עליתי על משהו...

RandomNick

New member
עליתי על משהו...

באופן כללי איכשהו סקס תמיד הרגיש לי כמו אונס; כאילו אני נאנס לעשות משהו שלא מרצוני. בכל פעם בה היו לי אקטים מיניים עם נשים (אני נמשך לנשים בלבד), חוויתי דיסוציאציה בין המחשבה לבין הגוף, כאילו המכניות הבהמית של היצר המיני השתלטה עליו, ואני בכלל בינתיים מרחף בעננים, כשגופי נאנס לבצע את מה שהוא מבצע.

יש לי המון סיבות אפשריות להיותי א-מיני (או משהו בסגנון), אבל מעולם לא העליתי בדעתי באופן רציני את האפשרות הזו: ייתכן שמעולם לא חוויתי אורגזמה.

יש לי תשוקה מינית, אבל אני לא ממש מעוניין בכל מה שקשור למין, וזה יוצר סוג של דיסוננס בין תשוקות הגוף לרצונות הנפש. הגוף שלי משדר לי תמיד את המסר הקבוע לאונן (פעמיים בשבוע, פחות או יותר), אז אני עושה את זה בלית ברירה (אני לא ממש יכול למנוע ממנו את זה). אבל אני אף פעם לא נהנה מזה באמת. אם כבר יש משהו שאני באמת שונא בכל העניין הוא הגמירה... זה החלק הכי שנוא עליי בהכל. אני מרגיש מאולץ ליהנות מהאקט (אחרת זה היה ממש מטריד, בדיוק כמו אונס שלי את עצמי), אז אני איכשהו מצליח ליהנות במידה מועטת, עד שבאה הקטיעה הזו של הכל בבת אחת.

תמיד תהיתי למה כולם כל כך אוהבים לגמור, ואף פעם לא הצלחתי להבין זאת. והיום חשבתי על זה לעומק... והגעתי למסקנה שיש מצב שמעולם לא חוויתי אורגזמה אמיתית (על אף שאני מגיע לשפיכה). אנשים מדברים על אופוריה, רוגע וכל מיני תחושות כאלו שאני בכלל לא חווה בזמן הגמירה. למען האמת, אני לא מרגיש שונה לפני, בזמן ולאחר הגמירה.

העניין הוא שאני לא באמת יכול לדעת זאת בוודאות, אלא אם כן יסרקו לי את המוח בזמן אוננות (הכי אמפירי שאפשר במקרה הזה), כי זה כמעט כמו שעיוור מלידה ינסה לשער מה זה אומר "לראות".

פתאום הכל מתחבר לי... פתאום אני מבין למה אני לא אוהב סקס, אבל כן אוהב את המשחק המקדים (עם בגדים) או סקס יבש.

כל זה רק גורם לי לפחד עוד יותר... החשש שלא אמצא מישהי שתבין. וזה מעציב אותי להיות בודד כל כך הרבה זמן. אני זקוק לאהבה, ואני מתוסכל. מה יקרה אם אצא עם מישהי והיא תגלה את זה? היא עלולה לפסול אותי.

ואני יודע שלא חסרות נשים שיבינו ויוכלו לצאת עם אדם כמוני, במיוחד אם אני בכל זאת אעשה איתן סקס ואהנה מכל מה שמסביב (הרי אם לא מהסקס, אני אהנה מהחיבור הרגשי אל בת-הזוג שנמצאת איתי), אבל בכל זאת זה מרגיש לי כל כך בלתי-מושג, כי יש כל כך הרבה בורות בנושא הזה כיום. :/

מה אני יכול לעשות?..

niwo

New member
להבין קודם כל שאתה לא לבד בעולם

מכיון שאני אמור ללכת לישון בדיוק עכשיו, אגיב במספר משפטים:
דבר ראשון- לא כולם חווים מיניות באותו אופן.
אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא חוויתי אורגזמה, וזה גם לא מעניין אותי.
אני יכול להבין את הדיסוננס בין הנפש לבין הצרכים של הגוף- אולי לא בנוגע לנושאים שקשורים למיניות, אלא בתחומים אחרים בחיי.
אני יכול להבין את הגועל מרגע הגמירה.

