עליתי 5 ק''ג

עליתי 5 ק''ג

עליתי 5 ק''ג ‬ .3 שנים אחרי מעקף ואני יכולה לאכול ארוחה מלאה .אם אני לא אוכלת הרעב מציק לי כמו פעם לפני הניתןח הלכתי להבדק אצל המנתח .הוא העלה את ההשערה שאולי הסיכות יצאו ממקומם ושלח אותי לצילום+גסטרוסקופיה לקראת הבדיקה של הגסטרו שלחו לי טופס מפחיד מה עלול להיות בעקבות הבדיקה ...אני שוקלת אם בכלל לעשות אותה בינתיים אני מודאגת .האם זה מסוכן אם הסיכות השתחררו? ואני לא מתכוונת למסוכן לאפשרות של עליה במשקל כמובן .אשאל את הרופא בשבוע הבא אבל בינתיים אולי מישהו יודע ויעזור לי לעבור את סופ''ש פחות מודאגת...

אופירA

New member
מנהל
עליה של 5 קילו סבירה לאחר ההרזיה הגדולה

את הבדיקה בכל מקרה חשוב לעשות, גם אם הכל היה כשורה, כי מעקב אחר ניתוח כל כך מסוכן ומורכב מאוד חשובה. במשך השנים שמענו על כל מיני השקות שנפרמו אצל מנותחי מעקף, ולא צריך להגיע למצב של סיכון חיים כדי לתקן אותם, אלא צריך מעקב שוטף כדי למנוע אותם. זה כמו שעושים מעקב שוטף נגד מחלות סרטן נפוצות, כי היום אפשר למנוע הרבה מחלות סרטן ולרפאו בתחזוקה שוטפת, ולא צריך למות ממחלות סרטן שבעבר מתו מהם בייסורים קשים. מנותח מעקף/שרוול צריך לדרוש בעצמו מעקב וצילום במשך השנים, גם אם הרופא לא יוזם זאת. על השמירה על המשקל יש לעבוד באמצעות כל העזרים המיועדים להתמודדות עם משקל יתר. לא מספיקה השגרה, צריך עזרה. ספירת קלוריות ומודעות קלורית תמיכה דיאטנית שינוי הרגלים - אכילה ופעילות גופנית. אכילה ממוקדת רעב (לדוגמא, אני נעזרת באכילות קטנות מפוזרת על פני היום, המכילות חלבון ופחמימה ביחד, כדי להתגבר על הרעב. לי זה עוזר. לכל אחד יעזור משהו אחר). דיבור אל הרעב, וחשיבה נוגדת שממקדת שינוי פרשנות של רעב רגשי ותחושת רעב בכלל (לומדים בחשיבה שזה לא אסון ולא מפחיד לסבול מתחושת רעב קלה). טיפול רגשי בהתאם לצורך. העצמת ידע ויכולת.

חמ סה

New member
איתך בכל מילה ../images/Emo45.gif

חוץ מעניין ה"במשך השנים שמענו על כל מיני השקות שנפרמו אצל מנותחי מעקף". אישית לא שמעתי על השקות שנפתחו/נפרמו. חוצמזה, אני ממש מסכימה לכל מה שכתבת במיוחד לעניין היוזמה האישית ללכת ולהיבדק ולא לחכות ל"תקלה" או לרופא שיבקש לעשות זאת.

קובי d1

New member
צילום גטסטרו

נראה לי שרק בבדיקה כזה יוכלו לדעת מה קרה אצלך בכל בדיקה יש סיכונים ,ובטופס שקיבלת כותבים את כל מה שעלול להיגרם כתוצאה מהבדיקה קראת פעם את הסיכונים שיש בתרופות ,ואת מה שעלול להיגרם מתרופה הפשוטה ביותר. קראתי פעם ממש מפחיד ,אז לא אקח תרופות ....... צריך להאמין שהבדיקה תעבור בשלום אין ברירה לפעמים גוד שבעס קובי

ellamiller31

New member
לגבי הגסטרוסקופיה (ועוד קצת ../images/Emo6.gif)

