פסיקה, וכך היה. זה לא היה נורא זריז, אבל בהחלט מתוקתק ויעיל ולא דרש שום פנייה מיוחדת מצדי או ויכוחים או שום דבר.