אם אתה מעדיף את המשחק המקדים/סקס יבש, ובכלל, את החיבור הנפשי לפני הכול, אז זה איך שאתה מרגיש.
לא פשוט למצוא פרטנרים רומנטיים שמתאימים לנו מבחינת המיניות שלנו, אבל דרך אחת להקל על התהליך היא פשוט להיות פתוחים עם פרטנרים פוטנציאלים.
לספר מה אתה מרגיש.
לי למשל הייתה שיחה עם אדם שרצה לצאת איתי. סיפרנו אחד לשני כיצד כל אחד תופס את המיניות שלו, ראינו שאנחנו לא מתאימים, ולכן בכלל לא נכנסנו לקשר מלכתחילה.
אני לא מעוניין לשכב עם אף אדם, אי פעם, ואילו הוא כן ראה ביחסי מין משהו שמקרב נפשית בין בני זוג.

RandomNick

New member
תודה לך.

האמת היא שקשה לי להודות בזה על ההתחלה (בכנות, זה לדעתי לא משהו שכדאי לומר בדייט ראשון למישהי), כי הרצון לאהוב ולהיות אהוב הוא כל כך גדול, חוץ מזה שאני לגמרי לא בטוח בשום דבר לגבי המיניות שלי. רוב הסיכויים שהכל נובע ממניעים פסיכולוגיים שמאוד משפיעים עליי. אבל אין לי מושג אם בא לי בכלל "לפתור" את זה.

אני חושב שאישה שתאהב אותי ותהיה מספיק סובלנית ומסופקת ממני, תוכל להבין שזה שונה אצלי.

לילה טוב. :)

Berethor

New member
מה שאתה מתאר זה מצב מאוד מסובך

כי מצב אחד המין נתפס אצלך כמשהו נורא רע ומצד שני אתה לא מוכן לוותר עליו. זה לא לפה ולא לשם ככה, או שעדיף לך להיפטר מהחשיבה השלילית שיש לך על מין או שעדיף לך לא לעשות את זה בכלל. לדעתי אתה שיפוטי מדיי לעצמך, לגוף שלך ולאקטים שאתה עושה. עם קונפליקט מאוד חזק בין הגוף והנפש. אם אתה כל כך לא רוצה משהו יש דרכים לשלוט על הגוף ואוננות היא תחליף למין. קח בחשבון שלא לאונן יהיה לך הרבה יותר קשה מאשר לא לעשות סקס, זה משהו שהוא אפשרי כמובן, אבל לא פשוט. באופן עקרוני אתה גם יכול לחפש מישהי א-מינית או מינית שנהנת ממה שמסביב אבל לא צריכה את הדבר עצמו.

דרך אגב אין שום בעיה עקרונית עם להיות יצרי במין עצמו, לשם כך התכנסתם שם במלא, אם כבר להיות יצרי כל הזמן זה הרבה יותר בעייתי. זה בערך כמו שאדם יכעס על עצמו שהוא עשה צרכים בשרותים, אם הוא עשה אותם מחוץ לשרותים זה כן סיבה לכעוס על עצמו אבל בשרותים עצמם הרי לשם כך הוא שם. לגבי אורגזמה זהו שלא באמת כולם נהנים ממנה עד כמה שידוע לי, ובכלל אצל נשים זה הרבה יותר משמעותי וחזק מאשר אצל גברים בדרך כלל, אבל מצד שני יותר קשה להן להגיע לזה מאשר גברים בדרך כלל. ככה שאורגזמה אצל גבר היא לא כל כך הנאה כמו שהיא פורקן מיני, בלי אורגזמה אתה לא באמת תגיע לסיפוק מיני, זה כמו לעשות מין או לאונן ללא תוצאות, לשב. כמו ללכת לשרותים בלי ליקרה מה שקורה שם.