עברתי את הבדיקה פעמיים - פעם אחת לפני המעקף ופעם אחת אחרי, וזה ממש (אבל ממש) שטויות ולא נורא. מזריקים לך חומר שאמור לטשטש אותך (אבל בפועל ממש מרדים אותך), וזהו - את מתעוררת כאילו כלום לא קרה. אפילו אין את התחושה הזו בגרון (הצריבה הזו) כמו אחרי ההרדמה המלאה שמכניסים את מכונת ההנשמה. כלום. ממש אין לך מה לדאוג. רק קחי בחשבון שהתורים לגסטרוסקופיה מאוד ארוכים, ואת צריכה לפנות לגסטרואנטרולוג שיקבע לך תור לגסטרוסקופיה (לפחות זו הפרוצדורה במכבי). ממש אין לך מה לפחד מהבדיקה. באופן כללי, סתם שתדעי, אני אחרי 8 חודשים מהמעקף יכולה לאכול ארוחה מלאה. תגידי תודה שאצלך זה קרה רק לאחר 3 שנים. לאחר שביצעתי גסטרוסוקופיה + וק"ת, המנתח שלי אמר שהניתוח מושלם והכל תקין, פשוט כנראה שהמעבר מהושת (הוא טוען שאפילו אי אפשר לקרוא לזה כיס קיבה כי זה כל כך קטן) למעי מאוד מהיר ואין מה לעשות עם זה. אין מה לעשות, כמו שקודמותי אמרו לך - העבודה הקשה היא על המוח. הניתוח הוא רק כלי עזר ותו לא. לדעתי, וזו סתם הנחה שלא נתמכת בשום ידע ממשי, אין יותר מדי סיכון אם הסיכות משתחררות, עובדה ששמענו על מלא אנשים שעברו את הניתוחים הישנים (טבעת קבועה + קו סיכות) שהשתחררו להם הסיכות ולא קרה להם כלום (חוץ מעליה במשקל כמובן). שיהיה המון המון בהצלחה, מקווה בשבילך שהכל תקין
אלה.

העלתי גם 3 ק'ג במשקל

כמוך גמני דאגתי, פניתי לדיאטנית והיא מייד הרגיעה שמדובר בתהליך טבעי לאחר הרזייה גדולה, ולו למען הסרת הספק רצוי שתבדקי שאכן לא מדובר בתקלה''..

שמחה37

New member
לא יודעת אם צרת רבים חצי נחמה

אבל גם לי הדיאטנית וגם ד"ר רזיאל וגם ד"ר העצני אמרו /אומרים שיש עליה של עד 10 אחוז מגובה הירידה וזה סביר. האמת שגם אני עליתי איזה 2 2.5 ק"ג ואני ממש מתאמצת להוריד אותם. הגוף מסרב, חיה כתבה לי השבוע שצריך לאכול ארוחות "כבדות" ולא לאכול ארבע שעות אני משתדלת לא תמיד מצליחה אבל מוודאה שאם אני אוכלת בן הארוחות זה יהיה ירק או שתייה. מקווה שהם ירדו עד הקיץ. בינתיים מרגישה שזה מבחן הקבלה העצמית. לאהוב ולכבד את עצמי גם עם הק"ג שעלו. מה שאני מציעה זה שתהיי עם היד על הדופק מה באמת נכנס לפה, ספורט ושתיה לפחות תדעי שאת עובדת על פי "הכללים" ואם הגוף עולה או שומר גם כשאת "נוהגת" כמו שצריך אז זה אומר שאין לך שליטה על זה. (האמת שאני מרגישה שאני מדברת לעצמי). בינתיים קבלי חיבוק ענק לפי הנתונים שקראתי באחת ההודעות שלך את עדיין רזה וחטובה.
שמחה

אתם נהדרים-תודה על התמיכה..

אני שומרת על אכילה נכונה אבל אוכלת הרבה ''אוכל נכון'' כי אני רעבה לעיתים קרובות.ולכן עליתי במשקל כניראה בגלל ההתרוקנות המהירה והקיבה שהתרחבה או שהסיכות נפלו להן אברר בבדיקת הגסטרו מה קרה שם בדיוק . אני אוכלת מנה ''רגילה'' של איש רזה אבל די מהר נעשית רעבה .מרגישה רעב כבר אחרי שעתיים וחצי ואחרי 3 ש' אני כבר 'מתה'' מרעב . ריגשית אני בחרדה עצומה עם התוספת של ה 5 ק''ג אני מרגישה ''שמנה'' כפי שהרגשתי לפני 3 שנים עם תוספת של 35 ק''ג כל כך כייף להיות רזה .חבל לי לאבד את זה כניראה שהפתרון יהיה לעשות שינוי משמעותי ולהגביר ספורט .על טבעת אני לא מוכנה אפילו לחשוב..

כנראה שהפיתרון עבורך נמצא בבדיקה

של "מה את אוכלת" חלבונים או פחמימות וכל יתר הדברים הידועים שיש להשיב ולהזכיר...

אוכלת נכון אבל הרבה

כפי שאני מנתחת את המצב -זו הבעיה של המעוקפים זמן מה אחרי הניתוח (שנה-שנתיים) גם אם רכשנו הרגלים חדשים ואנחנו אוכלים נכון הרעב חוזר להציק (קיבה שהתרחבה והתרוקנות מהירה) וכמיות האוכל'' הנכון '' הן מעבר למה שהגוף הרזה צורך אבל ניראה לי שהפתרון הוא שריפת קלוריות.לא רעב . כיון שאני יכולה לרשות לעצמי כלכלית פחות לעבוד וגם לשלם מדי פעם למאמן אישי זה כנראה יהיה הפתרון. היום אשוחח עם בעלי על ההארגנות החדשה שאני מציעה ..רוצה אשה רזה -צריך לפנות לה זמן ליותר ספורט

מעף וסיכות

בניתוח מעקף משתמשים בסיכות כדי להפריד בין שני חלקי הקיבה .החשד הוא שהן נפלו ..

למעלה