עליתי על משהו

לקשמי

New member
עליתי על משהו

זה לא בדיוק עוגן, אבל עליתי על משהו בנוגע לאופי של החלומות שלי. הלילה, כשהלכתי לישון, היה לי קשה להירדם בגלל רעש של השכנים. (השכנים יצאו ונכנסו, הכלב נבח וכו'). כשבסופו של דבר נרדמתי, חלמתי שאני נמצאת בבית של ההורים שלי בסיטואציה דומה: אני נמצאת בחדר שהיה לי אז, כשגרתי עם ההורים, מנסה לישון אבל מסביב יש רעש שעושים בני המשפחה וקשה לי להירדם. כשכתבתי את החלום הזה ביומן החלומות נזכרתי באיזה חלום צלול שהיה לי פעם מזמן, שהתחיל בסיטואציה דומה: גם שאני נמצאת בבית של ההורים ואז כבר שאלתי את עצמי: מה אני עושה כאן? איך הגעתי להיות בבית של ההורים שלי? ומזה זה הפך לחצלול. אז הגעתי למסקנה שכשקשה לי להירדם בגלל רעש של השכנים, רוב הסיכויים שכאשר אירדם אני אחלום על הבית של ההורים שלי. איכשהו בזמן כזה של בין עירות לשינה, אם יש רעש, התת מודע שלי מפרש את זה כנראה להרגלים מהבית וכאילו "מחזיר" אותי לשם בחלום. אולי זה משהו שיעזור לי להיכנס לחלום צלול. אם כי, למרות שהבית של ההורים שלי זה עוגן ממש חזק אצלי בחלומות, רק לעיתים רחוקות ביותר אני זוכרת לעשות בדיקת מציאות. (במציאות אני לא הולכת לבית של ההורים שלי בכלל, אז אני לא יכולה לפתח את ההרגל הזה במציאות).
 

ArchangeI

New member
אני שמח בשבילך..

כל הכבוד:) במקום בדיקות מציאות את יכולה לנסות להשתמש בעוגן בשיטת "MILD" (אני חושב שככה קראו לזה.. אני עוד צריך לרענן את הידע)
 

לקשמי

New member
ניסיתי את זה כמה פעמים

כלומר לעשות MILD. אבל איכשהו תמיד אני יוצאת מהריכוז ומפסיקה לדמיין את החלום שאני רוצה לשחזר ומתחילה לחשוב על דברים אחרים עד שאני נרדמת.
 

silverhawk

New member
למען האמת

גם אני שמתי לב שהבית של הורייך הוא עוגן בשבילך.
המודעות לעניין היא כבר דבר משמעותי. כאשר את הולכת לישון, דמייני את עצמך בבית הורייך חושבת לעצמך שזה חלום ועורכת בדיקת מציאות. זה יגביר בצורה דרסטית את הסיכוי שתזכרי זאת בחלום.
 

לקשמי

New member
אממ...

למרות שזה עוגן, אני תמיד מקווה לחלום משהו אחר ולא על בית ההורים שלי, לכן לא בטוחה שאני ארצה לדמיין את עצמי בבית של ההורים. מצד שני אם אהיה בבית של ההורים בחלום ואדע שזה חלום, אני אוכל לשנות את הסיטואציה. אז אני אשקול את הרעיון.
 
למעלה