שלא לדבר על כך שזה גם החלק הכי קצר באקט, זה כמו סוף הסרט לא הסרט עצמו. כך שבעיקרון מיניים נהנים גם מהאקט עצמו לא רק מהסיום. לדעתי מה שחווית זה כן אורגזמה אמיתית, לגבר אין שום בעיה להגיע עליה בדרך כלל, פשוט זה שום דבר מיוחד בשבילך. אורגזמה ושפיכה זה אותו דבר אצל גבר. בכל אופן אופציה אחת היא למצוא מישהי שמעדיפה את כל הדברים שאתה אוהב בלי יחסי מין מלאים, אני סבור שלא יהיה כל כך קשה למצוא אחת כזאת, הרבה יותר קשה גבר שמוכן לוותר על זה. אופציה שנייה היא לראות אם תסיר את כל המחשבות השליליות שיש לך על הנושא המיני האם גם אז לא תצליח להנות ממנו, אם כך אז בכל מקרה יהיה עדיף האופציה הראשונה.

RandomNick

New member
אכן

הפסקה הראשונה יכולה להיות הגיונית. ייתכן שמלכתחילה אני מכניס את עצמי לזה בלא ידיעתי. אבל דבר חשוב - אני לא אימנע מיחסי מין עם בת-זוג. אני נמנע רק מיחסי מין מחוץ למערכת יחסים (דמיסקסואל). הבעיה היא לא שהיא לא תהיה מסופקת, אלא שהיא עלולה לחשוב שאני קר מכיוון שאיני נהנה מהאקט עצמו.

למה נראה לך שאני לא מוכן לוותר? זה לא שאני באמת חושק באוננות. לי אין צורך בזה. הבעיה היא שמדובר בדיסוציאציה בין הגוף לבין הנפש, כמו שאמרתי. לכן זה מרגיש כמו אונס.

אני לא מסכים איתך ששפיכה ואורגזמה חד הם. לא תמיד שפיכה מובילה לאורגזמה (אלה הרי הורמונים שמופרשים באופן שונה אצל כל אדם). בכל מקרה, רוב הסיכויים שזה קשור למצבים פסיכולוגיים, כמו חוויות טראומתיות בעבר, חרדה, תחושות גועל, רגשות אשם וכו' (יש לי את כל הדברים שציינתי), שמסוגלים לגרום לאורגזמה ולהנאה מסקס להיות בלתי-מורגשות. העניין הוא שאני לא חפץ לטפל בזה. בכנות - לא מפריע לי שאני לא אוהב סקס, כמו שלא מפריע לי שאני לא אוהב אלכוהול. לא מפריעה לי דעת החברה. הדבר היחיד הוא שאני רוצה להסיר דאגה מליבי, כי כל הנשים שנתקלתי בהן עד היום הן מיניות יותר ממני (חלקן בצורה מוגזמת מדי עבורי).

אני חושש שזה יפגע לי במערכות יחסים פוטנציאליות, על אף שכל הידידות שלי והחברים הקרובים טוענים שאני מקסים וש"כל אישה הייתה שמחה להיות איתי". קרו מקרים בעבר שנפגעתי מנשים מיניות. הרגשתי מאוד לא נוח עם הכוונות המיניות שלהן, ובסופו של דבר קרו מצבים שהיו לי התנסויות מיניות כוזבות כשחשבתי שהולכת להיווסד מערכת יחסים. הרגשתי די מנוצל לאחר שגיליתי שזה היה לחינם.

לכן הפכתי לדמיסקסואל. איני מקיים יחסי מין עד שתיווסד מערכת יחסים המבוססת על קשר רגשי חזק והדדי. זה תהליך שיכול לקחת חודש-חודשיים, כשהרבה בחורות בגילי ממהרות למיטה הרבה לפני. וזה יכול להיות הרבה יותר בולט כשארצה לישון איתן אבל בלי מגע מיני מבעד לבגדים.

דבר חשוב שלא ציינתי הוא שכן חוויתי אורגזמה לפי הצורה בה שאנשים מתארים אותה, וזה יכול להישמע מוזר, אבל רק דרך האזנה למוזיקה. מוזיקה היא למעשה ההנאה הגדולה בחיי, והיא הדבר היחיד שגורם לי באמת ליהנות באופן שמשתווה לאורגזמה לפי איך שהיא מתוארת. זה נשמע הזוי, אני יודע, אבל יש לי הרבה רגשות רומנטיים למוזיקה, ואיכשהו יש מצב שהכל קשור זה בזה. יש מצב שאם אקיים יחסי מין בזמן האזנה למוזיקה יחד עם האחת שאוהב זה יוכל ליצור אווירה מאוד רומנטית שתסב לי הנאה מספקת. אני גם חושב שיש נרות ריחניים או קטורות שיכולים גם לגרום לי הנאה רוחנית תוך כדי. הרי ריחות נעימים, אהבה ומוזיקה הם כולם הנאות שיכולות להתפרש כרוחניות עבורי (כמובן הן מבוססות על המצבים הכימיים במוח, אבל התכוונתי להרגשה סובייקטיבית בנוגע אליהן).

הממ... אני מניח שהדבר היחיד שאוכל לעשות הוא פשוט להמשיך להמתין בסבלנות.

Brombit

New member
הקטע עם המוזיקה הגיוני מאוד :)

שמעתי הרבה אנשים שמתארים חוויה דומה.

RandomNick

New member
מוזיקה = סם פסיכואקטיבי

זה מוכח אמפירית.

אני הולך למסיבות טבע ומקבל תחושת אופוריה רק מהמוזיקה (לא נוגע בסמים ובאלכוהול).

אבל באופן כללי, אורגזמות מוזיקליות אני חווה בעיקר כשאני מקשיב למוזיקה אומנותית (פרוגרסיב, ג'אז, קלאסית וכו') ומתרכז רק בה. זה מצמרר ומנעים את הנפש בצורה מאוד כיפית ומהנה. (8

אני נהנה ממוזיקה יותר מכל דבר אחר, כולל אוכל וסקס. וזה הבדל מאוד משמעותי. אין שום הנאה שמשתווה למוזיקה בעיניי. הכי קרובה לזה היא ההנאה מידע (ידע מאוד מרגש אותי ומשמעותי עבורי).

RandomNick

New member
וכמובן במסיבות טבע גם הטבע עצמו מהנה.

גם הוא בפני עצמו גורם לאופוריה מסוימת.

העניין הוא שזה כמו MDMA - ברגע בו אני חוזר הביתה יש לי נפילת מצב רוח חדה.

RandomNick

New member
טבע, מים, ים, גשם וכל מה שקשור בהם...

יערות, תחושות הטוהר של המים והסאונד והריח של הגשם (שהוא לא באמת הריח של הגשם עצמו, אבל הוא נובע בעקבותיו)... כולם גם מאוד מהנים עבורי.

Brombit

New member
לא הבנתי מה מוכח אמפירית

אבל מוזיקה לא משפיעה עלי ככה.
באותה צורה יכולים להגיד (ובטח אמרו) שסקס גורם לאופוריה ומשאיר מצב רוח טוב.
...חוץ מכשהוא לא גורם לא גורם לאופוריה

יש דברים שהם נפוצים, שהם אצל רוב האנשים, אבל שום דבר לא אצל כולם.

Berethor

New member
גם עליי היא לא משפיעה ככה

אני בכלל מספק אם יש משהו שגורם לי לאופוריה, אני יכול להנות ממוזיקה טובה אבל זה אף פעם לא איזה וואו, אבל אני גם לא צריך שזה יהיה. כנראה אני טיפוס שלא מתרגש יותר מדי משום נושא, אבל גם לא אדיש.

Brombit

New member
לא יודעת

יש דברים שמאוד מהנים אותי כמו מוזיקה ואוכל, ולקרוא דברים נפלאים שאנשים כותבים. אבל אני מרגישה שעוד לא מצאתי את ה-דבר.

Berethor

New member
לא בטוח שיש כזה בשבילנו

אבל היי יכול להיות גרוע, גם להנות בלי אופוריה זה גם משהו..

RandomNick

New member
מוכח שלמוזיקה כמו לסמים יש השפעה על המוח,

בין אם קטנה ביותר למורגשת במיוחד.

למוזיקה יש המון כוח והשפעה על מצב הרוח.

Google it. (;

למעלה